Заглъхване на ушите. ^^

03.04.09
16:12

Мисля, че не е най-редното място да пусна тук темата, но не знам къде другаде...
Така... въпроса ми е, че ми заглъхват ушите вече 2-ра тренировка... много е гадно. Проблем ли е някакъв? да се притеснявам ли от това? или да не ми пука?

03.04.09
16:46

И аз имах(и все още имам) такъв проблем. Виж сега как стоят нещата. Навярно имаш проблем с носа: изкривена носна преграда или пък синузит, или пък и двете в комбина. Може и просто да си се разболял и да имаш хрема. Във всички случай проблема е от носа. Точно поради тази причина заглъхват. Случвало ми се е до такава степен да ми заглъхнат, че едвам съм чувал хората около мен. Но при мен е сериозен проблема с носа, затова...
Извода е, че ако нямаш хроничен синузит това явление ще е временно и според мен няма за какво да се притесняваш. ;)

SP

03.04.09
16:48

може и да е от повишеното налягане при вдигането на тежестите? на всеки му се е случвало в кола или самолет да му заглъхнат ушите ;)

03.04.09
16:52

казано от Sparxter на 03.04.09, 16:48:

може и да е от повишеното налягане при вдигането на тежестите? на всеки му се е случвало в кола или самолет да му заглъхнат ушите ;)

Да, но обикновено, когато преглътнеш евстахиевата тръба си казва думата, докато тук това не помага! ;)

SP

03.04.09
16:56

мани ти преглъщане, трябва да смъкнеш надморската височина че да се поотпушат гадовете..

то така като си чета май и аз имам проблеми с носа :D

03.04.09
17:25

Пък според мен няма нищо общо с носа.При мене през лятото винаги ми заглъхват ушите по време на тренировка, това става при високи температури обикновенно.Та не знам от какво е точно, но когато пия по начесто вода проблема изчезва.

03.04.09
20:01

Нямам хрема и верно и аз си мислих, че е от надморската височина защото е по-високо... Е нищо на по-голяма надморкса височина поне кръвните телца рестяха или нещо такова... :D
EDIT: и така има ли причина се притеснявам.. или си пера и да не ми пука?

Мнението беше редактирано от sarfios на 03.04.09 20:02.

04.04.09
08:05

Заглъхване на ушите + болки в задната част на главата са един от признаците за високо кръвно налягане. При тренировките с тежести, то се повишава допълнително. По-добре провери как си с кръвното налягане в покой... Ако е височко може да ти е противопоказно да вдигаш екстремно тежко... (ако си от тия дето слушат доФторите, де)

04.04.09
18:58

и аз имам синузит, заглахват ми когато се духам зверски на 4е6мата, но е рядко
Ди6ането правилно ли ти е при зверските серии ?

05.04.09
00:48

Отговорът е много прост: или имаш проблем с ушите, или с носа, или с кръвното, ти си прави изводите...

Мнението беше редактирано от biggggy на 05.04.09 00:49.

05.04.09
20:01

Както казаха малко по-горе, проблемът може да е от неправилно дишане, което е еквивалент на моята теория.
Ако е високо кръвно според мен ще има и други признаци...
Все пак можеш да идеш на лекар вместо да гадаем като луди по тука!

19.09.09
15:10

И на мен ми заглъхват ушите но само при тренировка за крака с 12-15 повторения на серия  .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1