05.03.17
16:52
Здравейте казвам се Мария. Висока съм 164см. и тежа 63кг.Реших да се регистирам тук защото забелязах доста нахъсващи поста ии така се ентосиезирах и за сега лека по лека се коригирам към здравословен начин на живот. Надявам се да намеря приятели и много подркепа моля споделете с мен какво закусвате, обядвате и вечеряте и също така резултатите ви и за какъв период от време ги постигнахте.
Добре дошла резултати се постигат за определено време примерно 1-2 години зависи и човека като цяло. Относно това което ям не спазвам хранителни режими просто гледам да избягвам джънк фууд,газирано,чипсове.
казано от Мария Тетерекова на 05.03.17, 16:52:
моля споделете с мен какво закусвате, обядвате и вечеряте
Животински храни - месо,яйца,млечни..виглехидрати - картофи,ориз,хляб,хлебни изделия мазнини- животински и растителни. Всичко се разпределя в зависимост от диетата и калорийните нужди.
05.03.17
21:30
Здравей и честит дневник!
Разгледай останалите дневници и ще видиш с какво се хранят различните съфорумци. :) Успех!
06.03.17
10:03
Здравейте отново съм аз. Днес е началото. Моето ново начало. Закусих кисело мляко с плодове обмислям да обядвам супа от спанак и за вечеря да си изпека във фурната един сладък и един обикновен картоф и да добавя зелена салата. За сега това са ми плановете. Също така следобяд обмислям да изляза да тичам попринцип последните 2..3 дена излизам да тичам по половин час.След няколко дена може да ги направя пълни 60минути☺. Вие какво закусихте днес и какво мислите да си направите за хапване после. Моля споделете рецепти с мен за обяд и вечеря защото когато дойде времето за приготвяне на храна кръстя ръце. Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от Мария Тетерекова на 06.03.17 10:04.
Здравей и добре дошла!
Като за начало, твоя дневник не е дискусия. Можеш.да разгледаш останалите дневници за храненето, защото изготвения ти план е беден на важни хранителни вещества - протеини и мазнини. Не знам дали си вегетарианка, но ще е хубаво да включиш някакво месо/риба към обяда/вечерята(вместо единия картоф). Също така поне една лъжица зехтин към салатата. На тази спаначена супа, знаеш ли как ще й ходи една хубава бучка сиренце? Не само от хранителна гледна точка.
Можеш да включиш и още кисело мляко с плодове след бягането.
Поздрави!
06.03.17
11:27
Just Average благодаря много за съвета не съм вегетарианка но попринцип ме е малко страх да добавя месо към режима си поне за сега. Благодаря отново че отдели време да пишеш тук.☺
От какво те е страх?
Не мога да се сетя за негативи на месото. А ако толкова много не го искаш, яж яйца или млечи
06.03.17
13:31
Попринцип обичам месо но предимно обичам свинско а съм чувала че не е много здравословно.
Добре дошла и от мен. И да те почвам :)
казано от Мария Тетерекова на 06.03.17, 13:31:
Попринцип обичам месо но предимно обичам свинско а съм чувала че не е много здравословно.
Чакай сега, ти проблеми със здравето ли имаш или искаш да сваляш килограми? И от кого си чувала и какъв авторитет е той за да му вярваш? Какво точно му е нездравословното според чутото от теб на свинското месо?
06.03.17
14:34
Здравей и на теб☺
Ами преди се консултирах с диетолог който ми каза , че свинското не е за предпочитане. Аз и очаквах тук да открия нещо по въпроса и ето. Така главно обичам месо както вече казах, но не посмявам да го прибавя към режима си. За пилешко съм чувала, че няма такъв проблем и се чудех дали пилешкото може да се сготви на тефлоноф тиган без мазнина , но леко мариновано с бульон и червен пипер. Благодаря на теб и на всички останали, че отделяте време за да ми пишете.
Ти в първия си пост си написала че искаш по- здравословно да се храниш, е.т. не си написала че искаш да сваляш мазнини или да направиш някой мускул и да станеш по- силна (както повечето момичета казват по разговорному: “да поотслабна и да се стегна”. Такава ли е всъщност целта ти? Защото в това има доста хора, които могат да ти помогнат тук, за здравословността не знам, там е доста по- размито и в сферата на духовното понятието.
06.03.17
16:05
Искам и двете и да започна по здравословен начин на живот и да сваля някое килце. ☺
Ако ти се рови, най-лесното, което мога да ти предложа е да разгледаш някъде в последните 2-3 стр на моя дневник Елена и Queen Cobra няколко пъти са обяснявали “правилото за дланите”. Ако не бях толко’ упорита в т’ва да си направя живота сложен, вероятно и аз бих го спазвала. Мисля, че за начинаещ това е оптималния вариант. Тренировъчни програми има в сайта, а можеш и като всички по-активни потребителки, да крадеш от на колегите дневниците по някое упражнение, което ти харесва. Това би трябвало да е достатъчно начало.
07.03.17
13:24
Здравейте отново
Исках да попитам дали може да се консумират луканки и кайма и такива работи. И не се ли пълнее от тях.
Поведението ти е изключително дразнещо - държиш се като разглезена готованка. Регистрираш се преди няколко дни и едва ли не очакваш целият форум да се изсипе в дневника ти и да ти дава акъли - “пишете ми какво закусвате, обядвате и вечеряте”, “дайте ми рецепти”, “вредно ли е червеното месо”, “напълнява ли се от луканка?”- въпросите, които те вълнуват, са дискутирани десетки (ако не стотици) пъти във форума. Има десетки дамски дневници, където можеш да видиш коя какво яде и прави. Последният ти въпрос говори, че ти изобщо нямаш идея как се отслабва и за какво изобщо иде реч, а това е просто защото те мързи да четеш. Ако може пък и някой направо да дойде да ти готви и да тича вместо теб, сигурно ще е още по-добре. Форумът е това, което е, заради ерудирани хора, които са инвестирали голяма част от времето си да образоват едни други неуки хора като теб. Най-малкото, поне уважи техния труд, ако не можеш другояче да се пребориш със страхотния си мързел.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 07.03.17 14:45.
07.03.17
13:50
казано от Мария Тетерекова на 07.03.17, 13:24:
Здравейте отново
Исках да попитам дали може да се консумират луканки и кайма и такива работи. И не се ли пълнее от тях.
Според мен и основни концепции свързани с качването или свалянето на килограми не са ти ясни. Запозната ли си какво е калорийния баланс и как се смята? Ако си в калориен дефицит, ще сваляш, ако си в калориен излишък ще качваш. Можеш да дебелееш както от зеленини като броколите (за справка хипопотамите), така и да слабееш ядейки основно сланина.
Конкретно за луканките и каймата, ако си влизаш в калориите за деня, можеш да ги ядеш.