разтегнато сухожилие

16.12.09
08:49

Така имам разтегнато сухожилие ( леко възпалено може би) което се намира в долната част на бицепса ( По точно над лакътя) Спрях тренировките за ръце, правя само кардио и корем. Въпроса ми е колко време ми трябва за да се възстановя. Като се има на предвид че болката премина но примерно ако се опитам да се задържа на тази ръка усещам напрежението. Контузията се получи при тренировка за трицепс. При натиск в долната част на бицепса усещам една тъпа и силна болка, която почти отмина, но съм сигурен, че при каквото и да е натоварване пак ще излезе. За да предотватя повторно появяване питам какъв период от време е нужен за излекуване ( пия глюкозамин, заради ставите ми ) Ако има някакви лекарства или храна която да подпомогне оздравяването ще бъда благодарен да ми кажете :) Благодаря :)

16.12.09
09:20

Това, че болката отшумява е добре. След като отшуми напълно, няма да започваш веднага с тренировките, а може още малко да поизчакаш. След това започваш да загряваш много добре, да правиш стречинг, началните серии (1,2) да са с много малка тежест и повече повторения и чак след това да идват по-тежките.

16.12.09
19:39

и аз мисля че имам възпалено сухожилие много гадно !!! :( от трицепса е но се усеща в лакътя сега мисля да се поспра малко

21.12.09
10:03

благодаря :)) ако има нещо друго, което може да ме посъветвате на драго сърце ще го приема. Докторите в БГ са на нулево ниво.. :(

Така, от доста време имам подобен проблем със сухожилието на дясната ръка (бицепс). Понеже тренирам от около 10-11 месеца вече доста усилено, не бях обръщал внимание на тази болка тъй като не беше толкова силна, забелязвам че се появява когато тренирам основно бицепсите и то в дните когато бицепса е упражнението което правя преди трицепса в смисъл когато е по натоварен. С повечето кг. болката става все по осезаема. Когато почине ръката няколко дни отминава, но се усеща и когато правя рамена, гърди и най вече гръб а особенно бицепс. Все още не е кои знае колко силна едно намазване с кремче и масаж заедно с това я държа разгъната и си минава но не напълно. Преди 2 месеца правих почивка от фитнеса 10 тина дни и като се завърнах в залата на 3-4 ден тя пак си беше там. Загрявам, масажирам я ,но тя си е там и я усещам, то дори не е болка ами едно странно такова. Преди време когато започвах да тренирам имах силни болки във врата(около месец), мислех че се получава така защото не съм свикнал на натоварване, но личния ми лекар спомена че може да е разтегнато сухожилие, тогава на своя глава взех мидокалм, за 4-5 дена ми мина и повече не се е обаждал. Прерових няколко форума, съвеите са или почивка или ортопед, на лекар почти нямам вяра иначе до сега да съм отишъл. Дайте ми съвет опасно ли е това, да пробвам ли примерно с мазане почивка 10 тина дена пак и мидокалм заедно всичко това дали ще има ефект. Пък да спра залата е абсурд за повече аз нз и 10 дена как няма да ходя ама ако е опасно ще го преживея. Благодаря предварително!

10.05.13
20:42

Някой няма ли да сподели как се е справил с болката в разтегнатото сухожилие на трицепса точно където сте описали .....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1