06.01.12
17:51
Привет на всички съфорумници и съмишленици :) !
Това на какво се дължи според вас (shake)
06.01.12
17:53
казано от Katerina Kostadinova на 06.01.12, 17:51:
Това на какво се дължи според вас (shake)
Кокошка в цикъл? :D :D :D
06.01.12
18:03
Ааааа.... (puke)
Слагай го в пликче, сложи жълта лепенка и върху нея нарисувай с черен маркер череп. Хвърляш го в кофата за боклук...в съседния квартал и се надяваш заразата да не плъзне.
Майтапа настрана...за пръв път виждам, а и в Гугъл нищо не мога да намеря. Доколкото знам, оплоденото яйце изглежда по-различно...има малка черна точица вътре, а това лилавее все едно го е мътил Великденският заек. :)
Да не си експериментирала нещо - http://thegoodcooknj.blogspot.com/2010/06/incredible-edible-egg-purple-eggs-and.html
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.01.12 18:06.
За първи път виждам такова нещо (доста яйца са ми минали през ръцете - както на много хора от сайта) ... Май белтъка е със доста различен цвят от нормалното , не самата черупка ... :D
Мнението беше редактирано от Dominic на 06.01.12 18:24.
По жълтъка има кръвоносни съдове, значи е оплодено. Вероятно обаче вече е мъртво, а цветът се дължи на начално разлагане.
Това е предположение, разбира се, но не виждам някой да има по-добро. :)
казано от head_hunter на 06.01.12, 17:53:
казано от Katerina Kostadinova на 06.01.12, 17:51:
Това на какво се дължи според вас (shake)Кокошка в цикъл? :D :D :D
Хъх !? :D
казано от Boby_ на 06.01.12, 17:55:
Яйцето е оплодено.
Никога, никъде не съм чувала, че оплодените яйца са червени? Сигурен ли си :?
казано от cchapo на 06.01.12, 18:02:
Хах :D Кфо е това :D Защо черупката е розова или аз нещо недовиждам ????
Не, черупката си е нормална, но белтъка е червен.
П.П. На снимката не се вижда, но жълтъка е направо кърваво червен (speechless)
казано от Katerina Kostadinova на 06.01.12, 18:08:
казано от Boby_ на 06.01.12, 17:55:
Яйцето е оплодено.
Никога, никъде не съм чувала, че оплодените яйца са червени? Сигурен ли си :?
Има ли наистина кръвоносни съдове по жълтъка или на мен ми се привиждат? :) Ако има, яйцето е 100% оплодено. Не съдя по цвета.
А оцветяването може да е следствие на някаква разлика в разлагането - знам ли... :)
Има разни червеникави неща, но май не са кръвоносни съдове.. Ох, идея си нямам, наистина.
То е ясно, че яйцето няма да го ям, но все пак исках да знам дали не е някое брутално ГМО :D:D:D
06.01.12
18:20
казано от Dominic на 06.01.12, 18:05:
доста яйца са ми минали прец ръцете
Абе всичките, ще си признаете :D
п.п. Как можахте да посегнете на яйцата на великденския заек? :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.01.12 18:21.
Във всеки случай не си сама. :)
http://life-is-like-a-long-journey.blogspot.com/2011/01/red-egg-white.html
Не че и там има обяснение, де. :)
06.01.12
18:46
Хм.... всички гледате цвета :D Я го помириши и кажи на какво мирише... ако има мирис на доволна 10 класничка значи е току що оплодено !!!! :D
06.01.12
18:58
Бляк. Чувал съм за това - някой казват че се дължало на разкъсване на кръвоносни съдове в репродукционната система на кокошката преди да се е втвърдила черупката (нали им дават разни неща да снасят по 5-6 пъти на денонощие и те се скапват) ; или бактериална инфекция (Pseudomonas). Уж е безопасно за консумация ...но е гадно.
06.01.12
19:15
Ниските нива на витамин К във фуража на носачките предизвиква такива кървави следи в яйцата. Причините са различни: некачествени премикси, термична обработка на фуража /при гранулиране/, попадане на роденциди във фуража и др.
И на мен ми се е случвало в Бг да попадна на такова яйце.Дядо ми каза,че е оплодено и е започнало да се развива зародиш,затова има кръв.Грешката е на този ,който събира яйцата...такива яйца се оставали за мътене....
Е, изхвърлих го ! Мерси за активното включване, хора! Макар че, за жалост, ще си останем с догадките :D :P
06.01.12
22:27
Нищо не каза за мириса обаче или аз не видях ?! :)
Жалко..явно че житейският път на това пиле е приключил твърде рано. От друга страна...то пък да свърши и като Задушено със зеленчуци не е много по-лека съдба.. :D
07.01.12
02:25
През ръцете са ми минали толкова яйца,че дори не можеш да ги преброиш със сметало и все пак за първи път виждам подобно нещо.Виждал съм яйце с два жълтъка,виждал съм кокоше яйце колкото 2 обикновени,но никога не съм виждал нещо подобно.На твое място бих си оставил снимката за спомен ! :D:D