висок хемоглобин?!

12.03.05
11:29

онзи де бях да лекар та ми правиха изследвания, че нещо ми се ебава кръвното та докрора кат видя резултатите вика добре си само дето ти е завишено нивото на хемоглобина. какво ще рече това? доколото разбрах значи че ми е била гъста кръвта?! някой може ли да ми разясни?

12.03.05
11:37

“ХЕМОГЛОБИН
Желязосъдържащ белтък в еритроцитите на човека, гръбначните и много безгръбначни животни. При някои безгръбначни функциите на хемоглобина се изпълняват от друг белтък (хемоцианин), при други хемоглобинът е разтворен в кръвната плазма. Хемоглобинът се образува в младите еритроцити в костния мозък. Пренася кислород (О2) от дихателните органи до тъканите, като образува с него лабилно съединение (оксихемоглобин), и въглероден диоксид (СО2) от тъканите към дихателните органи (карбохемоглобин). Близък по строеж до хемоглобина е миоглобинът в мускулите. С въглеродния оксид хемоглобинът образува стабилно съединение (карбоксихемоглобин), което не пренася О2; в резултат може да настъпи отравяне. Нормални стойности в кръвта на здрав възрастен мъж - 130-180 g/l; на жена - 120-160 g/l. При анемия количеството на хемоглобина в кръвта е понижено.”
Общо взето може да е леко претиснително високите нива. Даже съм чел някви статии, че повишените нива можели да имат канцерогенен ефект, но не искам да внасям смут в системите и трябва при лекар да се консолтираш или се обърни към Владо(image) за подходящ хранителен режим в този случаи.

LA

12.03.05
14:35

и на мене скоро ми правиха изследвания - хемоглобин 160 (16г.)Казаха че е пИрфектно! :lol:  :lol:

13.03.05
23:49

да де ама на мен ми е 190 :) и неска бях на доктор който направо иска да ме умори! вика сега ще караш диета: на закуска 1 филиика сас сиренце :shock: , после 2 ябълки за обяд супичка и за вечеря малко ориз или картофки хахахахаха хахахаха виакм докторе вие ще ме уморите аз ше умара от глад, а той: ами има тогава и друг вариант да ти источиме 200 грама кръв :shock:! и да видите са как ще се свалят кила и пак ше стана 30 кила с напикани дрехи и забравям за сичко постигнато до сега с толкова труд! та сега трябвало да ям само зеленчуци и млечни продукти, а месо 2 пати в седмицата и да пия яко вода. ужас! ако може и Image да ми даде някакъв савет защото така просто невиждам как ще стане.. :( вярно че тая диета е само за известно време, ама ако има и друг вариант..

LA

13.03.05
23:55

извинявай, я дай малко данни за себе си!

14.03.05
00:10

ами незнам какви данни искаш точно? на 19 години съм 67кг 175см , тренирам сериозно от година и 4 несеца а преди това правех само гърди и бицепс по веднъж седмично хаха хах до сега не съм пил никаква химия освен поливин кутия биогаме протеин и сега чак съм си зел амино 2700, ям близп до оскъдното хахаха хаха (в смисъл не се тъпча зверски) пада ми се около 1,5-2 грама макс протеин на ден и общо взето ям колкото успея повечко и въглехидрати и белтъчини та и мазнинки (се пак нямам 70 кила даже) май прекалявам мъничко със сладкото което доктора ми ограничи ама само мъничко. ако трябва още инфо само питай по точно какво.

LA

14.03.05
00:29

леле нема ли да е по-лесно да ти земат малко кръв ? : )

14.03.05
20:51

Не тренирай докато си на диета,защото ще изгубиш доста с твоя бърз метаболизъм.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1