12.03.05
11:29
онзи де бях да лекар та ми правиха изследвания, че нещо ми се ебава кръвното та докрора кат видя резултатите вика добре си само дето ти е завишено нивото на хемоглобина. какво ще рече това? доколото разбрах значи че ми е била гъста кръвта?! някой може ли да ми разясни?
“ХЕМОГЛОБИН
Желязосъдържащ белтък в еритроцитите на човека, гръбначните и много безгръбначни животни. При някои безгръбначни функциите на хемоглобина се изпълняват от друг белтък (хемоцианин), при други хемоглобинът е разтворен в кръвната плазма. Хемоглобинът се образува в младите еритроцити в костния мозък. Пренася кислород (О2) от дихателните органи до тъканите, като образува с него лабилно съединение (оксихемоглобин), и въглероден диоксид (СО2) от тъканите към дихателните органи (карбохемоглобин). Близък по строеж до хемоглобина е миоглобинът в мускулите. С въглеродния оксид хемоглобинът образува стабилно съединение (карбоксихемоглобин), което не пренася О2; в резултат може да настъпи отравяне. Нормални стойности в кръвта на здрав възрастен мъж - 130-180 g/l; на жена - 120-160 g/l. При анемия количеството на хемоглобина в кръвта е понижено.”
Общо взето може да е леко претиснително високите нива. Даже съм чел някви статии, че повишените нива можели да имат канцерогенен ефект, но не искам да внасям смут в системите и трябва при лекар да се консолтираш или се обърни към Владо(image) за подходящ хранителен режим в този случаи.
12.03.05
14:35
и на мене скоро ми правиха изследвания - хемоглобин 160 (16г.)Казаха че е пИрфектно! :lol: :lol:
да де ама на мен ми е 190 :) и неска бях на доктор който направо иска да ме умори! вика сега ще караш диета: на закуска 1 филиика сас сиренце :shock: , после 2 ябълки за обяд супичка и за вечеря малко ориз или картофки хахахахаха хахахаха виакм докторе вие ще ме уморите аз ше умара от глад, а той: ами има тогава и друг вариант да ти источиме 200 грама кръв :shock:! и да видите са как ще се свалят кила и пак ше стана 30 кила с напикани дрехи и забравям за сичко постигнато до сега с толкова труд! та сега трябвало да ям само зеленчуци и млечни продукти, а месо 2 пати в седмицата и да пия яко вода. ужас! ако може и Image да ми даде някакъв савет защото така просто невиждам как ще стане.. :( вярно че тая диета е само за известно време, ама ако има и друг вариант..
13.03.05
23:55
извинявай, я дай малко данни за себе си!
ами незнам какви данни искаш точно? на 19 години съм 67кг 175см , тренирам сериозно от година и 4 несеца а преди това правех само гърди и бицепс по веднъж седмично хаха хах до сега не съм пил никаква химия освен поливин кутия биогаме протеин и сега чак съм си зел амино 2700, ям близп до оскъдното хахаха хаха (в смисъл не се тъпча зверски) пада ми се около 1,5-2 грама макс протеин на ден и общо взето ям колкото успея повечко и въглехидрати и белтъчини та и мазнинки (се пак нямам 70 кила даже) май прекалявам мъничко със сладкото което доктора ми ограничи ама само мъничко. ако трябва още инфо само питай по точно какво.
14.03.05
00:29
леле нема ли да е по-лесно да ти земат малко кръв ? : )