16.07.13
22:21
Здравейте на всички. От приблизително 1 година се информирам от bb-team в моята “мисия” :) Ще опиша положението което стига до вапроса ми за креатин монохидрат при отслабване. Така :
Преди 11 месеца тежах 130 килограма , 1,69 см съм висок, един приятел успя да ме накара да се взема в ръце за което съм му благодарен. Вече съм 86 килограма(не съм приемал добавки) ,не исках да взимам добавки,но друг приятел ми говореше за монхидрата и от там идва и въпроса ми. На мен целта ми е 80 килограма ако реша после да взимам монохидрат ще има ли някакъв лош ефект върху цялата ми работа до сега с килограмите да качи излишни.
Да вметна фитнес стажа ми е 6 месеца (кардио и силови тренировки) но понеже съм на чисто и съм качил малко мускулна маса и затова искам да кача повече с помоща на монохидрата.
Извинявам се ако объркано съм го написал :) Прегледах до 10та страница в търсачката ,но не успях да намеря тема която да ми отговори на въпроса.
Благодаря за информацията :)
Темата беше редактирана от Cvetomir Bairaktarski на 16.07.13 22:36.
17.07.13
00:20
От креатина няма да надебелееш.Може да качиш килограми, но главното ще е водна задръжка.Не мисля, че кантарът в твоя случай е най-важното.От креатина ще имаш доста повече сила и издръжливост като цяло.Добре си се насочил към монохидрат.Сега ако си 80кг с креатина и да станеш 85кг и спазваш някакъв хранителен режим, на 85кг мисля, че ще изглеждаш по-добре.
С две думи, вземи си и си го пи без да се притесняваш.Няма да качиш мазно от него.
Няма да надебелееш естествено, но и мускули няма да качиш, ако не тренираш сериозно и не си на диета за качване.
17.07.13
14:43
Няма проблеми да вземаш креатин. Преди време и аз бях на твоето положение и вземах креатин.Имат добри предложения. Успех с тренировките.
Мнението беше редактирано от georgi marinov на 17.07.13 14:45.
17.07.13
14:48
Аз бих ти препоръчал Creaform на Primaforce от 1кг.
17.07.13
18:23
Благодаря на всички за отговорите :) Само още един въпрос , какво става ако го спра след да кажем 4-5 месеца прием или повече (по-малко няма да е).
19.07.13
11:08
Има доста хора които поради кисела среда в стомаха си не толерират добре монохидрата и го усвояват по трудно. В подобна ситуация може да се стигне до това толкова популярно “подуване” дължащо се на водната задръжка от една страна на креатинина и от друга страна на простите въглехидрати който на всякъде препоръчват за повишаване на усвояемостта. След като преустановят приема на монохидрат хора с подобни проблеми не рядко смъкват по няколко килограма вода... за да избегнеш подобни моменти мовеш да се насочиш към някоя по съвременна форма на креатина - кре-алкалин, три креатин малат, креатин хидрохолорид, креатин етил естер, ди креатин малат и три креатин оротат. Тези формули не изискват зареждаща фаза (в която обикновенно заради голямото количество на дозата се стига до затруднения в усвояването), отделно са измислени така, че да не е необходимо да се бъскаш излишно със захар и още куп други предимства. Bulk Powders са отскоро в BG, но имат доста интресни разработки и форми на креатина, аз имам голям интерес да тествам Creatine HCL и от проучванията които напоследък правя и сондажа на мнения, тази форма на креатин изглежда най-обещаваща. Успех!
19.07.13
15:05
казано от Мартин Йорданов на 19.07.13, 11:08:
Има доста хора които поради кисела среда в стомаха си не толерират добре монохидрата и го усвояват по трудно. В подобна ситуация може да се стигне до това толкова популярно “подуване” дължащо се на водната задръжка от една страна на креатинина и от друга страна на простите въглехидрати който на всякъде препоръчват за повишаване на усвояемостта. След като преустановят приема на монохидрат хора с подобни проблеми не рядко смъкват по няколко килограма вода... за да избегнеш подобни моменти мовеш да се насочиш към някоя по съвременна форма на креатина - кре-алкалин, три креатин малат, креатин хидрохолорид, креатин етил естер, ди креатин малат и три креатин оротат. Тези формули не изискват зареждаща фаза (в която обикновенно заради голямото количество на дозата се стига до затруднения в усвояването), отделно са измислени така, че да не е необходимо да се бъскаш излишно със захар и още куп други предимства. Bulk Powders са отскоро в BG, но имат доста интресни разработки и форми на креатина, аз имам голям интерес да тествам Creatine HCL и от проучванията които напоследък правя и сондажа на мнения, тази форма на креатин изглежда най-обещаваща. Успех!
Че то основното при монохидрата е водната задръжка,повече сила и издръжливост.Аз лично от него съм качвал по 10кг телесно тегло.Не е нужно да казвам ,че дава супер много сила.И ми казваш, че това се дължи на лошо усвояване ли?Твърде много четете глупави статии и подобни изследвания.Не виждам нищо лошо човек да хапне бързи въглехидрати с дозата креатин.Също така имам приятели, които купуваха някакви креатинови матрици, какво точно бяха , не знам.Ми ефекта от тях беше почти нулев.Пиеш и нищо.Монохидратът обаче им се отрази супер добре.Ефекта от него беше видим.Знам човек , който от с монохидрат направи личен рекорд на 180кг лег, а със стероиди бутна 175кг.Но това вече е друга тема. ;)
Монохидратът е една от малкото добавки, които наистина работят.
Мнението беше редактирано от borislav adov на 19.07.13 15:09.
19.07.13
17:44
казано от Cvetomir Bairaktarski на 16.07.13, 22:21:
Така :
Преди 11 месеца тежах 130 килограма , 1,69 см съм висок, един приятел успя да ме накара да се взема в ръце за което съм му благодарен. Вече съм 86 килограма(не съм приемал добавки) ,не исках да взимам добавки,но друг приятел ми говореше за монхидрата и от там идва и въпроса ми. На мен целта ми е 80 килограма.ако реша после да взимам монохидрат ще има ли някакъв лош ефект върху цялата ми работа до сега с килограмите да качи излишни.
Да вметна фитнес стажа ми е 6 месеца (кардио и силови тренировки) но понеже съм на чисто и съм качил малко мускулна маса и затова искам да кача повече с помоща на монохидрата.
Май не четеш, а бързаш да се изкажеш... човека СВАЛЯ килограми желае да стои чист. Не желае излишни килограми по тялото си (вода, мазнина и т.н.)! Забележи какво е написал - ЩЕ ИМА ЛИ ОТРИЦАТЕЛЕН ЕФЕКТ МОНОХИДРАТА И ЩЕ КАЧА ЛИ ИЗЛИШНИ КИЛОГРАМИ ОТ НЕГО!
Ти отговаряш - “Аз дори съм качвал 10кг. с креатин моно.” WTF?! ” Не виждам какво лошо има да се вземат прости въглехидрати” WTF2
Всеки който дори за секунди се е опитвал да изгаря мазнини и да постигне релефна мускулатура му е напълно ясно кое е лошото при приема на прости въглехидрати...
Няма да влизам в спорове просто си защитавам тезата. Хората които подкрепят монохидрата обикновено са тези които не могат да си позволят друга форма на креатин. Това защитаване на монохидрата е от сорта на изказванията на Дядовците по пейките на КОПЕРАТИВНИЯ пазар... “Това не са коли днешното, Москвича каква кола е руска машина няма място за сравнение...”
Света се развива, добавките, индустрията, технологиите... Отделно ти сам си признаваш, че не си използвал друго освен монохидрат, но пак отричаш другите на базата на какво?! Изпитал ли си върху себе си как работи или просто си запълваш свободното време във форума като се правиш на всезнаещ?!
19.07.13
18:16
Не си запълвам времето с форума.Само не знам, защо слагаш под общ знаменател мазнината и водната задръжка.Ти въобще даже пил ли си ги тези работи дето ги предлагаш?Аз съм качвал 7-10 кг от креатин монохидрат, но със сигурност не са били мазнина.Относно простите въглехидрати имах предвид примерно една лъжица течен шоколад, мед или нещо подобно.Никъде не съм казал да се яде по половин килограм шоколад.Относно дали имам база за сравнение, повярвай ми имам специално с тази добавка.Темата съм я прочел много добре, човекът го интересува най-вече дали ще замазни от креатина.Отговорът е НЕ, ако се храни както трябва.Относно моите килограми, които съм качвал, това ми е било целта тогава.
А това твое изказване е супер тъпо:
Хората които подкрепят монохидрата обикновено са тези които не могат да си позволят друга форма на креатин
Пил съм монохидрат, кре-алкалин, етил естер и винаги съм получавал/усещал това което трябва да се усети от креатин. Според мен и новите формули са ефективни (макар и да не съм ги пил). Дали в бъдеще ще има по-добра форма от монохидрат ?! Много вероятно. Засега най-обещаваща изглежда хидрохлорида понеже БИ трябвало да се усвоява по-добре, което означава с по-малки дози да бъде по-ефективен от другите форми на креатин, но дали е така наистина не мога да кажа понеже не съм го пил.