Въпрос за кардио тренировката и водата

26.01.13
11:24

Питането ми е относно консумацията на вода преди,по време на и след тренировката.Кога е добре да се приема вода и кога не,и необходимото количество.
Надявам се на адекватни отговори.

26.01.13
11:56

Говориш за водата сякаш е някакъв суплемент и се нуждаеш от обяснение кога да го приемаш.

Пий вода колкото и когато ти се пие.

26.01.13
12:38

Говоря така,защото съм в процес на “чистене” и всеки ми казва нещо различно от сорта на : “не пий вода след тренировка”,”не пий вода преди тренировка” ... и вече нз какво да правя

26.01.13
12:51

Чудни са ми хората, които не пият вода по време на или след тренировка. Все пак тялото се дехидратира и трябва някак си да възстановиш изгубеното. Аз по време на тренировка изпивам по 0,5 - 1,5 литра вода, на малки глътки.

26.01.13
13:55

Моето кардио включва бягане на пътечка след тренировка с тежести. Аз по принцип си пия много вода, но 5- 10мин. преди да бягам не пия. Защото иначе ми става много тежко по време на бягане. Чувал съм че и след самото бягане не трябва да се нагълтваш веднага. Примерно аз след бягане изчаквам няколко минутки (5 мин. някъде) и си пийвам вода на малки глътки.
Един който е тренирал футбол ми е разправял, че и тях не ги карали веднага да пият вода.

казано от Jewelz на 26.01.13, 11:56:

Говориш за водата сякаш е някакъв суплемент и се нуждаеш от обяснение кога да го приемаш.

Пий вода колкото и когато ти се пие.

Добре казано.

26.01.13
15:50

Пиеш вода когато си жаден. Това с малките глътки е най-добрият вариант. Единствено когато си задъхан яко не е добре да се пие вода, или да се налочиш като невидял.

26.01.13
17:59

казано от BANDIT на 26.01.13, 12:38:

Говоря така,защото съм в процес на “чистене” и всеки ми казва нещо различно от сорта на : “не пий вода след тренировка”,”не пий вода преди тренировка” ... и вече нз какво да правя

Съветите не са валидни за всеки човек. Всеки има различни усещания за приема на вода, храна и т.н.

Аз, например, пия много вода и винаги нося със себе си. Когато тренирам пия вода, когато бягам на пътеката - пия вода, когато карам велоергометър - пия вода. Не се наливам много стабилно, когато ожаднея пия една-две глътки.
Преди самата тренировка също пия доста вода. След тренировката си продължавам с пиенето.
Никога не ми е ставало тежко по време на тренировка.

Пробвай и прецени как ще се чувстваш най-добре.

п.п. Тц... аз ще се пропия с тая вода.

26.01.13
19:08

пия вода преди, по време и след тренировката ... и то доста, без значение дали качвам, подържам или чистя. не вярвам да се явяваш на състезание, че да се дехидратираш

Дори и да ставаше дума за състезание, не е повод за размисъл до няколко дена точно преди него :)

Ти ме уби .... Какво има да и се чудиш на водата .... Щом си в период на чистене пий възможно най-много . Аз всеки ден пия по 5 литра , даже не ми прави впечатление вече . ....

29.01.13
14:58

А да попитам добре ли е да се прави кардио всеки ден ?

казано от BANDIT на 29.01.13, 14:58:

Не.

29.01.13
17:45

Аз като пия много вода и се засищам, така че щом си в период на чистене пии много вода и няма да огладняваш толкова, само преди кардио избягвай да се нагълтваш с 5 литра :D

казано от Ради Хаджирадев на 29.01.13, 15:00:

казано от BANDIT на 29.01.13, 14:58:

Не.

Какво пречи да се прави всеки ден ? Примерно сутрин кардио вечер силова трен . Питам защото аз така правя 6 дена кардио всяка сутрин по 45 мин и 6 дена силова трен вечер . 9 години стаж имам не мисля , че претренирвам не знам . По-бързо ли ще чистя , ако го правя по на рядко ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1