Хранителна зависимост

no name

25.03.17
12:47

Здравейте ,приятели! Имам желание да си поговоря с вас за една често срещана болест “булимия” ,примесена с хиперфагия и глад на моменти.. Аз искам да се науча да ям нормално ,опитвам се да се храня здравословно и наистина го искам ,обаче ме е страх да се ограничавам от каквото и да е и да си забранявам ,защото пак се връщам на момента с преяждането. Опитвам се ,но е много трудно ,защото всеки качен килограм го чувствам като ужасяващ провал и усещам срам да се покажа пред хора. Върху това също работя ,но когато пренабрегвам проблема и се опитвам да се разсейвам и да съм сред хора се връща по ударен момент на преяждане. Не искам толкова да мисля за храната.. Мисля ,че правилната нагласа и режим биха оправили поне малко нещата ,защото нямам редовна менструация ,този месец пропусна ,половите ми хормони са много ниски ,отделно изпражненията ми са много светли ,постоянно имам газове и мисълта ,че се съсипвам не е окей. Пиша тук ,защото искам съвет единствено за това какво да предприема с порциите и с вълчият апетит ,как да предотвратя пристъпите на глад и да се контролирам. Знам ,че не сте всички лекари тук.Изчела съм ,може би 70% от статиите в този сайт и сякаш знам кое е правилното ,но ми е адски трудно да го прилагам ,сякаш ми е по -лесно да гладувам ,отколкото да се храня с оглед да контролирам количеството на храната.

Темата беше редактирана от no name на 25.03.17 12:47.

Здравей!

Обръщала ли си се към специалист?

25.03.17
20:06

Здравей :)

Разкажи ни малко повече за себе си - на колко си години? Ръст? Килограми? Ако не ти е удобно да пишеш публично по въпроса, можеш да се обърнеш към мен на лично съобщение. Студент по медицина съм и ще се радвам да ти помогна :)

no name

25.03.17
23:01

казано от r0073x на 25.03.17, 20:06:

Здравей :)

Разкажи ни малко повече за себе си - на колко си години? Ръст? Килограми? Ако не ти е удобно да пишеш публично по въпроса, можеш да се обърнеш към мен на лично съобщение. Студент по медицина съм и ще се радвам да ти помогна :)

Не ме е срам да говоря за това ,опитвам се да се боря сама ,обръщала съм се към психолог за кратък период от време ,заради финансови причини ,но и не усетих голяма промяна ,просто последния месец ,реших ,че ще се стегна и просто ще дам парите за храна и ще започна да ям по -нормално ,макар да се чувствам тежко и гадно и ще тренирам повече. Да ,обаче апетита става още по -страшен и като започна става трагедия минимум два -три пъти седмично. Има напредък ,защото поне вече се храня горе долу повечето дни по този начин: з:овесени ядки с обезмаслено мляко и като имам сусамов тахан 1-2 лъжици ; о: ябълка ,3-4 оризовки ,200г извара ; в:200г. извара/варени яйца ,някакви зеленчуци и оризовки,ябълка ; Имаше период ,в който изяждах три ябълки на ден и се чувствах ужасно подута и преяла ,тогава просто се наказвах.. Въртя се около 59-60кг на ръст 163см ,но след преяждане удрям 63-4…... След това няколко дни намалям много храната и пия адски много вода в периодите ,в които не повръщам ,след тях обикновено се крия като мишка и изпадам в самосъжаления и депресии.. Причините по моите наблюдения са адски много ,чувство на самота ,когато се почувствам отхвърлена ,често наистина е просто вълчи апетит и глад ,понякога дори скука..просто всеки път след криза се чувствам като нищожество. Много съм объркана и не знам дали наистина имам проблем или е просто моментно.Доста време имах проблеми със съня ,също. Случва се от 9ти клас всичко това ,сега съм втори курс ,студентка. Като малка бях 86кг. ,после благодарение на много глад свалих до 53-4кг. за 2 години и от тогава до ден днешен аз не знам какво е нормално хранене. Поне веднъж в седмицата ми се е случвало да преяждам дори когато не съм повръщала. Искам да се справя ,но вече наистина не знам как ,просто съм готова да изпробвам всичко ,което ме посъветвате тук. Не знам какво точно е нормална порция. Мисля ,че се въртя повече около булимия и хиперфагия в този ми момент.

Мнението беше редактирано от no name на 25.03.17 23:01.

no name

25.03.17
22:59

казано от Вероника Налбатска на 25.03.17, 19:48:

Здравей!

Обръщала ли си се към специалист?

Да ,не е уж като да си поставям диагнози сама ,тя беше на мнение ,че трябва да се науча да се уважавам и обичам и че постоянно изпитвам вина за всичко и се наказвам по този начин,говорих и с психиатърката -нейната колежка ,която искаше да ми изпише антидепресанти ,но аз отказах.

26.03.17
14:23

Здравей. Пиши ми на лично съобщение, има какво да споделя. Минала съм през голяма част от този ад и все още не съм се измъкнала напълно. Имаме и друга прилика, висока съм 163см и се въртя около 59-60кг

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1