Сандвич с извара :)

26.10.07
20:19

Днес измислих 1 добра рецепта, която помага да преглъщаме добре изварата. Ето я следната рецепта:
Нужни продукти: 1 филия хляб (аз използвам типов нарязан), извара, овесени ядки и шарена сол.
Приготвяне:  Намазвате филията с извара, после поръсвате овесените ядки, така че да се залепят за изварата и отгоре наръсвате с шарена сол. Вкусът е много добър. Който го опита този сандвич да напише по 1 мнение :)

26.10.07
20:25

Звучи доста сухичко.

26.10.07
20:48

казано от MOHCTAPA на 26.10.07, 20:25:

Звучи доста сухичко.

Пиеш доста вода и си готов.

Ядки и хляб не бих ял на един път, но извара с шарена сол е бомба.

27.10.07
15:40

казано от Hvanatema на 26.10.07, 20:48:

казано от MOHCTAPA на 26.10.07, 20:25:

Звучи доста сухичко.

Пиеш доста вода и си готов.

Е то преди,по време на ядене и 20мин. след това не може да се пие вода. Поне мен така са ме учили, че е правилно :)
А иначе за сандвича... май само с извара и шарена сол ще е по-добре. Овеса като е сух(не накисван) много време се хрупа, като някъв кон, ебаси...

27.10.07
16:13

казано от Hvanatema на 26.10.07, 20:19:

Днес измислих 1 добра рецепта, която помага да преглъщаме добре изварата. Ето я следната рецепта:
Нужни продукти: 1 филия хляб (аз използвам типов нарязан), извара, овесени ядки и шарена сол.
Приготвяне:  Намазвате филията с извара, после поръсвате овесените ядки, така че да се залепят за изварата и отгоре наръсвате с шарена сол. Вкусът е много добър. Който го опита този сандвич да напише по 1 мнение :)

Най-добрата рецепта до извара, до която достигнах след дълго експериментиране е следната:
1. Необходими продукти: 200-250гр извара, една купичка, една лъжица, една чаша и приблизително 350-400гр вода
Начин на употреба:
Загребва се голямо количество извара с лъжицата, поставя се в устата, след което се отпива вода. Следва жабурене в устата, докато се получи хомогенна смес, която се преглъща мигновено. Действието се повтаря докато на дъното на купичката не остане извара.
Ако изварата е с особено гаден вкус, се прибягва до запушване на носа с ръка.

27.10.07
19:16

Това не е рецепта за приготвяне на извара а Рецепта за пренебрегване на естествената нужда да “върнеш поръчката” :D . Изварата става хубава с кисело мляко но тогава се качва и въглехидратите и Ги-то -> жалко  .

27.10.07
20:00

Аве не знам какви са тия извари дето си ги купувате, ама аз си взимам някаква от магазина- мандрата е в с.Горан- доста плътна, дори суха извара със страхотен вкус. Може да се яде без добаването на разни работи.
Единственото, което ме дразни в нея е че на етикета са се пооляли малко-” Хранителни стойности: 10гр. мазнини, 30гр. белъчини на 100гр. продукт.”
Е може и да е вярно, ама по принцип стандарта е 16-17гр. белтък на 100гр. продукт...

27.10.07
21:23

Я кажи как се казва твоита ? Аз си зимам на размерване от време на време .

28.10.07
09:04

казано от No_WaY на 27.10.07, 20:00:

Аве не знам какви са тия извари дето си ги купувате, ама аз си взимам някаква от магазина- мандрата е в с.Горан- доста плътна, дори суха извара със страхотен вкус. Може да се яде без добаването на разни работи.
Единственото, което ме дразни в нея е че на етикета са се пооляли малко-” Хранителни стойности: 10гр. мазнини, 30гр. белъчини на 100гр. продукт.”
Е може и да е вярно, ама по принцип стандарта е 16-17гр. белтък на 100гр. продукт...

При мен проблема с изварата не е вкуса, а това, че се преглъща трудно (тоест бавно). С водата процесът се ускорява.

28.10.07
20:42

казано от GH0$T на 27.10.07, 21:23:

Млечно вълшебство МАТЕВ, с.Горан
Преди бяха в пликчета, сега са в пластмасови кутийки, като на сладолед. Преди 2 месеца някъде бяха 70ст. 300гр. сега са със 100% повече- 1,40лв. 300гр. :(  :coolmad:

28.10.07
20:59

казано от No_WaY на 28.10.07, 20:42:

казано от GH0$T на 27.10.07, 21:23:

Млечно вълшебство МАТЕВ, с.Горан
Преди бяха в пликчета, сега са в пластмасови кутийки, като на сладолед. Преди 2 месеца някъде бяха 70ст. 300гр. сега са със 100% повече- 1,40лв. 300гр. :(  :coolmad:

То и пилешкото бяло месо беше 7лв...сега е 10. За всичко това можем да благодарим на правителството ни... ама айде да не коментирам повече, че няма смисъл, а и ще разводним темата.

07.11.07
19:48

Аз извара ям всеки ден по 500гр средно , в една купа малко води и изварата сипваш и с миксера , после се пие за нула време . за 2 мин си готов с 30-35гр белтък

07.11.07
21:33

Аз пък смесвах (и размачквах) изварата със някакво количество хубаво сирене (колко точно - въпрос на личен вкус и настроение) и дефакто се получаваше на вкус и консистенция все едно е сирене. И бях доволен.
А всъщност след два месеца усърдно ядене на извара можех да си я ям и без нищо друго...

08.11.07
08:54

Владо,направо в шейкъра слагам  с лъжицата,сипвам вода и...друсам :-) Става като гаден айрян,който  е хубаво да пиеш преди да е почнало утаяването,щото ако ти полепне от въпросната утайка на гърлото,се полагат доста големи усилия за да не върнеш,не само изварката ами и всичко друго дето си хапнал преди това :gulp: Иначе много вкусни рецепти има с извара ,ама все се качва въглехидрата.
Поздрави.

Мнението беше редактирано от Jay_C на 08.11.07 08:55.

08.11.07
11:31

Изварата най-лесно се яде на сандвич за сутрешна закуска - 1 купичка извара, 2 яйца, 1 малка лъжичка чубрица и червен пипер се разбъркват хубаво, мажат се на 2 филийки черен хляб горе-долу по 2 см слой и се пече на фурна или парти грил. Тези два сандвича са вкусни и ти осигуряват лека закуска за 08:00 и 10:00 часа примерно (зависи от режима). А ако не е НВД - за целия ден става.

06.05.11
20:23

Толкова извара съм изял че вече я ям с лажицата като сладолед. Целта е да я ядеш пред компютъра или телевизора та да не мисли6 мн кво ядеш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1