20.08.06
11:34
Здравейте!Имам проблем с леко изкривен гръбнак и стойката ми е подвита :cry: ,всичко това се дължи на години учене и 8 часа работа пред компютър.Говорих с лекар и той ме посоветва че има възможност, ако стегна мускулатурата на гърба да си по-добра стойката, а с нея и самият гръбнак да се изправи.Надявам се да е вярно това .:roll:
Бих искала да питам за тренировъчна програма като за мен и за моя гръбнак.
Дани : На 22 съм ,1,72 м с 50-51 кг.Тренирала съм клубен баскетбол преди 8 години.
Мерси ви !
Не пишеш изкривяването какво е :? Но щом лекаря те е посъветвал да тренираш за гръб, предполага се че е скулиоза или кифоза или кифоскулиоза. В залата започни както всички начинаещи 3 пъти в седмицата по 1 упражнение за мускулна група само за гърба прави по 2 упражнения. След няколко месеца направи си програма която да акцентира на гърба. Или в първи ден и след него и преди него дните да са почивка, или го тренираи по 2 пъти седмично. След като натрупаш малко стаж на пук на всички жени в залата ти може да почнеш да правиш мъртва тяга, може да те гледат странно, но аз познавам доста хора които си оправиха походките с нея.
И се посъветваи със някои кинезитерапевт за упражнения които да правиш в домашна обстановка, сутрин или в дните които не тренираш.
16.03.17
11:18
Имах подобен проблем и е хубаво дори когато си седнал да си в подходяща стойка. Анатомична облегалка за стол и автомобилна седалка Нещо такова ще ти свърши работа, ако работиш на стол/бюро по цял ден. Лично аз ползвах такава и наистина има ефект, не прави чудеса разбира се. Всичко зависи от стойката ти през целия ден дори когато спиш. Късмет от мен и дано си подобриш стойката.
24.04.17
20:08
Модерация: мнението е в нарушение с условията за ползване на форума.
Моля, пишете на кирилица!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.04.17 20:19.
29.05.17
17:34
казано от kottich на 20.08.06, 11:34:
Здравейте!Имам проблем с леко изкривен гръбнак и стойката ми е подвита :cry: ,всичко това се дължи на години учене и 8 часа работа пред компютър.Говорих с лекар и той ме посоветва че има възможност, ако стегна мускулатурата на гърба да си по-добра стойката, а с нея и самият гръбнак да се изправи.Надявам се да е вярно това .:roll:
Дани : На 22 съм ,1,72 м с 50-51 кг.Тренирала съм клубен баскетбол преди 8 години.Мерси ви !
Kottich, здравей. Аз имам сколиоза и кифоза от дете. Силовите тренировки много, много подобриха положението и от към стойка и от към болка. Не съм сигурна какво изкривяване имаш ти, но и при изкривяването напред и настрани е добре да засилиш мускулатурата на гърба. Ако имаш сколиоза е добре да включиш повече едностранни (унилатерални) движения, за да работиш по изравняването на силата в двете половини на гърба.
29.05.17
20:23
казано от kottich на 20.08.06, 11:34:
Дани : На 22 съм ,1,72 м с 50-51 кг.Тренирала съм клубен баскетбол преди 8 години.Мерси ви !
трябва да дадеш повече информация къде точно е изкривяването. Хубаво е да има няколко снимки, за да може да ти се даде точен отговор и конкретни упражнения!
И аз имах такъв проблем , но с редовни тренировки , правя и крака и корем и гръб и т.н. И плуване , то много помага ,ми се изправи гърба . Имах към май 40 градуса скулиоза , а сега е към 5 градуса . Носих и корсет за изправяне , малко трудно се свиква , но освен че ти изправя гърба от носенето му талията ми се смали , самите кости . То корсет се носи до към 17 г. После няма смисъл защото гърба вече е изцяло костен и не би помогнал . Пожелавам ти успех и мисля ,че ако си редовна ще ти се изправи.
25.06.18
16:10
Направи консултация с рехабилитатор. Те дават упражнения за гръб, които дори и в домашни условия можеш да правиш.