22.03.17
11:26
Здравейте,
На 15години съм
От 1 месец използвам протеин QNT но сега искам да ди купя нов протеин от друга марка. Може ли да ми предложите протеин за мускулна маса? Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от Seycan Seydali на 22.03.17 11:26.
22.03.17
11:36
Защо искаш да го смениш? С този не ти растат мускулите ли?
Напиши как се храниш преди да питаш за протеин.
22.03.17
14:00
То по принцип няма протеин дето не е за мускулна маса. Аз съм доволен от Myprotein - действа ми добре, разтваря се ок, бисквитки с крем е супер като вкус. Освен това е 120 лева за 5 кила просто няма конкуренция.
22.03.17
15:06
Преди един месец на 9 февруари когато почвах да тренирам бях 60кг
Сега: 63кг
Х. режим
Струн 06:30
3 ф. хляб
масло
сирене
09:50
Верея: http://prikachi.com/images/293/9074293E.jpg
Малко пакетче бисквити белвита
Обяд 13:30
Ориз
4 ф. хляб
Мляко 150ml/200ml
Плод: банан
Преди да ходя в залата:
2 варени яйца
След тренировка:
Протеин
1 банан
Вечеря (всеки път различно):
Месо, боб, леща, ч. леща, спагети т.н
Плод: ябълка
Тренировачна програма:
Първи ден - Гърди, Трицепс и Корем
Втори ден - Гръб, Бицепс
Трети ден - Почивка
Четвърти ден - Рамена, Трапец и Предмишници
Пети ден - Бедра и Прасци
Шести ден - Почивка
Седми ден - Почивка
Трябва ми протеин който да помогне за мускулна маса.
Ползвал съм този протеин по долу на снимката от 9 февруари до 20 март.
http://prikachi.com/images/322/9074322y.jpg
Мнението беше редактирано от Seycan Seydali на 22.03.17 15:06.
22.03.17
15:43
Баце надявам се да си трол.
Толкова много информация има за бодибилдинг и хранене, че не знам как още има някой дето задава такива въпроси. Общо прието е че за да качваш мускул трябва да ядеш по 2гр. протеин на кг. телесно тегло и трябва да не си в калориен дефицит. Ти ядеш ли по толкова че си стигнал до марката каква да е?
22.03.17
19:22
казано от SvetoslavS на 22.03.17, 15:43:
Толкова много информация има за бодибилдинг и хранене, че не знам как още има някой дето задава такива въпроси. Общо прието е че за да качваш мускул трябва да ядеш по 2гр. протеин на кг. телесно тегло и трябва да не си в калориен дефицит. Ти ядеш ли по толкова че си стигнал до марката каква да е?
Как така: Общо прието е че за да качваш мускул трябва да ядеш по 2гр. протеин на кг.
Не разбрах какво искате да ми кажете. Може ли да ми обясните по разбирателно? Всички ми казват да ям много kcal за да кача килограми.
Ето как изглеждах в началото: http://prikachi.com/images/817/9029817U.jpg
Мнението беше редактирано от Seycan Seydali на 22.03.17 19:22.
23.03.17
10:50
Значи че ако си 70 кг трябва да ядеш поне по 140 гр. протеин на ден.
Като за начало гледай да ядеш протеин с всяко хранене. В първите ти три хранения на практика няма никакъв (освен ако не ядеш по 200 гр сирене рано сутрин).
И какъв е тоя обяд ориз с 4 филий хляб, мляко и банан?
Вкарай месо.
Не трябва ли да е в калориен излишък за да качва маса ?
23.03.17
11:03
Закуската ти включва не повече от 400ккал освен ако не ядеш по 100гр масло и 100гр сирене (има значение какво е сиренето, не си уточнил).
Вереята и белвитата са ти напълно излишни, по-добре ги замени с някакви ядки и ако много държиш на млякото, по-добре да е обикновено кисело мляко с масленост поне 3%.
На обяд трудно ти се събират 20гр протеин, реално приемаш 70% от въглехидратите си за деня в това ядене.
Варените яйца защо ги ядеш преди тренировка? По-добре ги сложи към обяда, преди тренировка по-добре да ядеш някакъв прост въглехидрат, прмерно банан.
Протеина след тренировката най-добре го замени с гейнър (ако не си поправиш хранителният режим).
За вечеря ако предположим, че 4 пъти ядеш месо в седмицата, то се получава че консумацията ти на месо за седмицата е точно 4 пъти, което е не повече от 1,5кг. Това са между 300-400гр протеин на седмица. Разделени на отделните дни се получава 45-60гр на ден. Това е в най-оптимистичният вариант, като ти гледам другото ядене смело мога да кажа, че не ядеш повече от 0,8кг месо на седмица или 160-240гр протеин, 20-30гр протеин на ден.
Освен ако за обяд не ядеш по минимум 0,5кг ориз и за вечеря поне 0,8кг спагети или 4 чинии с боб, леща то лесно може да се констатира, че си в застой.
Като заключение мога да кажа изобщо да не си правиш труда да си оправяш яденето, а направо вземи да сложиш още 1 доза протеин през деня на някоя доказана марка (колкото по-скъпа, толкова по-добре).
казано от K0m3r на 23.03.17, 11:03:
Закуската ти включва не повече от 400ккал освен ако не ядеш по 100гр масло и 100гр сирене (има значение какво е сиренето, не си уточнил).
Вереята и белвитата са ти напълно излишни, по-добре ги замени с някакви ядки и ако много държиш на млякото, по-добре да е обикновено кисело мляко с масленост поне 3%.
На обяд трудно ти се събират 20гр протеин, реално приемаш 70% от въглехидратите си за деня в това ядене.
Варените яйца защо ги ядеш преди тренировка? По-добре ги сложи към обяда, преди тренировка по-добре да ядеш някакъв прост въглехидрат, прмерно банан.
Протеина след тренировката най-добре го замени с гейнър (ако не си поправиш хранителният режим).
За вечеря ако предположим, че 4 пъти ядеш месо в седмицата, то се получава че консумацията ти на месо за седмицата е точно 4 пъти, което е не повече от 1,5кг. Това са между 300-400гр протеин на седмица. Разделени на отделните дни се получава 45-60гр на ден. Това е в най-оптимистичният вариант, като ти гледам другото ядене смело мога да кажа, че не ядеш повече от 0,8кг месо на седмица или 160-240гр протеин, 20-30гр протеин на ден.
Освен ако за обяд не ядеш по минимум 0,5кг ориз и за вечеря поне 0,8кг спагети или 4 чинии с боб, леща то лесно може да се констатира, че си в застой.
Като заключение мога да кажа изобщо да не си правиш труда да си оправяш яденето, а направо вземи да сложиш още 1 доза протеин през деня на някоя доказана марка (колкото по-скъпа, толкова по-добре).
Надявам се, че мнението ти е иронично...
23.03.17
11:59
казано от BuFu на 23.03.17, 10:59:
Толкова много информация има за бодибилдинг и хранене, че не знам как още има някой дето задава такива въпроси. Общо прието е че за да качваш мускул трябва да ядеш по 2гр. протеин на кг. телесно тегло и трябва да не си в калориен дефицит. Ти ядеш ли по толкова че си стигнал до марката каква да е?Не трябва ли да е в калориен излишък за да качва маса ?
Така де. Да не е в дефицит. Малко сложно се изразих:)
Пич, това, че ядеш много, не значи, че се храниш правилно. Много хора допускат тази грешка - ям много, но защо не качвам? И защо толкова много хора си мислят, че като забъркат банан с мляко, се получава протеинов шейк? Или просто храните някакви илюзии, защото на вас ви се иска, да е така?
Както вече казаха, нужни са ти 1.5 - 2 грама белтъчини на килограм телесно тегло. Т.е. ако си 70кг, дневната доза белтъчини (общо от всички хранения + протеина на прах) трябва да е поне 70х1.5 (105 грама), а дори и 70х2 (140). Пак казвам: тези 105-140 грама не се има предвид само от протеина на прах, а от всички хранения за деня + пудрите.
Гледайки храненията ти, на ден ги докарваш до към 70-90 грама белтъчни, за сметка на високия въглехидратен прием. Сега аз ще ти задам въпрос - искам да ми опишеш всяко едно нещо от менюто си - защо го приемаш и с каква цел? Примерно: сутринта ям хялба със сиренето и маслото, защото от тях получавам това, това и това. После ям Верея и Белвита, защото те ми дават еди-какво-си и т.н. Може би като се замислиш върху това, сам ще достигнеш до отговора на въпроса ти :)
Храни, богати на белтъчини (протеини):
- месо
- яйца
- леща, боб, нахут, елда (гречка)
-млечни продукти, особено извара
Протеина на прах не трябва да го жалиш. Пий го 2 пъти на ден.
И още нещо: протеинът на прах приспада към т.нар. “хранителни ДОБАВКИ”. Тоест това са формули, които да ги ДОБАВИШ към вече добре оформен хранителен режим.
Поздрави :)
23.03.17
14:15
казано от deqn91 на 23.03.17, 11:55:
Надявам се, че мнението ти е иронично...
Мислех си че е очивидно. По даденият хранителен режим се вижда, че не е прочел нито 1 тема в която се обяснява приема на макронутриентите и тяхната количествена нужда. Повечето неща от коментара ми са напълно сериозни относно хранителният режим, иронията е изцяло за протеина, който е безмислен в неговият случай. С този хранителен режим даже да приема химията и добавките на Рони когато се готвеше за Олимпия, то пак няма да качи килограми.
23.03.17
15:31
казано от r0073x на 23.03.17, 12:04:
Пич, това, че ядеш много, не значи, че се храниш правилно. Много хора допускат тази грешка - ям много, но защо не качвам? И защо толкова много хора си мислят, че като забъркат банан с мляко, се получава протеинов шейк? Или просто храните някакви илюзии, защото на вас ви се иска, да е така?
Както вече казаха, нужни са ти 1.5 - 2 грама белтъчини на килограм телесно тегло. Т.е. ако си 70кг, дневната доза белтъчини (общо от всички хранения + протеина на прах) трябва да е поне 70х1.5 (105 грама), а дори и 70х2 (140). Пак казвам: тези 105-140 грама не се има предвид само от протеина на прах, а от всички хранения за деня + пудрите.
Гледайки храненията ти, на ден ги докарваш до към 70-90 грама белтъчни, за сметка на високия въглехидратен прием. Сега аз ще ти задам въпрос - искам да ми опишеш всяко едно нещо от менюто си - защо го приемаш и с каква цел? Примерно: сутринта ям хялба със сиренето и маслото, защото от тях получавам това, това и това. После ям Верея и Белвита, защото те ми дават еди-какво-си и т.н. Може би като се замислиш върху това, сам ще достигнеш до отговора на въпроса ти :)
Храни, богати на белтъчини (протеини):
- месо
- яйца
- леща, боб, нахут, елда (гречка)
-млечни продукти, особено извараПротеина на прах не трябва да го жалиш. Пий го 2 пъти на ден.
И още нещо: протеинът на прах приспада към т.нар. “хранителни ДОБАВКИ”. Тоест това са формули, които да ги ДОБАВИШ към вече добре оформен хранителен режим.Поздрави :)
Точно за това пуснах тема. Знам че греша много при храненето. Не знам точно как да оправя хранителния ми режим. Просто ми трябва който да ми помогне :( защото нямам нито един познат който да ми каже: Какво да ям, колко да ям т.н
Готов съм да спазвам всичко само някой да ми помогне с програмата да ми каже в колко какво да ям. (Не свеки ден едно и също просто давам пример)
Може ли вие да ми помогнете да си направя хранителен режим? :( Благодаря ви предварително.
Мнението беше редактирано от Seycan Seydali на 23.03.17 15:31.
казано от Seycan Seydali на 22.03.17, 11:26:
Здравейте,
На 15години съм
От 1 месец използвам протеин QNT но сега искам да ди купя нов протеин от друга марка. Може ли да ми предложите протеин за мускулна маса? Благодаря ви предварително.
Не ти трябва протеин, месо си купи :)
23.03.17
22:25
казано от Seycan Seydali на 23.03.17, 15:31:
Точно за това пуснах тема. Знам че греша много при храненето. Не знам точно как да оправя хранителния ми режим. Просто ми трябва който да ми помогне :( защото нямам нито един познат който да ми каже: Какво да ям, колко да ям т.н
Готов съм да спазвам всичко само някой да ми помогне с програмата да ми каже в колко какво да ям. (Не свеки ден едно и също просто давам пример)
Може ли вие да ми помогнете да си направя хранителен режим? :( Благодаря ви предварително.
Точно затова пускаш тема в която искаш съвет относно протеин? Не беше ли по-лесно да пуснеш тема, в която да поискаш съвет за хранителният ти режим? Във форума има адски много информация относно храненето и ако прочетеш 1-2 статии и ще ти светне за какво иде реч, след това ще си съставиш някакъв примерен хранителен режим и чак тогава може да питаш за съвет относно него. Крайно грешно е да очакваш, че някой е длъжен да ти преодстави всичко наготово, трябва и ти да се потрудиш.