Загубата на мазнини и загубата на килограми

Дата: 09.04.2006
От: София
25.05.2006, 11:46

Ниско Въглехидратна Диета. Повече информация може за намериш в http://www.bb-team.org/nutrition/ или да ползваш търсачката на форума.
По-здрави.

Дата: 09.04.2006
От: Силистра,България
28.05.2006, 21:24

Много мерси за инфото ДИетолог!  :D

Дата: 28.04.2006
29.05.2006, 15:08

Познаването на биоритмите е от значение за тези, които биха желали чрез подходящ хранителен режим да коригират телесното си тегло. През деня при човека преобладава образуването и натрупването на мазнини, а през нощта – тяхното разграждане. На тази основа можем да препоръчаме на водещите застоял живот и с наднормено тегло следния режим на хранене: три хранения на ден – обилна закуска, нормален обяд и оскъдна вечеря. Такъв режим следва да доведе до намаляване или поне до задържане на теглото. Храната приета през деня на закуска и на обяд, задоволява непосредствените енергетични нужди на организма, а излишъкът се складира под формата на мастна тъкан поради високото образуване на мазнини през деня. През нощта в кръвта се увеличава нивото на два хормона – на растежния хормон и на кортизона, които причиняват разграждане на мазнините от мастните депа (тлъстинната тъкан, която може да се опипа под кожата, корема и др.) . Продуктите от разграждането на тези мазнини задоволяват енергетичните нужди на организма по време на сън, т.е при оскъдна вечеря се разграждат натрупаните през деня мазнини. По подобни препоръчаме правенето на физически упражнения вечер, когато ще бъдат много по-ефективни за разграждането на мазнините в сравнение с изпълняваните сутрин.
Намаляването или избягването на закуската или обяда няма такова значение за намаляването на теглото както вечерното хранене, защото дори при гладуване образуването на мазнини през деня е значително по-голямо, отколкото през нощта. Ако опитни лица се хранят в продължение на 5 дни веднъж дневно – една част от тях само сутрин, а друга – само вечер, хранещите се сутрин показват тенденция за намаляване на телесното тегло, а хранещите се вечер – за увеличаване на теглото. Следователно е важно не само какво и колко, но и кога ядем.
:!:

Има човек - има проблем,
няма човек - няма проблем.

Дата: 16.02.2006
29.05.2006, 20:42

Може би това е вярно, но все пак е важно да се съобразява количеството на храната и това тя да бъде в съответния баланс-протеини,въглехидрати и мазнини. Ако те се спазват и са съобразени с личните нужди за деня не трябва да има значение по кое време на денонощието се храним. Пет хранения на ден-три големи и две малки,повече спорт и добър сън-това е една добра рецепта за здравословен начин на живот.  raspberry

Дата: 08.01.2005
31.05.2006, 17:54

@ivailo - без забележки по поста. Благодаря за изчерпателната информация.

Дата: 09.09.2005
От: Русе
02.06.2006, 17:26

На мен само едно нещо не ми стана ясно в поста на Ивайло. Има голяма логика в това което казва, но защо тогава в някои програми влизат упражнения сутрин на гладно, когато гликогенните депа са празни и организма взема енергия от мазнините (при положение, че не накараме мускула да почне да взема от собствения си гликоген). Моля някой да обясни кой е по-добрия вариянт и да ми каже къде греша.

Дата: 24.11.2005
03.06.2006, 19:49

През нощта в кръвта се увеличава нивото на два хормона – на растежния хормон и на кортизона, които причиняват разграждане на мазнините от мастните депа (тлъстинната тъкан, която може да се опипа под кожата, корема и др.) . Продуктите от разграждането на тези мазнини задоволяват енергетичните нужди на организма по време на сън, т.е при оскъдна вечеря се разграждат натрупаните през деня мазнини. По подобни препоръчаме правенето на физически упражнения вечер, когато ще бъдат много по-ефективни за разграждането на мазнините в сравнение с изпълняваните сутрин.

ОК, в такъв случай примерно за L-Carnitine кога излиза, че е по-далавера да го пием - сутрин на гладно преди да ходим да мааме (тичаме smile ) по стадиони и градинки или вечер преди лягане? И има ли смисъл да се взима и в двата случая и ако да има ли някакви странични ефекти(предозиране или нещо такова)?

Дата: 09.08.2004
От: Аахен, Германия
03.06.2006, 20:19

Ако ще е само едното - преди кардио го вземи. Иначе има смисъл и от двете. От минимални дози никой не е видял ефект :D

Дата: 27.05.2006
От: Варна >> Морето
03.06.2006, 21:17

Пий две преди лягане и две преди бягане (по 500мг). Предозиране може да има ако гълташ над 4-5гр, ако не и повече грама на ден. С 2гр си на долната граница. Иначе ако ще пестиш хапчетата, вземай преди бягане, както се посъветва @Петко К.

“Time is a valuable thing
Watch it fly by as the pendulum swings
Watch it count down to the end of the day
The clock ticks life away
It’s so unreal”

04.06.2006, 15:51

Какви хапове, бе братчет, какви 500 mg smile ?! По принцип като пия, пия на прах по 5 грама преди кардио. Това дето ме интересува - какво може да ми стане ако пия по 5 грама преди кардио и 5 грама преди лягане(ракове, тумори, окапване на ташаци, сърбеж в областа на гъза - такива ми ти работи :D ). И въобще ще има ли някакъв забележим ефект или само ще си хабя прахчето?

04.06.2006, 20:02

[quote author="Cherniq_Konan"]
ОК, в такъв случай примерно за L-Carnitine кога излиза, че е по-далавера да го пием - сутрин на гладно преди да ходим да мааме (тичаме smile ) по стадиони и градинки или вечер преди лягане? И има ли смисъл да се взима и в двата случая и ако да има ли някакви странични ефекти(предозиране или нещо такова)?

-----------------------------------------------------------------------------
Какви хапове, бе братчет, какви 500 mg ?! По принцип като пия, пия на прах по 5 грама преди кардио. Това дето ме интересува - какво може да ми стане ако пия по 5 грама преди кардио и 5 грама преди лягане(ракове, тумори, окапване на ташаци, сърбеж в областа на гъза - такива ми ти работи ). И въобще ще има ли някакъв забележим ефект или само ще си хабя прахчето?

Много ме съмнява, че говориш за креатин. Двете неща са много различни. За креатина чети в “Хранителни добавки за сила и издържливост.

It’s so unreal”

Дата: 28.04.2006
04.06.2006, 21:16

Добрият хранителен режим е 80 % от работата, останалите 20 % са за аеробни упражнения + физически усилия.Това е от мен.
По-здрави

Има човек - има проблем,
няма човек - няма проблем.

04.06.2006, 22:41

[quote author="|Chosen|"]
Много ме съмнява, че говориш за креатин. Двете неща са много различни. За креатина чети в “Хранителни добавки за сила и издържливост.

Хехе, за L-Carnitine си говорим - онова дето имам вкус на спаружени лайна на прах, примесени с нещо неопределимо, но определено гадно smile . Братчет, това, че пиша като селянин, че снимката ми е селска и че изглеждам на нея като селянин не значи, че задължително съм такъв smile. Питам дали мога да се предозирам с L-Carnitine, защото не съм се разтърсвал, а последната статия, която четох пишеше само, че трябва да се взимат 2-4 грама 40-60 мин. преди физическо натоварване. Аз пия по 5 грама, защото това дето си го взимам не е точно първо качество и не вярвам, че тази доза може да ми навреди(пък и доства време го пих и още ходя smile ). Искам да знам какви са ефектите от предозиране, симптоми, дали ще си издрайфам червата или ще ми окапят очите. И другото, което ме вълнува е - ще има ли ефект ако го пия така както попитах(преди кардио и преди лягане)?

04.06.2006, 22:57

[quote author="Cherniq_Konan"][quote author="|Chosen|"]

Хехе, за L-Carnitine си говорим - онова дето имам вкус на спаружени лайна на прах, примесени с нещо неопределимо, но определено гадно smile ... Искам да знам какви са ефектите от предозиране, симптоми, дали ще си издрайфам червата или ще ми окапят очите. И другото, което ме вълнува е - ще има ли ефект ако го пия така както попитах(преди кардио и преди лягане)?

Страничните ефекти свързани с употребата на L-Карнитин (L-Carnitine) са:
- повишаване на кръвното налягане
- сърцебиене
- треска
- гадене
- нервност
- повишена чувствителност на органите
- безсъние
- диария (при превишаване на дозата)

Източник:
http://www.bodybuildingforyou.com/health-supplements/acetyl-l-carnitine.htm

Това е на теория. На практика не знам някой да се е оплакал от повишена чувствителност на органите :D
Имаше оплаквания от рода на често уриниране, качване на кръвното, на единия пъпки му излязли… В крайна сметка, обаче, дали това се дължи на Л-Карнитина или не… никой не знае.

Във всички случаи предозирането не смятам, че ще доведе до добро. По-добре си вземай дозата или малко над нея и спазвай съответния хранителен режим.

Относно вземането - мен са ме съветвали да го пия преди тренировката и преди лягане. Вземай два пъти по равно, а ако грамажа е нечетно число, по-голямата доза я вземай преди тренировка.
П.С: Всъщност след като при теб е на прах, няма проблем да делиш и грама wink

Успех и внимавай!

It’s so unreal”

05.06.2006, 00:05

- безсъние
- диария (при превишаване на дозата)

Това е жестоко :D . Не можеш да застих 2 дена, преебават ти се тренировки, чувстваш се като гъз и накрая на третия ден като заспиш и се усираш в съня си :D .

И мерси много за инфото. А за таблетите - каква е разликата им с този на прах(освен в грамажа и това,че май излизат по-скъпи)?

Btw, много се кефя на Carnitina, че като го пия вечер донякъде ми убива апетита, защото като вечерям към 19:00 и ако остана буден след 22:00 ми се разказва играта и просто не мога да заспя без да ям smile.

05.06.2006, 00:47

Знам за карнитин на капсули и течен такъв. Като течният го водят по-бързо усвояем. Честно казано не бях чувал, че има насипен на прах, но аз доста отскоро съм в играта...
Тъй като в капсулите зад синтетичната “обвивка” има пак прахче, едва ли има разлика между този в капсули и този на прах, който ти вземаш. Поне това е логиката :wink:

It’s so unreal”

Дата: 19.08.2005
От: kanafkata
06.06.2006, 19:18

Разликата е там, че прахообразният вариант се усвоява по-бързо от капсулният ... а течният си е най-бърз по усвояемост

Степента на бързина на усвояемост:
-течна форма
-прахообразна форма
-капсулна форма
-таблетна форма

Дата: 31.03.2006
14.07.2006, 02:33

Диетолог къде се изгуби:
Kakво можеш да кажеш за маргаринът ,от какво се прави и какв ае вредата ,за захаринът нищо не каза ,и в какви дози тези подсладители са токсични ,или те като имат комулативно действие янма значение от нормата?

“Тайната на щастието не е в това да стремиш да имаш повече,а да развиеш способността да се наслаждаваш на по-малкото”

Дата: 16.04.2006
От: Стара Загора
14.07.2006, 13:31

[quote author="hakama"]Диетолог къде се изгуби:
Kakво можеш да кажеш за маргаринът ,от какво се прави и какв ае вредата ,за захаринът нищо не каза ,и в какви дози тези подсладители са токсични ,или те като имат комулативно действие янма значение от нормата?

Маргаринът се прави от растителни масла и една кофа химикали...сам си прави изводите,но ако все пак приемаш Flora Маргарин(25% масленост),само за сравнение Маргарин,който се води уж за диетичен Калиакра Халварин е 40% масленост.

Лег - тяга - клек
Светата троица !

Дата: 31.03.2006
15.07.2006, 01:09

[quote author="djpetko"][quote author="hakama"]Диетолог къде се изгуби:

Маргаринът се прави от растителни масла и една кофа химикали...сам си прави изводите,но ако все пак приемаш Flora Маргарин(25% масленост),само за сравнение Маргарин,който се води уж за диетичен Калиакра Халварин е 40% масленост.

Еми аз по принцип не ям такова “нещо” само масло ,ама те и преди като го рекламираха ми беше много смешно ...тоя Ути -” Без холестерол...калиакра”
-хаха еми то холестеролът е само в храни от животински произход (месо ,сланина ...без Млякото)

“Тайната на щастието не е в това да стремиш да имаш повече,а да развиеш способността да се наслаждаваш на по-малкото”

Дата: 29.11.2005
От: sofia
15.07.2006, 03:49

благодаря момчета за тези постове,научих много неща :D

S 50

Дата: 08.08.2006
От: Бургас
07.09.2006, 03:03

това с маслеността на маргарините еголям купон

25% масленост си представаям че 3/4 е вода а другото е няква хидрогенизирана мазнина

интерсено че по малко мазните не са поевтини

хем повече вода продават

пробвах 2 пъти да готвя с маргарин

разтопи се и се образува вода която се изпари
smile

може да е бил и за сандвичи ама тогава нямаше още такива имаше класически
тогава си бяха хит
калиакрата и после линко

Аз вече знам какво искам

Дата: 08.10.2006
От: lovech
08.10.2006, 06:08

може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

jivota e hubav no sexa e varhoveen

Дата: 28.10.2006
От: Holland
01.11.2006, 14:21

А може ли да задам един въпрос и аз?
Това, което доста хора казват, че според кръвната група можем да разберем каква храна е подходяща за нас, вярно ли и е и ако да до каква степен?

Дата: 16.04.2006
От: Стара Загора
01.11.2006, 15:19

[quote author="MapuaHa"]А може ли да задам един въпрос и аз?
Това, което доста хора казват, че според кръвната група можем да разберем каква храна е подходяща за нас, вярно ли и е и ако да до каква степен?

Не е вярно,според мен,просто не мога да се сетя за доводи в ползва на това,че кръвната група има значение каква храна трябва да се приема.

Лег - тяга - клек
Светата троица !

Дата: 28.10.2006
От: Holland
01.11.2006, 15:45

Еми нали много вещества попадат в кръвта .. някои се приемат балгоприятно други не в зависимост от антигените А и Б или 0-ва, където те отсъстват .. имам една книга точно за това и смятам да я прочета, пък може и да има нещо вярно smile

Дата: 13.12.2006
От: Варна
06.01.2007, 02:23

[quote author="lamar_dx"]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

За всеки човек трябва отделна таблица. НВД-то е такава доета, че на ден се приемат ма 1кг човешка маса бъглехидрати 1г , мазнини 1г, белтъчини 2г . Мисля че бъркам, даже съм сигурен но беше нещо такова. Съгласи се, че диетата за човек 50кг е различна от тази за 150кг! По-скоро ще ти е нужна таблица с белтъчини, въглехидрати, мазнини на отделните продукти и сам да си съставиш НВД :wink:

Мъжете сме просто устроени-чипс+бира+мач= на пълно щастие.

Дата: 16.01.2007
04.02.2007, 01:00

[quote author="13_Godini_Fitnes_Boy"][quote author="lamar_dx"]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

За всеки човек трябва отделна таблица. НВД-то е такава доета, че на ден се приемат ма 1кг човешка маса бъглехидрати 1г , мазнини 1г, белтъчини 2г . Мисля че бъркам, даже съм сигурен но беше нещо такова. Съгласи се, че диетата за човек 50кг е различна от тази за 150кг! По-скоро ще ти е нужна таблица с белтъчини, въглехидрати, мазнини на отделните продукти и сам да си съставиш НВД :wink:

Откъде да я намерим тази таблица ?

Man of honour !

Дата: 31.07.2006
04.02.2007, 14:17

[quote author="CSKA_FoReVeR"][quote author="13_Godini_Fitnes_Boy"][quote author="lamar_dx"]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1

Дата: 16.01.2007
04.02.2007, 16:28

[quote author="fitday"][quote author="CSKA_FoReVeR"][quote author="13_Godini_Fitnes_Boy"][quote author="lamar_dx"]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1

Благодаря.  :wink:

Man of honour !