Застой или просто някъде бъркам?

28.02.17
15:44

Привет,

Реших да направя тази тема, понеже усещам, че започвам да се лутам - уж работя за изчистване, но не става.

Момиче съм, на 21, ръст около 1.76-1.77. В моменат тежа около 57 кг., +/- 1 килограм.
От известно време съм на НВД, но за съжаление резултатите не са особено удовлетворяващи. Все още имам мазнини, които искам да разкарам.
Тренирам 4-5 пъти седмично, гледам и да съм в движение доколкото мога.
Накратко се храня така:
Закуска: Доскоро беше 30 гр. овесени ядки с кисело мляко. Но понеже така въглехидратите ми скачаха бързо, преминах на 2 яйца със спанак и 30-40 гр. сирене. Понякога добавям и някое-друго парче филе.
Обяд: Печена риба - скумрия или пъстърва със зеленчуци. Наскоро започнах да го замествам с голяма салата айсберг - с риба тон в собствен сос, 3 яйца, авокадо и съвсем малко сладка царевица отгоре.
Вечеря: Най-често е ядки - кашу и/или бадеми, с домашен суджук или риба/пилешко/заешко месо със зеленчуци. Когато не ми е толкова зор да ям, го карам на домати и краставици с малко филе.
Сметнах си КБ, излиза приблизително 2000. Дневно гледам да не преминавам 1800, въпреки че понякога ме избива глад за повече храна и тогава посягам към кашкавала, на който съм голяма фенка, но го ограничавам заради калориите.

Не знам дали съм в плато, но последните 2-3 седмици не виждам особен резултат. Не ми се струва никак малко количеството храна което изяждам, гледам да се храня колкото се може по-добре и си позволявам своеволия 1 път на 3-4 седмици. Не знам къде бъркам? :/

28.02.17
15:50

Или в храненето или в тренировките, може и двете. Няма как да преценим, поради оскъдната информация.
Липсата на сън и многото стрес също влияят.

Бързи и качествени резултати, не стават за 3-4 седмици. Кантара не е ориентир - огледалото е далеч по-голям.

Just keep going on ;)

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 28.02.17 15:50.

28.02.17
16:47

Не мислиш ли, че за ръста ти теглото е прекалено ниско вече, че още се опитваш да чистиш? Много ще ми е интересно да видя снимка.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 28.02.17 16:49.

01.03.17
07:18

казано от Petya на 28.02.17, 15:44:

Привет,

Реших да направя тази тема, понеже усещам, че започвам да се лутам - уж работя за изчистване, но не става.

Момиче съм, на 21, ръст около 1.76-1.77. В моменат тежа около 57 кг., +/- 1 килограм.
От известно време съм на НВД, но за съжаление резултатите не са особено удовлетворяващи. Все още имам мазнини, които искам да разкарам.
Тренирам 4-5 пъти седмично, гледам и да съм в движение доколкото мога.
Накратко се храня така:
Закуска: Доскоро беше 30 гр. овесени ядки с кисело мляко. Но понеже така въглехидратите ми скачаха бързо, преминах на 2 яйца със спанак и 30-40 гр. сирене. Понякога добавям и някое-друго парче филе.
Обяд: Печена риба - скумрия или пъстърва със зеленчуци. Наскоро започнах да го замествам с голяма салата айсберг - с риба тон в собствен сос, 3 яйца, авокадо и съвсем малко сладка царевица отгоре.
Вечеря: Най-често е ядки - кашу и/или бадеми, с домашен суджук или риба/пилешко/заешко месо със зеленчуци. Когато не ми е толкова зор да ям, го карам на домати и краставици с малко филе.
Сметнах си КБ, излиза приблизително 2000. Дневно гледам да не преминавам 1800, въпреки че понякога ме избива глад за повече храна и тогава посягам към кашкавала, на който съм голяма фенка, но го ограничавам заради калориите.

Не знам дали съм в плато, но последните 2-3 седмици не виждам особен резултат. Не ми се струва никак малко количеството храна което изяждам, гледам да се храня колкото се може по-добре и си позволявам своеволия 1 път на 3-4 седмици. Не знам къде бъркам? :/

Възможно е да си в плато. Дефизитът е добър като за начало, но е само естествено, че трябва да го учеличаваш с течение на времето. Има два начина да направиш това. Или чрез орязване на някои грамажи в храненето, или чрез добавянето на още една кардио сесия седмично/увеличаването на времетраенето на настоящите кардио сесии/увеличаване на обема на силовите тренировки (повече серии)/леко увеличаване на повторения в силовите тренировки/добавяне на упражения към силовите тренировки... абе... разбираш накъде отивам :Д

Поздрави :)

The Barber

01.03.17
09:19

Като човек който свали 13 кг, за последните 4 месеца ти казвам категорично , че си в плато. Аз бях също 2 седмици в плато. Аз съм 182 см 85 кг и приемам около 2000 калории в момента. Няма как ти да остлавбваш с 1800. Това което аз направих в платото е да намаля калориите драстично . В тренировъчни дни 1200-1300 в нетренировъчни 1500-1600. Тръгнах надолу като стрела. Не слушай теориите , че ще ти се забави метаболизма ( това няма как да стане ако ядеш 5-6 пъти на ден и тренираш) или че ще изгубиш мускул . Ако питаш мен, не слушай никакви теории а слушай тялото си :) При всеки работят различни теории. Приемай необходимите макронутриенти според хранителния ти режим и прави HIIT или Табата и кардио с тежести.Ако тренираш правилно няма да изгубиш мускул . В момента съм уж в баланс но продължавам да свалям, без да губя мускул. Всяка седмица увеличавам калориите с 200 но продължавам да свалям . Успех .

Мнението беше редактирано от The Barber на 01.03.17 09:40.

01.03.17
09:26

Какво плато, бе хора, тя е 177 см/57 кг!

Аз те съветвам да не се опитваш да отслабваш. Индексът на телесната маса ти е 18. Това е даже малко поднормено за твоя ръст.

The Barber

01.03.17
09:44

казано от Елена на 01.03.17, 09:26:

Какво плато, бе хора, тя е 177 см/57 кг!

Аз те съветвам да не се опитваш да отслабваш. Индексът на телесната маса ти е 18. Това е даже малко поднормено за твоя ръст.

Ако тя не се харесва едва ли ще я убедиш в това:) За моя ръст таблиците препоръчват 85 кг. но аз не се харесвам :) Не говоря за мускули, имам още мазнини .
Ако има някакъв таргет , да намаля калориите и супер бързо ще го постигне . След това кеф:)

01.03.17
09:52

Аз мисля, че ако тя може да поддържа 57 кг на този ръст с 1800-2000 калории/ден, значи енергоразходът ѝ е добър, метаболизмът ѝ е бърз и аз не бих орязвала калориите. Разбира се, трудно можеш да убедиш някого в нещо, ако си е навил на пръста друго. Но си струва да се опита.
Опитвам се да ѝ кажа, че има и други гледни точки относно нейното съотношение ръст/тегло, защото понякога човек не се вижда реалистично в огледалото.

01.03.17
09:56

Разбира се че е важно от какво идват тези 57 килограма и как са разпределени по 177-те см.

едит: Махам я моята картинка.

Мнението беше редактирано от Димо на 01.03.17 10:20.

01.03.17
09:59

Тя казва, че спортува 4-5 пъти в седмицата. Едва ли са много лошо разпределени. :))

Димо, тая картинка... ти разгледа ли я? Над morbidly obese стои картинка на момиче с очевидно нормално тегло. И изобщо, мисля, че картинката е много подвеждаща. Ще се опитам да намеря друга.

01.03.17
10:07

Хаха, гледах само в левия край където предполагам че се намира ОП-ката. Сигурно тази на животозастрашаващо затлъстялата (видях и вдясно още сбъркани) са някои мразени в интернета популярни личности.

01.03.17
10:15

Всичките са сбъркани, според мен.

Открих една картинка, която е мааалко по-близо до истината, като и тя е далече от идеална.
Аз бих казала:
1. Слаба с наченки на атлетичност
2. Доста пълна
3. Средно пълна
4. Нормална с наченки на атлетичност
5. Много слаба
6. Слаба

За съжаление тук няма изразено атлетична фигура.

Мнението беше редактирано от Елена на 01.03.17 10:33.

The Barber

01.03.17
10:41

казано от Димо на 01.03.17, 09:56:

Разбира се че е важно от какво идват тези 57 килограма и как са разпределени по 177-те см.

Това имах  предвид :) Когато виждам, че част от гърдите ми още са в корема, таблиците не ми помагат :)
Като цяло аз вече съм доволен от сегашното си разпределение. На финала съм:)

The Barber

01.03.17
10:46

казано от Елена на 01.03.17, 09:52:

Аз мисля, че ако тя може да поддържа 57 кг на този ръст с 1800-2000 калории/ден, значи енергоразходът ѝ е добър, метаболизмът ѝ е бърз и аз не бих орязвала калориите. Разбира се, трудно можеш да убедиш някого в нещо, ако си е навил на пръста друго. Но си струва да се опита.
Опитвам се да ѝ кажа, че има и други гледни точки относно нейното съотношение ръст/тегло, защото понякога човек не се вижда реалистично в огледалото.

Категорично те подкрепям. Тя просто трябва да продължи по същата схема. Понеже от личен опит знам , че е много трудно да се мотивираш , когато тренираш като луд, лишаваш се, но кантара не мърда и предложих и друга опция. Най- вероятно тя прави моята грешка и не се е измерила. Възможно е да качва ММ и да чисти. Според теоретиците е невъзможно да качваш ММ в дефицит, но аз искам да ги попитам: Защо след 4 месеца дефицит гърдите ми са по големи? Дори не ми трябва метър за да го видя:)

01.03.17
10:48

казано от Димо на 01.03.17, 09:56:

Димо, както и да са разпределени, със сигурност не й трябва повече “чистене” :)

01.03.17
10:50

казано от Barber на 01.03.17, 10:46:

Според теоретиците е невъзможно да качваш ММ в дефицит, но аз искам да ги попитам: Защо след 4 месеца дефицит гърдите ми са по големи? Дори не ми трябва метър за да го видя:)

Не знам кои са тези теоретици, но особено при начинаещи и хора с много подкожни мазнини си е даже в реда на нещата.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 01.03.17 10:51.

01.03.17
10:54

Тя ако почне да тренира малко по-силово, хем ще качи малко мускул, хем и ще свали малко мазнини. И накрая ще кантара ще покаже примерно 60кг (ооо ужасТ) ама пък ще изглежда в пъти по-добре...кантара не е мерило, огледалото е далеч повече.

А и имам въпрос към свалящите кг ?! Вие добре като свалите там еди колко си килограми...отдолу какво ще се покаже като нямате и грам мускул ?! И как ще изглежда някой добре, ако няма мускули, а свали мазното ?! Пълен фейл...

The Barber

01.03.17
11:06

Веднага ти отговарям:) Вече ми се подават най горните плочки и линията всеки ден слиза надолу:) Моята цел е нещо като твоето тяло, не се шегувам . Когато си с 15 и повече килограма наднормено тегло , какво според теб трябва да се направи ? Аз реших първо да премахна цялата лой и тогава да работя за по хармонично тяло. Изключително са ми смешни хора с огромни кореми който вместо да дойдат до мен на велото, вдигат за маса :)

01.03.17
11:13

Сега ще ти кажа...като цяло има 2 основни метода на оформяне на така “мечтаното тяло”...

Много се сваля - много се качва - пак много се сваля и т.н.
Качва се малко - сваля се малко - и пак отново...

Аз предпочитам 2-рия вариант - много по-малко стресов е за организма, предпазва от стрии, адаптацията е много по плавна, по-лесно е откъм хранителен режим и тренировки и т.н. Резултати са по-бавни, но много по-трайни.

Другото което е, че с тежки и интензивни силови тренировки ще изгориш повече кcal отколкото с HIIT или яко кардио. Още повече, многото кардио гори и мускул, докато тежката и интензивна тренировка (може и кросфит да е) не само че пази мускула, ами и гради такъв...замисли се за сравнението между маратонец и спринтьор...виж кой как изглежда и сам си направи сметката има ли и колко логика в това да блъскаш кардио...

ПС: Аз почти НИКОГА не съм правил кардио, но интензитета ми на трениране особено в тренировки навън при тип кросфит трениране няма нищо общо с тази на 90% от тези в залата...

The Barber

01.03.17
11:45

казано от Vlado89 на 01.03.17, 11:13:

Сега ще ти кажа...като цяло има 2 основни метода на оформяне на така “мечтаното тяло”...

Много се сваля - много се качва - пак много се сваля и т.н.
Качва се малко - сваля се малко - и пак отново...

Аз предпочитам 2-рия вариант - много по-малко стресов е за организма, предпазва от стрии, адаптацията е много по плавна, по-лесно е откъм хранителен режим и тренировки и т.н. Резултати са по-бавни, но много по-трайни.

Другото което е, че с тежки и интензивни силови тренировки ще изгориш повече кcal отколкото с HIIT или яко кардио. Още повече, многото кардио гори и мускул, докато тежката и интензивна тренировка (може и кросфит да е) не само че пази мускула, ами и гради такъв...замисли се за сравнението между маратонец и спринтьор...виж кой как изглежда и сам си направи сметката има ли и колко логика в това да блъскаш кардио...

ПС: Аз почти НИКОГА не съм правил кардио, но интензитета ми на трениране особено в тренировки навън при тип кросфит трениране няма нищо общо с тази на 90% от тези в залата...

Бил ли си някога с 15 кг наднормено? По скоро не:)
Бях 98 кг, когато реших нещо да променя. Гледайки как изглеждам сега на 85 означава че съм бил с 15 кг наднормено. Когато си с 15 кг наднормено, няма как да стартираш с излишък и покачване на ММ, или с малко сваляне и после ядене :)независимо дали е правилно или не. Един начинаещ не би го проумял, повярвал и ще се демотивира много бързо. Мускул не съм губил, стрии нямам може би защото мазнините бяха разпределени . 3 месеца тренирах кръгови тренировки с кратки почивки в които се изпотявам. Може би затова запазих мускула , дори качих малко в гърдите. На 3 тия месец се светнах за HIIT и Табата в групи:)

Мнението беше редактирано от The Barber на 01.03.17 11:46.

01.03.17
11:46

Привет,

Благодаря много за мненията.
По-долу сложих снимка в цял ръст. Виждате, че имам т.нар. “паласки” от които искам да се оттърва. Знам, че не можем да си избираме откъде да отслабваме, но имам чувството, че аз точно там не успях нищо да прибера. И си стоя с тези кофти форми отстрани.
57 кг. като цифра наистина не е много, но сланинката ми си е там и е упорита :(

Тренировките ми са силови. Кардиото ми се състои във вървене, общо около 1-2 часа на ден. Гледам да съм в движение.
Що се отнася до калориите - понякога стигам 1800, както казах имам дни в които ме избива на глад. Иначе гледам да се въртя около 1500-1600. Сметнах си BMR-то - 1410 и падам доста рядко под него, за да избегна евентуален т.нар. starvation mode.

The Barber

01.03.17
11:49

казано от Petya на 01.03.17, 11:46:

Привет,

По-долу сложих снимка в цял ръст. Виждате, че имам т.нар. “паласки” от които искам да се оттърва. Знам, че не можем да си избираме откъде да отслабваме, но имам чувството, че аз точно там не успях нищо да прибера. И си стоя с тези кофти форми отстрани.

Тренировките ми са силови. Кардиото ми се състои във вървене, общо около 1-2 часа на ден. Гледам да съм в движение.
Що се отнася до калориите - понякога стигам 1800, както казах имам дни в които ме избива на глад. Иначе гледам да се въртя около 1500-1600. Сметнах си BMR-то - 1410 и падам доста рядко под него, за да избегна евентуален т.нар. starvation mode.

Не променяй нищо в програмата си, просто имай търпение. За мен като мъж това е нормално изглеждащо тяло , но това е защото аз не харесвам плочки при жените :)
P.S. Остави тези формули. В момента нито сваляш нито качваш по кантар , но това е само по кантар. Щом тренираш ти редуцираш мазнини. Продължавай по същия начин .Намали калориите само ако започнеш да качваш

Мнението беше редактирано от The Barber на 01.03.17 11:55.

01.03.17
11:50

Аз мисля, че много добре ти стоят тези 57 кг и не виждам паласки. :))

От колко време правиш силови тренировки и в какво се изразяват те? Би могла да наблегнеш на тренировките с по-големи тежести, за да оформиш това, което ти наричаш “паласки”.

The Barber

01.03.17
11:56

казано от Елена на 01.03.17, 11:50:

Аз мисля, че много добре ти стоят тези 57 кг и не виждам паласки. :))

От колко време правиш силови тренировки и в какво се изразяват те? Би могла да наблегнеш на тренировките с по-големи тежести, за да оформиш това, което ти наричаш “паласки”.

Ето и жените те харесват :)

01.03.17
11:57

Barber - не визирах теб, генерализирах. Разбира се, че когато има МНОГО за сваляне “двуцифрено число” се почва с него и калориен дефицит. Исках да кажа друго...че когато останат 4-7кг масово всички се забиват в тези числа и продължават да следват идеята на негативния калориен прием и кардио и прочие. Това НЕ води до по-добра визика, а обратното.

За да изглежда едно тяло добре, трябва да е стегнато, да има мускул тук-таме поне, а не просто “заслабнало” от свалените кг...свалянето точно на тези килограми е само първата стъпка !

Към колежката - изглежда добре, ама е хубаво да включи малко силови упражнения, гарантирам ще се хареса повече тогава,а не да сваля още.

The Barber

01.03.17
12:58

казано от Vlado89 на 01.03.17, 11:57:

Barber - не визирах теб, генерализирах. Разбира се, че когато има МНОГО за сваляне “двуцифрено число” се почва с него и калориен дефицит. Исках да кажа друго...че когато останат 4-7кг масово всички се забиват в тези числа и продължават да следват идеята на негативния калориен прием и кардио и прочие. Това НЕ води до по-добра визика, а обратното.

За да изглежда едно тяло добре, трябва да е стегнато, да има мускул тук-таме поне, а не просто “заслабнало” от свалените кг...свалянето точно на тези килограми е само първата стъпка !

Barber:
Абсолютно съм съгласен с теб по всички точки. Аз затова вече 10 тина дни се опитвам да направя плавен преход и да сменя посоката.Увеличих калориите и тренирам по тежко. За сега продължавам да свалям:) Може би трябва време организъма да превключи. Ще изчакам още седмица преди да увелича още калориите .

Към автора: Вече си одобрена от трима красиви участници :) Един с плочки , един с на половина , за колежката не е ясно :)
Можеш да спираш трениривките :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.03.17 13:13.

Carbohydrate

01.03.17
18:48

казано от Елена на 01.03.17, 10:15:

Всичките са сбъркани, според мен.

Открих една картинка, която е мааалко по-близо до истината, като и тя е далече от идеална.
Аз бих казала:
1. Слаба с наченки на атлетичност
2. Доста пълна
3. Средно пълна
4. Нормална с наченки на атлетичност
5. Много слаба
6. Слаба

За съжаление тук няма изразено атлетична фигура.

на мен ми харесват жените, върху картинката на които пише curvy)))

Carbohydrate

01.03.17
18:50

казано от Petya на 01.03.17, 11:46:

Привет,

не ти трябва дефицит!!! Трябва ти нормалното РБД и тренировки!

03.03.17
00:05

Благодаря на всички ви за мненията, много сте мили!
Тренирам горна част 2 пъти седмично, долна 1 път и 1 път правя пилатес.
Ще ви послушам и ще премина на по-щадящо хранене и повече тежести...и ще се надявам :D

Спести_ми_глупостта_си

05.04.18
18:49

Повече растителна , цяла храна ... по- малко месо . Мини на ВВР и виж как се чувстваш  - от въглена не се омазнява, от посоянната смяна на режими - конктетно нвд и захранване/ въглехидратни ротации / чиит дни и други подобни диети ;  и от твърде много трениране се омазнява . Приемай мултивитамини, келтска или хималайска сол, недей да приемаш насила течности - вода и намали натоварването . Един биологичен организъм не се влияе от математически изчисления, а от благоприятна хормонална среда . Също така има голямо значение между това ти какво искаш и какво предпочита организмът ти / ген т.е кое е благоприятно тегло на дадената твоя височина , структура и  нормално ежедневие . Цял живот ли ще следиш количество  храна, порции- колкото юмрук, или колкото палец и т.н  и калории ( резни тук, качи там ) . Повечето неща са несъзнателно регулирани .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1