Често уриниране при прием на хранителни добавки

11.03.17
14:09

Здравейте приятели! Преди да започна тази тема, прегледах обстойно форума за сходни теми, има подобни, обаче за всеки е различен случая, затова реших да пусна нова и да опиша подробно в какво се състои моя проблем. Надявам се евентуално някои от вас ако е имал същия проблем, да сподели.
Преди малко повече от месец си взех 5 вида различни хранителни добавки. Суроватъчен протеин, Креатин монохидрат, Глутамин, BCAA (2:1:1), CLA. Всичките са на марката My protein.
Тренирам сутринта и точно тогава приемам най-много течности, като до края на деня намалявам постепенно приема на вода. Но въпреки това на другата сутрин около 7-8”биологичния” ми часовник ме буди, за да ходя до тоалетната. А това става при сън от 6-7 часа, като преди да си легна съм уринирал. Приема на течности средно на ден е около 2литра.
Благодаря предварително!

11.03.17
14:47

Po описание всичко е напълно нормално. Никоя от изброените добавки няма особено влияния върху диурезата.
Уринирането зависи от приетата вода, храна, метаболизъм, водно солеви баланс и пр. Средната норма е милилитър урина на час за кг телесно тегло. т. е за 1 мъж 70 кг 1700 мл за денонощие.
Бих казала, че 2 литра вода е съвсем недостатъчно, ако си мъж над 70 кг който и спортува интензивно - средно 30 мл на кг тегло вода (не други течност) са необходими за поддържане на телесните функции.
Физиологично нормално е да посещаваш тоалетната между 8 и 10 пъти на ден и веднъж на нощ, като течностите, които излизат обикновено по-малко от приетата  вода , тъй като тя се отделя чрез потта, дефекацията и дишането.
Вместо да следиш бройките, следи дали си добре хидратиран- най-лесният начин е по цвета на урината- трябва да е почти безцветна или да е съвсем леко жълта (освен ако не приемаш храни и напитки, чиито оцветители преминават през отделителната система)

12.03.17
01:41

Бях забравил са вметна, че съм 80кг/1,76см
Цвета на урината си е нормален, жълтеникав.
За да бъдем точни само вода пия около половин литър, вода смесена с хранителните добавки по-горе - 1 литър и овесени ядки сварени в половин литър вода. Уринирането е доста интензивно покрай приема на тези количества.  При този прием минимален посещавам тоалетната сигурно 8-9пъти на ден , а ако увелича още пиенето на вода, просто не ми се мисли какво ще става :Д

Мнението беше редактирано от Joro Petrov на 12.03.17 01:55.

18.03.17
18:55

Жоро, ще живееш :) Нищо ти няма- съвсем нормално е.Така работи тялото.
Постарай се тази вода да я пиеш РАВНОМЕРНО през деня- по чаша на час - така няма да има часове , в които търчиш до тоалетната през 20 мин. а и ще избегнеш дехидратацията в края деня, когато очевидно избягваш пиенето на течности. На всяка чаша кафе/напитка с кофеин / алкохол (диуритични са)  изпивай една чаша вода допълнително , за да компенсираш.
За 80 кг човек 3 литра вода са нормални. В момента пиеш малко- тази вода, смесена с храната, не я брой.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1