Чесно казано ми се иска повече да знам медицинската страна на нещата, за да може мнението ми да е докрай адекватно, но... :)
Против съм. Според това което знам, ваксината представлява омаломощен вирус. Но също така вирусите представляват съвкупност от мулекули, които лесно мутират по различни начини. Това, че имунната система се е справила с определен тип, не я прави по-силна срещу друг такъв. Да не говорим, че дори се занижава по такъв начин.
Но ваксините са нещо полесно. Преди гидини са се състояли изключитело много фатални епидемии и дори огромни пандемии/вируси които обхващат многжесто ддържави на множество контитенти/ и отчаст благодарение на тях хора са оцелявали. На каква цена е отделен въпрос...
Точно от противогрипната ваксина нито полза, нито вреда съм видял.
D3BEP много точно си ги е описал нещата. Точно защото ваксините се правят за 2-3 щама, които се ОЧАКВА да са най-масовите остава вероятността да те тръшне някой друг щам. И точно заради това не са особено полезни. Ама поне не вредят, стига да не си болнав, когато се поставя.
Така че - моето мнение е - просто се грижете за здравето си, забравете лафа “от студ умир, гъзар бъди” и подобните му; витамините са добре дошли, ако започнете да се чувствате отпаднали някакъв имуностимулатор (аз лично съм много доволен от Имунобор, въпреки соленичката цена); и - естествени имуностимулатори - чесън например (вечер еветнуално, разбира се, заради околните).
05.11.07
20:46
Сериозно възражение срещу ваксиние е че продължителната им употреба води до “зависимост”. Един вид, имунната система очаква определен сигнал за да започне да идентифицира вируса, без ваксината става безпомощна.
Не знам дали е вярно, но има определена вероятност. Затова не прекалявайте с ваксините.
Виж, идеята че ваксините “разболяват” си е чиста халюцинация. По - скоро просто не действат, имало е и неуспешни ваксини.
И, да отбележа, понеже някой вметна:
АНТИБИОТИЦИТЕ СА БЕЗСИЛНИ СРЕЩУ ВИРУСИ!
Те атакуват само вторичните източници на възпаление. Антибиотиците атакуват микроорганизмите, като унищожават поголовно вредните и полезните. За вирусите те са палиативно лечение, просто вирусното възпаление активира и бактериални огнища, които антибиотиците потушават, но с вируса се справя организма. Така че не се кланяйте много и на антибиотиците, те са още по - спорни при грип от ваксините!
Антибиотиците са по-лоши от ваксините по мое мнение. За последите 5 години съм приемал антибиотици 3 пъти - един, когато ме опрерираха, втори, когато си счупих главата и имаше някаква лека инфекция в раната, но не исках да рискувам да се влоши, и трети - когато едва се вдигах до студентска поликлиника да ми надупчат задника.
Аз лично не бях чувал, че толкова лесно може да се “пристрасти” организма към ваксините, но в по-ранна възраст съм убеден, че трябва да се справя сам със зловредните фактови, без такива гадости.
Истината си е в стимулирането на имунната система да работи по по-естествени начини. Един от които е от време на време да се почива от фитнеса, защото изтощава цялото тяло, включително имунната и нервната система, не само мускулите.
@ титуляра: можеше да оформиш темата като анкета, за да получиш по-графичен израз на резултата за/против. Че и на мен ми е любопитно какъв би бил, все пак ще гласуват и хора, които не поддържат тезата на няколкото човека, които ругаем ваксините, антибиотиците и прочее, ама не им се пише нещо ;)
Мнението беше редактирано от marzipan на 05.11.07 22:24.
Искам да попитам понеже ще се имунизирам против заушка или ли проблем ако ползвам добавки в момента ? креатин протеин и амино става дума ? Също така алкохолът проблем ли е ?не че пия ама просто искам да знам
Мнението беше редактирано от BOR на 17.11.07 10:21.
След ваксинации се получава леко възпаление,зачервяване и оток на местото на инжектиране.Може да те боли рамото и малко по-трудно да си вдигаш ръката нагоре.Алкохола разширява кръвоносните съдове и може да засили отока.Най-добре да не пиеш 5-6 дни докато премине възпалителната реакция.
Протеини и амино могат да стимулират имунната система и изострят възпалителната реакция или удължат това време.Тях може да вземаш в минимални количества за известно време.Има информация,че заушката може да предизвика освен стерилитет още и миокардит(сърдечно заболяване),
енцефалит и менингит.
казано от Миро на 17.11.07, 11:49:
След ваксинации се получава леко възпаление,зачервяване и оток на местото на инжектиране.Може да те боли рамото и малко по-трудно да си вдигаш ръката нагоре.Алкохола разширява кръвоносните съдове и може да засили отока.Най-добре да не пиеш 5-6 дни докато премине възпалителната реакция.
Протеини и амино могат да стимулират имунната система и изострят възпалителната реакция или удължат това време.Тях може да вземаш в минимални количества за известно време.Има информация,че заушката може да предизвика освен стерилитет още и миокардит(сърдечно заболяване),
енцефалит и менингит.
то значи трябва да намаля и белтъчините като цяло ?
Ами да.Намали ги до обичайното хранене и малко отгоре,да не губиш съвсем форма.Стимулират имунната система.Тя ще атакува вкараната ваксина,ще има засилена имунна реакция.Ще те боли повече и по-дълго.Зависи от индивидуалната ти реакция към ваксини и конкретно за тая.Може почти да не я усетиш.Очаквай към 2-3 ден след манипулацията някакъв дискомфорт,лека болка на местото.До 7-8 дни ще изчезне.Няма нищо страшно. В деня на ваксината трябва да си здрав,без температура,болно гърло и подобни.
Не ограничавай храненето.Имунитета спада без белтъчини.Сега е студено и лесно се разболява човек.
http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=3169
Това го пускам,понеже все още е актуално.Не го подминавайте с лека ръка.
28.02.08
00:13
От 4-5 години си слагам такива ваксини и нямам проблеми тях
28.02.08
07:29
казано от Анатоли Бънов на 28.02.08, 00:13:
От 4-5 години си слагам такива ваксини и нямам проблеми тях
Лошото е че няма как да сме сигурни какво става, Анатоли. Ваксината може да те зарази с нещо, може да накара вирус в теб да мутира и ти няма как да го разбереш. Поради простата причина, че той може да изплющи години латентен период или да не се прояви преди да си спрял ваксината например, защото ваксината поддържа имунната система активна... И ти няма как да свържеш нещата въобще. Отдавна вече е ясно, че някои вируси можем да си ги носим цял живот.
Темата е безкрайна. Има и плюсове, има и минуси. Лично аз бих споменал няколко ваксини, които наистина са имали роля почти спасителна за човечеството. Също бих споменал, че преди някоя година се ваксинирах срещу грип, ваксинацията мина успешно и след това два пъти карах грип; къде е ползата от ваксината тогава, освен риска?
Ето ви някои доказани странични ефекти например на ваксината срещу едра шарка, много от тях - при здрави индивиди. Предупреждавам, материалът е с доста грозни и неприятни картинки. И не е единствен.
Това е ваксината, с която човечеството в общи линии надскочи едрата шарка. Както виждате, води до мутации. Непредвидими и неконтролируеми.