Задържане на вода

02.04.17
10:57

задържам вода....пила съм диуретици...и след като спра да ги пия не ходя до тоалетна.....Моля някой, ако може да помогне

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.04.17 10:57.

01.04.17
19:30

Кръвното ти как е?
Цвят на урината?
Колко често уринираш нормално?
Какъв диуретик?
След диуретика от колко време не си пикала?
Парене, болки?
По какво прецени, че имаш водна задръжка?

Мнението беше редактирано от r0073x на 01.04.17 19:30.

01.04.17
21:27

Модерация: При писане във форума на български език следва да употребявате кирилица.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.04.17 21:27.

01.04.17
21:26

казано от r0073x на 01.04.17, 19:30:

Кръвното ти как е?
Цвят на урината?
Колко често уринираш нормално?
Какъв диуретик?
След диуретика от колко време не си пикала?
Парене, болки?
По какво прецени, че имаш водна задръжка?

Модерация: При писане във форума на български език следва да употребявате кирилица.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.04.17 21:26.

01.04.17
21:32

ниско ми е кръвното и съм пила фурантрил.... ве съм рикола нормално а съм пила и по 3 литра вода

На своя глава ли пи фурантрил? Защото ако си с ниско кръвно, това е последното, което трябва да правиш. Всъщност като се замисля едва ли някой лекар би ти го предписал, така че марш на лекар преди да си се самоубила от глупост!

01.04.17
23:54

Колко ниско ти е кръвното? Колко фурантрил пи? Защо?

Студент по медицина съм, в 5. курс, ако е от значение

А аз съм марсианец 3ти разред, но не е от значение. Това е амнайстата тема, в която го отбелязваш. И само заради факта, че учиш медицина, трябваше да си й казал вече да отиде при лекар на живо, вместо за подобно нещо да я “диагностицираш” онлайн.

02.04.17
00:21

ходих на лекар...на уролог..

казано от Gabriela Hristova на 02.04.17, 00:21:

ходих на лекар...на уролог..

И той ти е предписал фурантрил с ниско кръвно? Съветът ми е спешно да намериш друг лекар за 2ро мнение. Фурантрилът не е шега препарат и сериозно си играе с електролитния баланс, така че трябва да е крайна мярка.

Поздрави

02.04.17
01:04

казано от Херцог Трън на 02.04.17, 00:18:

А аз съм марсианец 3ти разред, но не е от значение. Това е амнайстата тема, в която го отбелязваш. И само заради факта, че учиш медицина, трябваше да си й казал вече да отиде при лекар на живо, вместо за подобно нещо да я “диагностицираш” онлайн.

Нямам и намерението да я диагностицирам онлайн. Просто казвам, че жената може да даде малко повече информация за състоянието си и “терапията”, за да разбера с една идея по-добре, какво се случва. Да, най-добре е да отиде на лекар. И тя самата го знае това много добре. Но щом пита тук, значи очаква и мнението на спортуващи хора. Що просто не забраним всички теми за спортни травми, здравословни проблеми и т.н., щом човек не може свободно да даде своя отговор тук? Прав си, но това значи, че никой няма правото да споделя тук здравословните си проблеми, от каквото и да било естество, а всеки да върви на доктор и точка по въпроса.

02.04.17
06:48

ами те нищо не ми казват.
...правех си и изследвания и нищо...

казано от r0073x на 02.04.17, 01:04:

казано от Херцог Трън на 02.04.17, 00:18:

Нямам и намерението да я диагностицирам онлайн. Просто казвам, че жената може да даде малко повече информация за състоянието си и “терапията”, за да разбера с една идея по-добре, какво се случва. Да, най-добре е да отиде на лекар. И тя самата го знае това много добре. Но щом пита тук, значи очаква и мнението на спортуващи хора. Що просто не забраним всички теми за спортни травми, здравословни проблеми и т.н., щом човек не може свободно да даде своя отговор тук? Прав си, но това значи, че никой няма правото да споделя тук здравословните си проблеми, от каквото и да било естество, а всеки да върви на доктор и точка по въпроса.

И като разбереш по-добре какво се случва как по-добре ще я посъветваш? Ще й дадеш акъл онлайн какво да пие ли? Или ще й кажеш да отиде на лекар, което е очевидно най-разумното решение. И тук въобще не идва реч за спортуващи хора, проблемът не е със спортна специфика и това дори аз го разбрах без да съм студент по медицина 5ти курс. Едно е някой да попита какво да прави ако си е навехнал нещо, разтегнал мускул и т.н., друго е да има въпрос свързан с проблем извън спортната специфика и свързан с прием на препарат, с който въобще шега не бива. Единственото, което може да стане тук е да се даде съвет, който да влоши положението, пък ако ще да си светило в урологията....Иначе нямаше да имаш опашки пред кабинетите, а само имейли и по тях щяха да се дават диагнози.

казано от Gabriela Hristova на 02.04.17, 06:48:

ами те нищо не ми казват.
...правех си и изследвания и нищо...

Как така нищо не казват? Изследванията в норма ли са? Няма как да няма причина за това, че не можеш да уринираш и нищо да не ти кажат. Не знам в кой град си, но за София бих ти препоръчал ВМА/Окръжна болница/ИСУЛ като места, на които да отидеш и където специалистите са добри.

02.04.17
14:15

до всичко е в норма..... благодоряя

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1