22.02.17
19:12
Здравейте, имам един проблем свързан с рамото, при лежанка, кофички и раменни преси чувствам нещо като напрежение в раменете, по-голямо е в дясното рамо, днес при кофички изведнъж ме скъса от болка, почивах 2 месеца и от скоро започнах, гледам да ги загрявам хубаво, но същата работа. Дори и когато правя рамене с минимални килограми раменете ми се напрягат и чувствам болка. Някой може ли да каже какъв е проблемът?
22.02.17
19:15
Абсолютно! Техниката ти куца, а си се натоварвал сигурно с непосилни за правилно изпълнение килограми....Това е най-вероятно..
22.02.17
19:18
Благодаря ти за отговора, може ли да ми дадеш някакви съвети?
22.02.17
19:34
казано от Иван Шишков на 22.02.17, 19:18:
свий лактите до тялото, а не настрани при лега и кофите и прави с такива килограми, при които нямаш болка... А упражнението за рамо го смени с такова, от което нямаш болка....може даже да се наложи да спреш за малко с кофите...
22.02.17
19:35
Благодаря ти, а ако кофите ги правя на пейка?
22.02.17
19:43
казано от Иван Шишков на 22.02.17, 19:35:
Благодаря ти, а ако кофите ги правя на пейка?
няма проблем да правиш и нормални, но само при условие, че нямаш никаква болка
23.02.17
09:54
казано от Carbohydrate на 22.02.17, 19:15:
Абсолютно! Техниката ти куца, а си се натоварвал сигурно с непосилни за правилно изпълнение килограми....Това е най-вероятно..
Най-вероятно ротаторите сдават багажа и са почнали да сингализират за това.
23.02.17
22:57
казано от Carbohydrate на 22.02.17, 19:34:
казано от Иван Шишков на 22.02.17, 19:18:
свий лактите до тялото, а не настрани при лега и кофите и прави с такива килограми, при които нямаш болка... А упражнението за рамо го смени с такова, от което нямаш болка....може даже да се наложи да спреш за малко с кофите...
И аз имам същия проблем и снощи като прочетох днес прибрах лактите на кофите и прибрах хвата на равно с лактите на лежанката. Европейска работа :) днес нямам болки:)
Мнението беше редактирано от The Barber на 23.02.17 22:57.
Според мен е от загрявката, не вкарваш достатъчно кръв в рамото. Аз правя всякакви кофи - тесни, широки, с тежести - никога не съм изпитвал болки в рамото.
26.02.17
12:02
казано от Tony Leen на 26.02.17, 09:09:
Според мен е от загрявката, не вкарваш достатъчно кръв в рамото. Аз правя всякакви кофи - тесни, широки, с тежести - никога не съм изпитвал болки в рамото.
Аз специално загрявам, но ако трябва да съм честен не го правя по инструкции 10 Мин:) 5 минути въртя вело и докато въртя въртя и ръцете лактите и китките. Твоята лесна:) когато вече имаш развита мускулатура най вероятно о не е проблем ама за новобранците като мен е по добре с прибрани лакти:)
Аз мисля, че някъде бъркам с моите кофи но не разбирам къде. Гледах видеа, четох . Уж с прибрани лакти и тесен хват е за долна част гърди и трицепс , на мен ми влиза между гърдите и по скоро горе. Поне там е болката ми.
Мнението беше редактирано от The Barber на 26.02.17 12:04.
казано от Barber на 26.02.17, 12:02:
Уж с прибрани лакти и тесен хват е за долна част гърди и трицепс , на мен ми влиза между гърдите и по скоро горе. Поне там е болката ми.
Тесен хват и изправен назад е за трицепс, а когато се наведеш и свииш краката - гърди. И двата вида обхващат до някъде гърди,рамо и трицепс, независимо от разположението на тялото.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 26.02.17 12:25.
26.02.17
12:31
казано от Tony Leen на 26.02.17, 12:24:
казано от Barber на 26.02.17, 12:02:
Уж с прибрани лакти и тесен хват е за долна част гърди и трицепс , на мен ми влиза между гърдите и по скоро горе. Поне там е болката ми.
Тесен хват и изправен назад е за трицепс, а когато се наведеш и свииш краката - гърди. И двата вида обхващат до някъде гърди,рамо и трицепс, независимо от разположението на тялото.
Аз все още не мога изправен , започна ли тялото ми автоматично отива наоред, а краката назад. Преди 4 месеца не можех нито една, сега правя 4 по 10 , това ми е макса. Предполагам след време ще мога всички варианти :)
28.02.17
22:59
Много добра загрявка. Аз имах същия проблем от не загряване и натоварване на лежанката след това не можех да си вдигна ръката.
13.03.17
17:50
Здравейте, пробвах да загрявам добре, но същата работа при лежанката с лост рамото ме къса от болка, но пробвах с дъмбели и дори с по-тежки килограми нямаше проблем, а имам и друг проблем при френско ме боли левият лакът, на какво може да се дължи това?
Щом имаш толкова силни болки след толкова време, по-всяка вероятност имаш закъсано сухожилие/имипийчмънт синдром или някаква друга травма на ротаторния маншон. Посети лекар (в тази област добрите в България не са много и една голяма част няма да и свършат работа). Вероятно ще те пратят и на ЯМР - тей като обиколих половин България, ако имаш въпрос относно това кой лекар да посетиш може да ми пишеш.