05.02.07
20:57
Въпросът ми дали мога да отслабна само със скачена на въже? Смятам всеки ден да правя 8 серии по 100 скока повече не мога да направя много се изморявам надявам се издържливоста ми да се повиши с времето. Прочела съм почти всичко по тема но все пак скачането само за стягане ли е и ако не достатъчно ли е за отслабване, а също така стяга ли се корема от него? Мерси предварително на всички може да забавам глупави въпроси но напоследък съм се отчаяла от всякъде чувам различни мнения така че ще се радвам да споделите всичко по темата и горе долу след колко време да очаквам резултат, защото малко бързо се отчайвам :oops:
05.02.07
20:59
Зависи в какви граници е пулса ти спрямо максималния такъв.
06.02.07
07:07
скачай :) то развива почти всичко
06.02.07
09:41
Момиче,намали вечерното хранене - вечеряй в 20ч 1 седмица,2 седмица в 19ч,а 3 седмица в 18ч.През деня си яж нормално,но намали хляба и вредните храни.След 3 седмици ще видиш,че има голям ефект,след това си върни вечерята в 20-21ч.Токова е просто,но ефикасно.
Това за храненето до определен час го знам и го започнах но с него смятам че мога да сваля един или два кг най - много :wink:
Скачането на въже е супер. Най-лесното кардио. Само не се излъгвай да си купуваш от онези въженца с малките “компютърчета”, дето “броят, колко калории си изгорил”. По-голяма простотия няма. Една позната имаше такова. След третия ден и показваше 1500 изгорени калории за 2 серии по 5 минути :))
Скачането на въже е супер.
Аз съм го изпитал лично и ти го казвам от опит.
Скачай с променливо темпо а не с равномерно, това ще ти дъде още по-добри резултати
Може ли да ми дадете повече информация за кардио тренировка с въже - колко продължителни са сериите, почивките и как да се увеличават. Прочетох за 15 мин - това не е ли малко за ден ,в които нямям фитнес , а само кардио? Благодаря предварително!
13.02.07
18:54
Малко е. Две серии по 15 минути.
[quote author=“jorko”]Може ли да ми дадете повече информация за кардио тренировка с въже - колко продължителни са сериите, почивките и как да се увеличават. Прочетох за 15 мин - това не е ли малко за ден ,в които нямям фитнес , а само кардио? Благодаря предварително!
30 минути кардио е добре. Но 30 минути да скачаш на въже без почивка е много, много трудно. Две серии по 15, или 3 по 10. В началото може и по-малко, ако не суяпваш да издържиш.
Има ли зна4ение за ска4ането на въже дали да е едновременно с двата крака или последователно.
10.08.07
22:01
Направо ме е срам да кажа и покажа на какво въже скачам няколко години подред.
Съвсем импровизирано. Не съм се захващала сериозно и въпреки това,за две седмици скачане,виждах промяна в себе си,тялото ми се стягаше.
Сега отново имам нужда.
Въпросът ми е,какво въже бихте препоръчали да си купя?
Да кажем,че съм напълно начинаеща. Редно ли е да започна с въжето с тежестите в дръжките или не е проблем,след като те могат да се махат?
Също така,дължината на въжето една и съща ли е или трябва да се съобразя с ръста си? Защото моят е доста малко число :) 155см
13.08.07
15:39
и аз също скачам на въже , и имам въпрос като се потя значи ли че отслабвам ?
казано от BELTACHINA на 13.08.07, 15:39:
и имам въпрос като се потя значи ли че отслабвам ?
Не.
13.08.07
18:00
щото бащами ми като се прибера и от фитнес и ме пита дали съм се потил аз му кажа не той ми казва че нищо не съм правил :( ама аз му казвам че при дигането не се поти човек , той пак :( неразбрана работа :D
Мнението беше редактирано от BELTACHINA на 13.08.07 18:00.
13.08.07
18:06
Бащата ги разбира нещата.. колко блондинка от квантова физика.. :lol:
Шегата настрана - принципно при тренировките потенето е свързано със затоплянето на тялото от интензивната физическа дейност и е с цел да го охлади. Потните жлези играят голяма роля, някой хора се потят много, други не. С други думи - потенето не е критерия за добра тренировка. А сега за потенето и отслабването - по никакъв начин не са свързани. Както казах и по горе, потенето е с цел да охлади тялото, след обилно изпотявене може да си по-лек, но това е защото я няма водата която се използва за да охлади тялото чрез потенето. При първия прием на вода след тренировката всичко си идва на мястото. И отново важи това за потните жлези, двама атлета правили интензивно един вид кардио 40 мин., единия плува в пот, други изпотил се съвсем леко, ще са изразходвали почти еднакво количество калл. ( е зависи кой какво е ял преди това ).
p.s. .. как не се потиш като дигаш железата бре? :gulp: ..
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.08.07 19:27.
13.08.07
18:39
мерси за отговора ей са ще го затапя :) !
казано от BELTACHINA на 13.08.07, 18:00:
ама аз му казвам че при дигането не се поти човек
Не знам ти как дигаш, но аз на тренировка се потя и то доста. Дори зимата, а лятото да не говорим.
казано от BELTACHINA на 13.08.07, 18:00:
щото бащами ми като се прибера и от фитнес и ме пита дали съм се потил аз му кажа не той ми казва че нищо не съм правил :( ама аз му казвам че при дигането не се поти човек , той пак :( неразбрана работа :D
Баща ти е прав, той знае че когато се напънеш здраво се изпотяваш, ако не се изпотяваш значи не работиш достатъчно усилено - това има предвид.
14.08.07
06:50
не аз се пота като дигам , но той иска по-вече да се пота , абе разбрах всичко , мерси за отговорите :)
Повече се пише без тиренце. И аз се потя като дигам. :Д
За въжето - не скачай на 1 място, скачай ту с 2 крака, ту с един, може и да го кръстосваш като свикнеш..
24.08.07
17:18
Искам да попитам при скачането на важе дали се гори ММ в смисъл до колкото знам зависи от пулса ти та горе долу в кои граници трябва да ми е пулса за да не горя мускул :roll:
24.08.07
19:38
Опитаи последните няколко скока да са наи интензивни.Ако можеш прави на 1 подскок 2 завъртания на въжето.Много трудно е да го усвоиш тва защото зависи повече от координацията ти.Ама аз за 1 седм през ден като скачах го схванах.Сега права по 40 подскока така.
казано от WhatTheFuck на 24.08.07, 17:18:
Искам да попитам при скачането на важе дали се гори ММ в смисъл до колкото знам зависи от пулса ти та горе долу в кои граници трябва да ми е пулса за да не горя мускул :roll:
А ти как смяташ да си го следиш пулса докато скачаш на въже?
27.08.07
12:57
s1s teq prikazki za v1jeto i az se zainterisovah i mai i az 6te probvam no iskam da popitam znaeli nqkoi za 2 sedmici kolko kilograma se svalqt ako ska4a6 naprimer 100 p1ti sytrin i ve4er???? :roll:
Пиши на кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.08.07 18:14.
28.08.07
19:12
Попринцип има вариянт за следене но едва ли ще го ползвам ..
30.08.07
08:44
Искам да попитам като скачам на въже добре ли е да нося наколенки? Мерси предварително.
Здравейте! Искам да стегна корема и знам че един от най-ефикасните начини е с въже! Въпроса ми е колко пъти в седмицата да скачам и дали да го правя в ден с тренировка или без?
04.02.14
13:26
Здравейте, искам да попитам дали със скачането на въже се отслабва в краката? Качва ли се мускулна маса, защото мои приятелки доста си напомпаха раката от бягането и не могат да им жъзжурнат предишния вид? Благодаря предварително
04.02.14
13:52
Мен лично скачането на въже много ми допада като кардио тренировка, а и отделно за издържливостта.
Абе скачането на въже НЕ Е(запишете, помнете, слагайте в таблици, в отметки) за “отслабване”, по-скоро е за общо кондициониране и то в някои видове спортове, за хора които са около и на оптималното си лично тегло за отделното занимание.
Как виждате някой 100 килограмов тулуп да скача на въже. Гръбнак, таз, колене, глезени става на кайма от такива усилия.
Сега не ми первайте клипове на профи боксьори, защото моментално препрочетете първото изречение.
Какви мускули, какви 5 лева със скачане на въже...направо ми идва да се самоудуша.