Търся място от където да си купувам свежо конско месо в град Пловдив

13.12.11
16:33

Здравейте момчета писах в една друга тема,но явно е стара и никой не я поглежда.
Та работата е такава,че искам и аз да го пробвам това конско месо.Препоръчайте място в Пловдив от където да мога да си закупя свежо конско месо и да съм сигурен,че е проверено и не носи никакви зарази.
Попринцип не съм запознат с това как в България се процедира с конете дали се развъждат и за клане,но аз лично не виждам кой луд ще обие хубавото конче за месо,ако не е болно.Но пък може да си има и някоя фирма,която се занимава с това,ако има някой запознат нека сподели (y)

PH

13.12.11
17:42

“но аз лично не виждам кой луд ще обие хубавото конче за месо,ако не е болно.”  С това ме разби :Д

Далеч си малко от реалността, но няма нищо : ) Незнам от къде можеш да си купиш конско примерно 1,2кг най вероятно от някакъв месарски magazin :) Иначе ако искаш нещо наистина изгодно.. за 250лв лв си купуваш 1 кон от някое село.. То си има хора за тая работа.. Та купуваш си 1 кон за 250-300 лв и имаш чисто месо едно 100кг ГАРАНЦИЯ !! Което си е меко казано изгодно и минаваш толкова тънко, че няма на къде : ) Ама тва, че трябва да знаеш от къде да си го купиш тоя кон ;) Аз примерно след време “месец, месец и половина” Точно така мисля да направя..

“но аз лично не виждам кой луд ще обие хубавото конче за месо,ако не е болно.” - Разсъждавам така поради причината,че конете са едни великолепни животни,красиви и адски умни.Причината че искам да ги ям е,че излиза изгодно и месото е много подходящо в нашия спорт.
Инак ти не ми даде никакъв отговор...В нито един месарски магазин не съм срещал досега,заради това и търся вашата помощ.
За това със селото не се бях сетил,но ще помисля,работата , че нямам много познати по селата.Ти ако имаш нещо наум от къде може да се купи цял кон ми пиши едно ЛС.

13.12.11
19:22

на север отглеждат коне само за месо ,но както и да е ... И аз лично не съм чувал за конско ,защо не потърсиш агнешко ?

13.12.11
20:11

В Карфур София има конско месо,според логиката и в Пловдивският магазин би трябвало да се намира.

13.12.11
21:39

В Метро също има.И да си кажа..отидох точно с тази цел, ама като застанах пред рафта.......и си тръгнах.Кофти е усещането, поне за мен де :)

13.12.11
21:44

казано от Biad__ на 13.12.11, 20:11:

В Карфур София има конско месо,според логиката и в Пловдивският магазин би трябвало да се намира.

Има ли в този Карфур ,който е в The Mall ?  И какви пари е ?

14.12.11
12:39

И аз видях в Метро както Nicolette ,но по същата причина и аз не си взех.
Не ми пука много какво ям,но точно кон и делфин не искам да вкусвам.
Не че прасенцата и пиленцата са лоши животни,но тях си ги хапвам през сълзи хихих

14.12.11
13:16

Да ви имам терзанията - кон, делфин, заек, щурец, паяк - все ми е тая след като съм ял язовец и сурови охлюви :)
Конско в Пловдив не съм виждал никъде, но иначе е най-хубавото месо, което съм ял...а и съм изял има няма 5-6 коня, барабар с карантията :) 4 лв килото за супер чисто месо... ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.12.11 13:23.

14.12.11
13:18

Измисли няква колективна оферта-аз съм в Сф ама на тия пари съм готов да се разходя до Пд, хем и някоя хватка ще ми покажеш ако ме нерви съдията на някой мач ;).

14.12.11
13:23

казано от Toma Tomov на 14.12.11, 13:18:

Измисли няква колективна оферта-аз съм в Сф ама на тия пари съм готов да се разходя до Пд, хем и някоя хватка ще ми покажеш ако ме нерви съдията на някой мач ;).

Оферта има, но не е в Пловдив, а на 60 км от тук.
Принципно, в което и село да спреш пред хоремага и да питаш за кон или магаре ще си намериш оферта ;) Да не казвам, че на някои места за 2 бутилки ракия ще ти го оправят и само качваш в багажника и после ядеш.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.12.11 14:46.

14.12.11
22:12

казано от brusakch на 13.12.11, 21:44:

казано от Biad__ на 13.12.11, 20:11:

Има ли в този Карфур ,който е в The Mall ?  И какви пари е ?

Точно там го гледах,цените обаче не са много малки.Имаше 3 вида месо,10,12 и 13лв.
Аз го видях на щанда с опаковано место,до марковото пилешко,но бяха 2-3 тарелки,може и да не уцелиш да има налично.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 14.12.11 22:14.

17.12.11
15:55

Да, има конско в Карфур , този който е в ТХЕ МАЛЛ : )

28.08.15
20:16

Модерация: Непозволено съдържание!
Моля, спазвайте правилата на форума!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.08.15 20:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1