23.08.08
16:49
Уини,не се е оказало,че любовта помага в спорта.Няма такова нещо,незнам как стигнахте до този извод . : ))
Аз вляза ли в залата,пипна ли лоста,всичко загърбвам и всичко остава зад мен,някъде в далечината,като ехо. :) Няма никакво значение дали съм влюбен или не,еднакви тренировки ще правя,еднакъв прогрес ще имам.Едното няма нищо общо с другото,пък и няма да позволя да имам засечка в тренировките заради някаква пикла.
Така си мислиш сега, ама съм почти убеден, че и фитнеса ще зарежеш заради някоя “пикла”, ако се наложи :)
23.08.08
17:22
Грахче,
Както казах пак - нема как да ме разбереш.
Нали ти казах, равнопоставеност НЯМА.
Как тогава да сме на едно интелектуално ниво с жените си?
И какво, изпит ли да правя за да го установя?
Естествено, че бих дърпал жена, която преценя че си струва. Интелигентност? Не струва 5 стотинки пред силния дух и умението да си преследваш целите. Винаги бих я поставил на заден план за човек, на който мога да разчитам. Интелигентност? Умение номер 5 или 10, важна като силата на лежанката. Средното ниво е едно добро начало.
Изключително ми е чужда тезата ви. Дамите, които писахте, оставам с впечатлението че приемате интелигентността за нещо като даденост... Е, при това положение имате ли предложение как да разберете моята теза?
Нали разбирате, че не се разбираме :) Наичнът ни на мислече е чудовищно различен. Манипулации, провокации. Не. Въпросът е например да направиш един човек достатъчно интелигентен, че да заговорите общ език; да го направиш достатъчно мотивиран за бъдещето за да споделя целите ти, да го възпиташ, че да водите диалог. А вече в интелигентността има авторитет. В мотивацията винаги има водеща сила. В диалога винаги има правила. Нещо такова, някъде там.
Много е просто.
Айде, че трябва да почиваме и да ходим в понеделник на 10 часов работен ден при шефа, който ни ЕКСПЛОАТИРА. Нали?
А после отиваме с нищожните стинки в магазина, където ни ОБИРАТ магазинерите.
И като добавим към това училището, което ни МАНИПУЛИРА, требва да завършим, че живота си е*ало мамата братле.
По хубаво да си теглим куршума е**си.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.08.08 17:22.
D3BEP - е ти сега, как ни изманипулира групово.
Сдуха ни с жестоката истина за живота и ...да мием краката и по леглата.
Подозирам, че манипулацията ти е абсолютно доброжелателна.
Да се наспим за да се възстановим от тренировките! :)
И да не забравяте, колеги и колежки - закуската и сутрешния секс, намаляват катаболното действие на суровата действителност!
Обичайте се и заяквайте!
***Утрепахме ли темата най-после или има още протеин у нея?
казано от DeadManWalking на 23.08.08, 16:49:
Уини,не се е оказало,че любовта помага в спорта.Няма такова нещо,незнам как стигнахте до този извод . : ))
Аз вляза ли в залата,пипна ли лоста,всичко загърбвам и всичко остава зад мен,някъде в далечината,като ехо. :) Няма никакво значение дали съм влюбен или не,еднакви тренировки ще правя,еднакъв прогрес ще имам.Едното няма нищо общо с другото,пък и няма да позволя да имам засечка в тренировките заради някаква пикла.
Дед Ман ... не говори така.Давам ти гаранция,че друга песен ще запееш...някоя сгодна женица като си набараш :P Ама ако се разбирате и си правитe комромиси може ;)
Мнението беше редактирано от mazster на 23.08.08 18:38.
Според мен от думите на Дзвер изглежда така се едно жените са по-малко интелигентни, по-малко можещи и мотивирани от мъжете. А просто жените си търсят такива мъже, които са повече от тях, и затова такава е по-разпространената ситуация. Жената е по-склонна да приеме ролята на по-слабия(привидно естествено, и задкулисно дърпаща конците:)), на ученика, и по-несклонна да приеме противоположната роля(сигурно, защото това ще я направи по-малко жена?, или ще й коства повече усилия). Друг е въпроса дали го прави, за да се развие тя самата или, за да има стабилност, пари, дом и т.н., които се постигат по-лесно от силния и можещ мъж. Та в тоя смисъл Дзвер-а си е напълно прав, той не се опитва да каже, че жените са по-малко можещи, интелигентни и т.н., а просто, че обикновено има такава неравнопоставеност в полза на мъжа и е необходимо жената да бъде “подтикната” да се развие в някои отношения, за да бъдат пълноценни дълготрайните взаимоотношения. По скромни наблюдения над успешните двойки около мен във всички случаи мъжа е малко повече от жената във всяко едно отношение. Други два примера - аз съм тъп като галош и затова не мога да си намеря по-тъпа от мен, а умните не ме щат; и 1-2 силно интелигентни и амбициозни жени къде са сами, щото не могат да си намерят по-умен от тях(но удавят мъката в безразборен секс, що не мога и аз така). Както тая Павлина май беше писала някъде “лесно ли й е на 1,76 жена да си намери по-висок мъж”. Е тея са се едно 2,10 по интелект, сами са няма как..
23.08.08
19:07
Не, Сталкер, опитвам се да покажа на какво е равносилна логиката , която Грахчо слага в моите думи. Ако така ще се разсъждава, по хубуу да си изкараме целият живот в страхова невроза да не би някой да ни мисли нещо. Поводи бол. Дал съм няколко.
Мноо по лоши, от злият мъж, който та манипулирГа във вас.
И... мисля очевадна стана разликата между мъжете, жените и начина на мислене.
За да завърша, веднага ще кажа две неща, които пречупени например през призмата на субективизма имат изключения, но пречупени през призмата на историята/статистиката или каквото друго искате, са верни в над 90% от случаите.
Мъжете са по - интелигентни. Научно .Стратегически. По - методични. Като цяло.
Жените са по - интелигентни. Емоционално. В настоящето. За дребните детайли.
И двете страни ползват това, което имат... И няма нищо трагично в цялата тая работа.
Грахчето - тя не ползва женските трикове. Тя гаджето си го намери захвърлено на улицата, вдигна го, изтупа го и си го прибра в тях.
Туй, що Грахчето ви говори, са форумни думи... Поживейте с нея. Па ше говорим. Нали вече сама се издаде, че ще се промени, но ако... Без да иска го каза, но много типични думи. По тях може да се напише книга.
В момента, в който спреш да се занимаваш с другия, да манипулираш нещата - значи наистина всичко е изчерпано.
А жените - ТЕ НАЙ - МНОГО ОТ ВСИЧКО ОБИЧАТ МАНИПУЛАЦИЯТА. Даваме ви я, в различни форми, ама не щото сме чутовни манипулисти, а защото ВИЕ Я ИСКАТЕ, дами
Само че са й измислили имена на манипулацията. Например романтика. Пищна сватба. Кавалерство. Свобода и независимост.
Ако я наречете манипулация - да, това тук ще е реакцията. Ще скочат.
Сори дами :) Знам че не е форумът за малки сексуални тайни, но след като ме провокирахте да издам как действат мъжете, не мога да се въздържа да продължа.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.08.08 19:16.
Дзвер, чета, чета - и ти се чудя :) Дали не намираш някаква лична своя драма в моите думи, или просто си обиден на женския род по дефалт. Много агресия, много грубост изливаш. За личните нападки изобщо няма да говоря :) И без да искаш улучи интересен човек, на който да обясняваш как точно съм си намерила гаджето. :lol:
Това, че начинът ни на мислене е различен, мислиш ли, че е повод да отричаш чуждата гледна точка? Дори и това може човек да го приеме като малка школа по общуване с жени, обаче заключението от подобно кръстосване на шпагите е.. кофти. Излиза, че при първи вербален сблъсък с нежната си половинка, ще започнеш да хвърляш обиди? Странна логика, но ще се почетворя: хора всякакви.
Както на поне 2-3 места написах: манипулацията изобщо не ме тревожи, ако човекът я умее - чудесно. По-скоро ти намеквах да не прекаляваш с парадирането на способностите си в тази област. В повечето случаи подобни паради завършват неприятно за главното лице. Това просто го приеми като безплатен съвет, базиран на чужд опит. Трети път няма да го пиша.
И последно потретване: съгласна съм с голяма част от написаното от теб. Може би мен лично ме дразни цялата тази агресия, която виждам в мненията ти - дали е към мен, дали е към жените по принцип - не ме интересува. Обаче малко ти се чудя на мотивацията да се включваш конкретно в тази тема: ако не знаеш как да изслушваш, ако не знаеш как точно да накараш другия да те разбере - изобщо не виждам как точно успяваш да си прокараш манипулативните методи. Е, освен ако не ползваш някакви силови мерки, за което се съмнявам :)
Съвсем умишлено се повтарям с всяко изречение - току виж този път си ме прочел правилно. И с това мисля в общи линии да приключа участието си в тази тема. Не виждам смисъл в подобна дискусия, при която едната страна не слуша. :) Сега и на Уини, и на ДедМен можеш да им обясниш къде съм си намерила гаджето и как точно той ме манипулира :lol: А да - и какви сме жените всъщност.
23.08.08
20:21
Ще ме прощавате, ако прозвуча прекалено елементарно, но според мен мъжете и жените трябва по-малко да разсъждават по такива теми и да правят повече секс помежду си. Като тук нямам предвид всеки да спи със всеки, а когато двама човека се обичат, да не си губят времето в разсъждения от сорта на “той/тя сега лъже ли ме”, а просто да бъдат повече време заедно, интимно. При първия вариант може да се стигне до всякакви паранои, раздори, че дори и раздели, породени от неразбиране и недоразумения, докато при втория вариянт най-много да се стигне до преумора.
23.08.08
21:56
казано от Петко К на 23.08.08, 16:59:
Така си мислиш сега, ама съм почти убеден, че и фитнеса ще зарежеш заради някоя “пикла”, ако се наложи :)
Да,ако забравя някои неща-да,но ако се сетя кой съм...не бих го направил. :) И какво,тя ще ми каже искам да зарежеш фитнеса и аз ще кажа “добре”. А после ще мия чинии и ще ходя на латино танци... Има много повече неща,които мога и бих правил с една щанга,отколкото с една жена. И наречи ме побъркан,но ценя тренировките повече от жените.Повече смисъл има,макар че каквото и да съпоставиш с една жена,повече смисъл ще намериш. : )))
Владо,прав си и аз това се опитвах да кажа,но не успях да го формулирам като теб. : )) По-малко мислене и повече чукане.Мен ме мързи да прочета всичко написано,какво остава да мисля върху него.
ДЗВЕР...мъжете били такива,ама жените били онакива,ама тези обичали така,ама онези обичали едикак си.Престанете да разглеждате половете индивидуално,че ми се додрайфа.Разбиране?Съпричасност?Вратата!
Колкото по-семпло се гледа на нещата,толкова по лесно се намира решение.Започнем ли да си блъскаме главите “какво иска да каже”,”той/тя ще се промени ли”,”какво да правя”,губим устойчивост,защото колкото нещата стават по-сложни,толкова по-вероятно е да се направи грешка.Златно правило!
Аз още и още немога да си го навра в главата всичко,което се изписа.Нещо вътре в мен продължава да крещи “глупости,глупости,глупости”.
Мислете ден за ден,бе хора!Ако дадена жена не ви харесва,манипулира ви,мрънка,дразни ви и т.н.,това НЕ ВИ ПРАВИ ЖЕРТВИ НА ЖЕНСКИЯТ ПОЛ.Просто си намерете друга,баси.Защо трябва да се съобразявате?Защо трябва да анализираме?Защо трябва да възпитаваме,да правим компромиси или да се примиряваме?Винаги има избор.
ПС:Грахче,какво да ми обяснява,аз нямам сили да прочета всичкото това чудо и с цялата си искреност - не смятам за нужно.Аз какво съм?Нали затова съм се родил,за да избирам с кого да живея.Тя ако почне да манипулира - показвам и изхода.Какви са тези глупости,такива жени има,защото има кой да ги трае.Аз не съм такъв тип и просто...за всеки влак- пътници. :) Който иска да бъде манипулиран,да заповяда.
Редакция:Уф,говоря като малко дете...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 24.08.08 01:47.
Четейки писанията на DeadManWalking ми хрумва една история разказана ми от едно приятелче в залата. Та значи приготвя се той да тръгва за тренировка и в тоя момент му звъни gsm-а и едно момиче от неговия курс (момчето е студент) го кани на кафе (момчето е пич и изглежда доста добре) и какво отговаря нашето момче ... не мога - на тренировка съм и затваря :) . Та майка му го чула това и го пита това красивото момиче от университета (еди коя си) ли беше? ,той - да, тя - ти си луд. Хахахаха, та така ... това ме навежда на мисълта за по - голямата любов на мъжете от жените - тази към предизвикателствата, към състезанията, към спорта. Как жените биват забравени от мъжете си по - време на европейско или световно по - футбол, как хора рискуват живота си за да се изкачат по - най високите върхове на света и т.н.
24.08.08
09:41
Грахче,
Нека да внеса малко яснота.
Аз давам обобщена характеристика на начините на действие на мъжете и жените. Не само че не отричам която и да е от страните, ами и по 100 начина казах, че няма нищо трагично в това взаимодействие, даже напротив.
Тази, която отрича чуждата гледан точка, си ти. Аз просто защитавам моята. Ти твърдиш, че моите действия били грозни, нечестни, за какъв се мисля и за какви мисля аз жените, че ти такъв нямало да търпиш и най много някоя подпухнала тийнейджърка би го търпяла.
Ок, ве. На следващият свети валентин кажи на любимия си че можеш да минеш без подарък и без закуска в леглото, защото това са манипулации. Да не ти подава ръка в автобуса и да не ти дава път в асансьора, защото в живота няма да ти дава път и да ти подава ръка за всяко нещо и това е манипулация. Недейте да се жените и да ходиш със сватбена рокля. Това си е чист на гол тумбак чифт пищови. Откровенна скъпа манипулация, имитация на пищност и на “кой съм аз”, “вижте ме каква съм избарана булка”. Да не ходиш на работа с дизайнерска рокля? Не се гримирай, това е манипулация! Всичкото това е друг вид МАНИПУЛАЦИЯ.
От която ти става приятно.
Нали се сещаш, че отричаш неща, от които НИКОГА няма да се откажеш. Или хайде, понеже твърдиш че си изключение - от които ЖЕНИТЕ НИКОГА няма да се откажат.
Права си единствено за агресията , така става като се поразпаля, но аз мисля, че поразказах доста и не отрекох каквото и да било. Просто ти съпоставям нещата.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 24.08.08 09:42.
24.08.08
09:45
Дзвер, ти си видял и разбрал доста неща, но е факт, че колкото и да ти излиза пяна на устата да обясняваш, някои хора просто няма да разберат тези истини, докато сами не достигнат до тях и не ги прозрат.Аз лично шапка ти свалям.
казано от DeadManWalking на 23.08.08, 16:49:
Уини,не се е оказало,че любовта помага в спорта.
Еми не знам за теб, но на мен ми помага...много се чудих дали да напиша това, но ще го напиша. Любовта ми към фитнеса е пряко свързана с любовта ми към мъж, затова ми помага. Ето, на това му викам аз стимул :lol:
24.08.08
14:42
Алкорин,всички сме отказвали излизания заради тренировка.Не е чак такъв феномен. : ))Те момичетата няма да избягат,ама тялото ще се отпусне...
Аз със ДЗВЕР никога не съм спорил,прав си е човека,но можем просто да не обръщаме внимание,нали? : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 24.08.08 14:44.
Аз примерно когато съм влюбен,нещо в спорта не ми върви.Когато не съм с човека в когото съм влюбен нещо съм отвеян и нали се сещате .... любовта ... :)
Нямам сила да изпълнявам упражненията,а бе с една дума не върви във спорта. :)
24.08.08
16:38
Честно казано отказах се да пиша по темата, защото каквото и да напиша ще изглежда адски детинско и елементарно на фона на всичко, което ДЗВЕР написа по темата. Няма никаква ирония,не спира този човек да ме изумява. Дай Боже да мога да се изразявам и аз така след 5-10 години.
Едното няма общо с другото по принцип - залата си е зала, навън от залата - отношенията, връзките, излизанията, работата, си е извън залата. Онова, което може да е общото между тях са точно 2 неща:
1. Времето - да го разпределяш правилно или по-правилно е да кажа да го съобразиш, което не смятам, че е трудно - от ** часа до ** часа съм на работа (няма начин, ако работиш), от ** до ** съм в залата (след работа), после прибирам се (душче), от** до ** да се видя с... (къде и как си определяте двамата, според двама ви и най-вече не по план в това отношение). А, колко ще си легнете, според мен си го определя организма - няма да “клатите”, спейки, нали? Ако ви се спи... Образно казано. А и залата колко време ви отнема - 1 час? 2-3 часа? Не е много :) ! Да не говорим, ако живеете заедно с половинка, че след зала - душчето и се виждате нон стоп, пък за секс можете и под душа или след.. :) . Колкото до емоционалния “свят” - като идеш в залата мислиш за тренировката, нали? Иначе за какво си там? Tова, на дали пречи (говоря принципно).
2. Хубавата визия дава повече самочувствие и повече увереност в теб самия, а когато се харесваш повечко и си по-уверен в себе си, и другото върви по-добре. Следователно ще даде отражение и на взаимоотношенията ти.
Между другото при жените е по-лесно, понеже повечето от мъжки пол се радват, ако момичето им ходи на зала и се поддържа, даже стимулира ходенията и знае, че трябва да се отделя време.
Отделно, че като си избирате половинка трябва да е такава, която да проявява разбиране, че ви трябват там, колко... 1-3 часа за тренировка. Ако не проявява разбиране за това, сигурно и за доста други неща няма да проявява, следователно такъв човек ли искаме до себе си?
Това е мнението ми по в-са.
Мнението беше редактирано от DO на 06.12.08 13:37.
06.12.08
15:59
Аз още не разбирам защо не може и жени,и фитнес.
А заради пикла...да зарежа фитнеса...хм...една тренировка може. :)
ПС: Жените те правят слаб...
казано от DeadManWalking на 06.12.08, 15:59:
Жените те правят слаб...
Ами горкият ти, щом те правят слаб!
Аз още не разбирам защо не може и жени,и фитнес.
А кой казва, че не може?! :wow: :lol:
в момента поне мойте наблюдения са следните - свястни жени не останаха, всички са адски некоректни последния месец съм ебал 5 които си имат сериозни приятели ! Нямам приятелка която да не изневерява когато и падне и кво да се занимаваш с такива само ти тровят нервите бутаи чепа само и да си нямаш ядове :)
Ммм да не забравям една дето я обичах адски много и след като скъсахме и тя ми обясняваше, че мн ме обича и иска да се саберем ама 1/2 час след тва ходеше да се ебе наляво надясно :)
А естествено има и свястни ама те не са чак толкова привлекателни ... ама маи натам трябва да се ориентирам :P
Любовтта, която се базира на нещо платоническо и материално никога не е истинска и винаги се трансформира в омраза и нещастие. Истинската любов е когато не е нужно да кажеш, да напишеш или дори да покажеш, самото ти присъствие го излъчва. Истинската любов е същността ни. Заради любовтта в живота ни има трудности, има неприятности, всичко лоши чувства са обратното на любовтта. Ако я нямаше любовтта щяхме да живеем като машини, но кой би искал да живее такъв живот...
Първо човек трябва да е обичащ и щастлив и след това да прави и да постига каквото трябва. Всяко постижение без любов не струва нищо.
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 06.12.08 19:32.
06.12.08
19:52
казано от Стоянчо на 06.12.08, 16:40:
Жените те правят слаб...
Ами горкият ти, щом те правят слаб!
Аз казах “те”,не “ме”. :) Тази тема се изчерпа...
Този пост ме уби, няма как да не реагирам просто... :-)
казано от ^MaD^ на 06.12.08, 17:56:
в момента поне мойте наблюдения са следните - свястни жени не останаха, всички са адски некоректни последния месец съм ебал 5 които си имат сериозни приятели !
...Ммм да не забравям една дето я обичах адски много и след като скъсахме и тя ми обясняваше, че мн ме обича и иска да се саберем ама 1/2 час след тва ходеше да се ебе наляво надясно :)
....
Мад, че кой те е карал да ги е*еш, че и да ти се трошат нервите!? Или го играем “самец”, а после се сърдим, че ни използват само за е’ане? Самецът е точно за това, за което те използват, а ти се сърдиш. Даже може да поспорим за това “кой кого е наебал”. И кой е прелъстен и изоставен в схемата... некоректни?! Точната дума не е некоректни, а неверни. Последно време.... винаги е било така. Трябва да си мъж с най-голямото М, за да задържиш шило в торбата си. Обаче, който го умее? Никой и всички са потресени от курвалъка на жените си. Че се и обиждат.
И да, жените които обичат, правят точно това което и ти в момента, след като са отхвърлени - ходят наляво надясно и после се хвалят. Можеш да бъдеш сигурен, че те е обичала много.
От тази тема разбрах адски много неща за мъжете и любовта. Супер-тема!
Дедмен, що да е изчерпана? Тази тема - за любовта - никога няма да се изчерпи. Това, че те е страх да се влюбиш, не значи че няма какво да се дискутира ;-)
Ехеееее, добре, добре!
А за материализма на жените Уини, какво ще кажеш? Усещат, че в този живот не могат да изкарват повече от 400 лв от заплата, а се дразнят, защото по Планета ТВ дават последния модел на Мерцедес ... ииииии, чакай сега да хвана баткото с кинтите, че виждам, че съм тъпа, ама желана ... За каква любов да говорим с такъв човек, ъъъ, извинете изрод! ?
ЛООЛ много погрешно си ме разбрала аз не си тровя нервите щах да си ги тровя ако ходихи и имах чувства с някоя подобна :) Иначе така ми е перфектно а и жените нямате какво повече от секс да ми предложите, така че докато си намирам без проблем коя да чукам си ми е добре :)
07.12.08
09:57
Страх да се влюбя не,просто тя всичката ми е наред,че за жени да мисля... :)
Ами Емиле....събираш една мъжка аудитория,която си мери бицепсите и вдига щанги и ги караш да си изливат сърцата. : ) Колко любов очакваш да има?
Извинения, извинения... щангите и бицепсите ако са виновни :) , значи има хора за спешна помощ. Пак и да зоби някой пак не го извинява, че е тъп гъз. :)
казано от Питона на 07.12.08, 07:14:
А за материализма на жените Уини, какво ще кажеш? Усещат, че в този живот не могат да изкарват повече от 400 лв от заплата, а се дразнят, защото по Планета ТВ дават последния модел на Мерцедес ... ииииии, чакай сега да хвана баткото с кинтите, че виждам, че съм тъпа, ама желана ... За каква любов да говорим с такъв човек, ъъъ, извинете изрод! ?
Ще се изкажа :)
Всички жени сме материалистки. В това няма нищо лошо. Посмъртно не бих търпяла мъж, който изкарва по-малко пари от мен. Най-малкото, защото ще е комплексиран от мен. Пък и Дзвера го написа много ясно - жените са умни, ама емоционално. Не стават за къртене на пачки. Задачата на жените в живота не е като на мъжете.
Имате да научите много уроци, първият от които е точно този. Разберете, запомнете и си го набийте в главите: Любовта е условна. като го проумеете това нещо, ще заживеете много по-спокойно. Ако искате някой наистина да ви обича, то ще трябва да му дадете нещо. Не стига само ’ екса, трябва много повече. Може и Мерцедес, защо не :) А може и никога да не ви заобича.
Дедмен, преди ме пита дали любовта е пазар. Да, пазар е.
Е сега Белчо, и теб мога да питам същото: защо се занимаваш с определен тип жени? И чак пък изрод... не е хубаво така. Тя все ще си намери някой, който да и купи Мерцедеса и да се грижи за нея. И ще го обича.
ПП: към Емил. Емиле, то целия живот е публичен дом, не само темата ;-)
Мнението беше редактирано от Winnie на 07.12.08 10:35.
казано от ^MaD^ на 07.12.08, 09:05:
...а и жените нямате какво повече от секс да ми предложите, така че докато си намирам без проблем коя да чукам си ми е добре :)
o.0 !
Сигурен ли си? След време да не се окаже, че има какво повече от мушкане и изкарване да има да ти дадат (защото не рядко на хора с такива изказвания им идва друго на главата след време). Просто не си попаднал на жена, която да не си ляга с друг, освен приятеля си... Твой “късмет”!
... Ама ти си знаеш! :)
По зачекнатите в-си:
Не съм съгласна, че трябва да има пари, за да обичаш - това е тъпо - обичаш не заради парите, а или заради начина, по който те кара да се чувстваш, или поради някакви причини, които и ти не можеш точно да дефинираш (има неща като чувства, усещания, за които не намираме точни обяснения). Ако този, който обичаш е и финансово обезпечен, това можем да го разглеждаме като в +, бонус, но не е на 1-во място, когато говорим за обич. И какво е обич и какво любов? В отговора на тези 2 понятия се крие и останалото. Всичко извън него е израз на тези чувства, който израз има отражение в материалния свят, а материалното изражение може и да е само сълзата, ръката, целувката или както се спомена колата - всичко, което е материално - телата също са материя, органите също, предметите също... Зависи как и с какво ще избереш да изразиш чувствата си, съобразено с възможностите ти. Трябва да се разграничава нематериалното от материалното и отражението на едното в другото.
Един малко тъп, прост пример, ама ако има 1 с много пари, ама видиш ли ти прави подаръци, но и те бие и имаш 1, който си работи момчето нормално, няма много пари, няма земи и т.н., но се отнася толкова добре с теб, разбиране, уважение, обич, подкрепа, стимулира те и т.н. кое е по-добре? Да караш лачена кола, ама със синьо око и слънчеви очила или да ходиш по улиците с усмихнато лице и всички да го забелязват?
А иначе двама души винаги ще намерят начин как да се оправят заедно! Време и търпение, разбиране и уважение, подкрепа и стимул, любов - това се иска! За жалост повечето днес са се изкривили - или забравят за това (и аз понякога забравям, но бързо си припомням после), или избиват негативната си енергия, изражения на опити за налагане на представи и мнения, и комплекси от страничните неща в живота им и после като останат насаме да поразмислят им става депресантско - намират вина и в себе си (ако не са себелюбци) и в другия. Накрая се оказва, че си похабил повечето Хубаво, което е можело да има и вече си уморен и изчерпан за тази връзка - отровена, а не си искал да стане така - ей, тогава си сядаш на дупето поулегнал и вече знаеш какво искаш и търсиш, а най-важното е това - да знаеш. Осъзнал идеалите си, отстоявай ги.
Аз си следвам моите идеали и как пък не се уморих да вярвам в тях, да си призная, не знам. Чудя се още от 1 страна, но от друга знам - защото това си струва в живота - хармонията, спокойствието, удовлетвореността, човека до теб.
Мнението беше редактирано от DO на 07.12.08 11:32.
И точно по тая причина (понеже сте тъ*и кур*и) трябва да ви приемаме като предмети които си купуваме :)
(за да не ви звуча твърде комплексиран ще кажа, че изкарвам адски добри пари и много се харесвам на външен вид :) , а негативното ми отношение е понейе съм бил мн пъти разочарован( и тва понеже ми е било писнало от краткосрочни връзки и съм искал нещо по-сериозно) ... или може аз да очаквам твърде много нз... )
Едно съм научил не оставяй емоциите да водят над разума и не се самонавиваи “Този път/Тая жена може да е различна”
Преди време имаше една дето адски много и се кефих и уж и тя на мен всичко перфектно беше супер секс всеки ден се виждахме спеше в нас всяка нощ един ден ми се скъса ремъка на колата, смених го обаче след 1 км пак се скъса и я оставих в сервиз, вечерта излезнахме с нея само че бях със първата ми кола Фиат Типо и тя като ме пита кво става с моита и казах, че са ми трябвали пари и за тва съм я продал от тогава не съм я чувал :)
Кофти, особено пак написано от жена. Има много какво да учиш и да усещаш. Тези модели на мислене и поведение са от както свят светува и би трябвало вече да са омръзнали. Ако отвори един ден някой очички и види миналото си, през какви модели е преминавал, погледне също така настоящето си и види същите модели определящи му светогледа... това ще е равно на спечелване на лотарията. Любовтта и живота ни се крепят върху условията, а ТЕ дирижират чувствата ни, емоциите, самите нас, изяждат ни. Искреността, детското е загубено и живота губи смисъл да се живее. Хората подчинени от желанията и удоволствията не струват повече от въшките. Този който е постигнал мир в себе си, осъзнал променливото и не-променливото, фокусиран в истината, той е по-велик от всеки цар и това е най-голямото постижение в живота на едно живо същество.
Щастливи са онези с великото търсене и идеали.
Както казва Йога Васища:
2ри Април – Йога Васища
Васища продължил:
Не-чистият ум вижда призрак там където има само части от заобикалящата
ни среда като дърво или ограда, разрушава всички взаимоотношения и
създава подозрения между приятели и врагове измежду тях, дори както
пияният човек вижда как света се свива и стоварва върху него.
Стресираният ум превръща храната в отрова и причинява болести и смърт.
Не-чистият ум (воден от моделите на поведение и порочните тенденции) е
причината за заблужденията (маниакалностите и фобиите). Ние трябва да
се стремим да премахваме корените на това и да сме способни да го
разобличаваме от действията и личността си. Какво е човека, ако не
умът? Ума е целият свят, ума е цялата атмосфера около нас и в нас, ума
е небето, ума е земята, ума е вятъра и ума е велик. Единствено този,
чийто ум е глупав, ние наричаме „глупак”, тогава когато тялото загуби
своята интелигентност то се превръща в труп, а него не можем да
наречем глупак! Ума сам избира продължителността на времето; Крал
Лавана преживял цял един живот само в един човешки час време.
Кое е дори още по-мистериозно Рама, че умът е способен да осъзнае и
види вечността, всевишният и безкрайното съзнание, правейки те объркан
в това крехко, тленно тяло? Самият ум изглежда като вятъра за
въздушният елемент, като блясъка за блестящото, като солидността за
земята, като безкрайността на океана и като празнината на вселената.
Ако умът витае някъде другаде, вкусът не храната не е наистина
преживян. Ако умът витае някъде другаде никой не може да види, кое е
правилното пред него. Сетивата са родени от умът, не е обратното.
Изглежда само от гледната точка на глупаците, че умът и тялото са
различни и отделни: в същност те не са различни въобще, умът е всичко.
Поздравления за тези светци, които са осъзнали и преживяли тази
истина.
Този светец, който е осъзнал тази истина не е обезпокоен, дори когато
тялото е в допит, прегърнато от жена: за него това е като допира до
дърво. Дори ако неговите ръце бъдат отрязани, той не го преживява. Той
е способен да превърне всяка мъка в блаженство.
Също както актьора е способен да превъплъти себе си в характерите на
толкова много персонажи, умът е способен да създаде толкова много
състояния – като будното и спящото. Колко мистериозен е умът, който е
способен да накара Крал Лавана да се почувства, че е примитивен
селянин от старите племена! Умът преживява това, което сам създаде,
умът е нищо друго, освен това, което е било създадено чрез мисълта:
знаейки това, прави каквото желаеш.
Този, който не позволи на ума да блуждае при обектите на удоволствие,
е този който може да го овладее и постигне най-висшето. Също като
този, които пободен на стълб не мърда, умът не благородният човек на
изменя фокуса си от истината и реалността: единствено той е човешко
същество, останалите са червей. Той посяга към върховният бог чрез
постоянна медитация.
Човек се докосва до духовно или носен от вдъхновението на великото търсене на нещо по-висше, диктувано от осъзнатият му ум и жадувано от душата и духът му. Или от нетърпимостта към страданието и нещастието.
Лично за мен живота е безмислен ако е само работа, ядене и плащане на сметки. Като се завъртя и виждам всяка една професия, всеки един човек е в надпревара за това, което наистина цели - любов. Всичко, което прави денс човек е за да получи тази любов, този форум, фитнес, спорт нямаше никога да съществуват, ако хората не получваха любов от това. Грешката е когато помислиш, че любовтта идва от условията, действията, материята. Хората пропиляват цялото си време в преследване... жалко е.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 07.12.08 11:11.
казано от ^MaD^ на 07.12.08, 11:05:
И точно по тая причина (понеже сте тъ*и кур*и) ......
Точно пък това не ти прави въобще чест! Като разсъждаваш така, на дали и ще намериш правилния човек за теб, а и да го намериш, най-вероятно да го пропуснеш, заради афектираността ти. И между другото никой не е казал, че е лесно и никой не е казал, че ще е скоро.
Много си афектиран, човече! Гледам, че чувствата властват над разума ти, а не обратното, както си писал.
И грешиш, не всички са тъпи кур*и!
Дерзай!
07.12.08
12:53
Хех,винаги съм отговарял в тази тема с едно наум,че нищо не знам. :) И все пак:
“Тъпи курви” ?!?!?!?!!? Всеки човек има индивидуалност.Дали тя ни допада или не е наш проблем.Както каза Уини любовта е пазар,всеки си има цена.Ако се влюбиш в “тъпа курва” ще си понасяш последствията и толкова.За да те заобича някоя “тъпа курва” ами ще купиш Мерцедес...и БМВ ще купиш ако трябва. : ))
а бе просто вече манталитета на жените в българия е такъв :) или поне на тези ан моите години (20) или гледат само парите или си правят квото си искат аз за тва повече от секс не търся вече ама е до въпрос на разбиране аз на никои не казвам кво да прави и кво да мисли и никои не искам да го прави спрямо мен :)
07.12.08
13:24
Е ...зависи къде ходиш,какво правиш...аз много свестни момичета по клубовете не срещам. :/