01.04.17
17:04
Здравейте приятели!
Ще започна с това,че ме зареждате много позитивно с темите,които публикувате!Радвам се да бъда част от bb обществото!
Сега по същество...
Преди месец и половина родих и имам едни 9кг,които много искам да сваля преди лятото.Когато забременях бях 53кг (163см) и до деня на раждането си отгледах още 20.Първите дни килограмите изчезваха ден след ден-задържана вода,изчистване и т.н. Сега съм 59,600кг и искам да смъкна до 50кг.От две седмици ходя пет пъти седмично на фитнес,правя силови тренировки,правя кардио и много се разхождам с бебето,когато времето позволява.Преди 12ч не ям или най-много един банан и малко сурови ядки.Хапвам омлети със семена,за вечеря гледам да е някоя зелена салатка с варено яйце,семена,авокадо...когато няма яйце в салатата ям и месо.Обичам здравословния начин на живот,обичам много спорта,бях активно спортуваща години наред преди да забременея,ноооо.....сега с тези килограми отгоре ми се плаче и често губя мотивация при вида си!Кажете ми добре ли е менюто ми и не прекалявам ли с тренировките,защото последната седмица кантара не е мръднал!Искам да добавя,че кърмя на всеки 3 часа и четох,че за денонощие се топят приблизително 500 калории с кърмене (незнам дали е така)!
01.04.17
17:22
Здравей,
Чувала съм, че не е хубаво да се спазват диети докато кърмиш.
01.04.17
20:30
Докато кърмиш, бебето е много по-важно от тебе и това че ти искаш да си слаба и да спазваш драстични диети не означава, че трябва да го причиняваш и на бебето. Посъветвай се с педиатър да ти обясни тези неща. Най-рано след 2-3 месеца ще успееш да влезеш в зададените 50кг, при здравословно сваляне (без някакви екстремни диети), няма смисъл да се теглиш през ден или седмица.
Мнението беше редактирано от shack@mail.bg на 01.04.17 20:30.
Правиш силови тренировки 5 пъти седмично месец след раждането? Как роди - нормално или с операция? Посъветва ли се с лекар за степента ти на възстановяване - тазово дъно, едно-друго...
Иначе, напълно те разбирам, как се чувстваш особено, ако винаги досега си била слабичка. Но в момента тялото ти е една вряща чорба от хормони, дай му време да се осъзнае, не насилвай нещата с прекомерни тренировки и рестриктивни диети.
Казваш, че кърмиш и това е супер, но с тази храна, която описваш няма още дълго да имаш достатъчно кърма, а това е едно от най-ценните неща, които можеш да дадеш на бебето си. Да не говорим, че ако не се храниш достатъчно и балансирано, тялото ти ще произвежда пълноценно мляко за бебето (докогато може), но за сметка на твоето здраве