Креатин и гултамин

2 от 2
2

Дата: 01.06.2007
От: Горна Оряховица
25.09.2007, 14:17

Добре да ,ами защо в продукта на BSN Cellmass,комбинират креатин етил естера с глутамин и др, а не си спестяват глутамина.Те не знаят ли че глутамина на действа?

Дата: 10.03.2007
25.09.2007, 16:12

Направи си труда да прочетеш статията бе пич тогава ще разбереш, защо Veseliq все повтаря това за глутамина. Той не го повтаря от ей така, да прави нещо като му е скучно, просто не иска да се набутвате. Преди време мисля, че в на бб.ком форума имаше една статия защо някои все още използват глутамин и почти всички, които писаха казаха, че не го използват няма полза от него, че е само маркетингов трик и, че всичко е лъжа и те се чудеха, кой все още го използва при наличието на толкова много изследвания  ... А тези, които казаха че го използват като разбраха се отказаха, защото си правят труда да прочетат мненията на другите и малко да осмислят това което са чули. Все пак всеки си решава за себе си.

“Only two things are infinite,the universe and human stupidity,and I’m not sure about the former”.-Albert Einstein

Дата: 09.02.2005
От: София
25.09.2007, 22:45
icebobo - 25.09.2007, 14:17

Добре да ,ами защо в продукта на BSN Cellmass,комбинират креатин етил естера с глутамин и др, а не си спестяват глутамина.Те не знаят ли че глутамина на действа?

Вероятно знаят... или не им пука - и това е така, защото знаят, че ти, както повечето хора, вярват, че глутамина ще им даде страхотни резултати. Така че техния продукт изглежда по-добър комбинирайки креатин и глутамин “в специална формула“ както може би казват, освен това така си продават продукта по-скъпо. Крайната цел на всеки производител е печалба, начинът по който се достига до нея варира, но най-лесно е подходящата реклама... Преди 20 години в щатите са направени милиарди с разни FAT-FREE или LOW-FAT продукти (някои от тях като бонбони, тестени изделия, безалкохолни напитки и прочее винаги са били такива), пропагандирайки това, че “мазнините са тези, които те карат да качваш мазнини“. Звучи логично нали? Ето това е добра реклама. Добрата реклама продава. За производителите това е важното, а не съдържанието на рекламата smile

http://modreactor.com/ - БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА PC TUNNING/MODDING

Дата: 01.06.2007
От: Горна Оряховица
26.09.2007, 17:40
difference - 25.09.2007, 16:12

Направи си труда да прочетеш статията бе пич тогава ще разбереш, защо Veseliq все повтаря това за глутамина. Той не го повтаря от ей така, да прави нещо като му е скучно, просто не иска да се набутвате. Преди време мисля, че в на бб.ком форума имаше една статия защо някои все още използват глутамин и почти всички, които писаха казаха, че не го използват няма полза от него, че е само маркетингов трик и, че всичко е лъжа и те се чудеха, кой все още го използва при наличието на толкова много изследвания  ... А тези, които казаха че го използват като разбраха се отказаха, защото си правят труда да прочетат мненията на другите и малко да осмислят това което са чули. Все пак всеки си решава за себе си.

Бих я прочел пич, що да не я прочета!Само да знаех английски!

Дата: 27.05.2007
29.09.2007, 10:31

Комбинацията е добра... пробвал съм я и действа супер!!!! ohh

I hate bodybuilding
Joke !

Дата: 21.03.2007
От: ВАРНА, България
30.09.2007, 17:54

Винаги досега съм смятал глутамина за незаменим суплемент и винаги е присъствал в менюто ми от хранителни добавки. Точно затова с интерес прочетох статията, предоставена от Veseliq.  За съжаление, авторът е пропуснал да спомене кой точно е провел въпросните експерименти с лабораторните плъхове (или поне на мен ми е убягнало) , което честно казано ми е струва малко несериозно.

След всичко прочетено не мога да не си задам един въпрос. При условие, че глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, но според автора няма никакво участие в синтеза на белтък, каква е тогава ролята й и защо е най-разпространената, ако няма важна функция !?

Cheat on your girlfriends, not on your workouts!

АЗ

Дата: 22.06.2007
30.09.2007, 21:03

Искам да споделя нещо от личния си опит:
аз съм на същите добавки и си признавам че това лято не съм тренирал редовно но въпреки това мускулните групи които съм тренирал най много са значително напреднали от другите например наблягах основно на бицепс и трицепс и резултатите са на лице

Креатина първите дни четири дни се взима по 20 грама на ден - 4пъти по 5грама между храненето а после по 5 грама на ден поддържаща доза
Глутамина най добре да се взима след тренировка или преди лягане (или два пъти smile )

от тоя месец почвам редовно да ходя и ще ти споделя ако има нещо smile

Дата: 09.02.2005
От: София
01.10.2007, 12:32
Vladimir8507 - 30.09.2007, 17:54

Винаги досега съм смятал глутамина за незаменим суплемент и винаги е присъствал в менюто ми от хранителни добавки. Точно затова с интерес прочетох статията, предоставена от Veseliq.  За съжаление, авторът е пропуснал да спомене кой точно е провел въпросните експерименти с лабораторните плъхове (или поне на мен ми е убягнало) , което честно казано ми е струва малко несериозно.

След всичко прочетено не мога да не си задам един въпрос. При условие, че глутаминът е най-разпространената аминокиселина в тялото, но според автора няма никакво участие в синтеза на белтък, каква е тогава ролята й и защо е най-разпространената, ако няма важна функция !?

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=459884

Втора част на въпросната статия, в долната част да дадени референции към всички изследвания, датата на провеждането им и хората, които седят зад тях. Прочети и нея и не забравяй, че не искам да накарам никой да се чувства зле, не искам да наложа нищо...

http://modreactor.com/ - БЪЛГАРСКИЯТ САЙТ ЗА PC TUNNING/MODDING

Дата: 07.09.2006
01.10.2007, 20:00

И при мене глутамина нямаше някакъв видим ефект и все си мислех , че само аз съм така . На Веселия му чета доста от мненията и все се изказва компетентно така че слушайте го

Дата: 11.07.2005
От: Перник
01.10.2007, 20:44

Аз се считам за един от “щастливите“ защото малко преди да поръчам 1 кг глутамин (преди време) попаднах на тази статия и се разрових още по дълбоко и спестих една прилична сума , по късно вложена за протеин smile .
Никога не съм ползвал глутамин (като отделен суплемент , все пак е част от ак състав на протеина ми) и няма да го направя . Подкрепям на 1000% Веселия и го поздравявам за неговата упористост в това да ни накара да мислиме а не да вярваме сляпо на всичко което пишат и казват компанийте в рекламите на “революционните“ суплементи .

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!

2 от 2
2