Хромът помага при пукащи стави?

17.07.08
06:28

Понеже дискусията е доста гореща в този раздел, реших да споделя какво научих и обмислям да изпробвам. Бях питал преди известно време в едно друго дискусионно място за помощ при изготвяне на режима ми, като бях споделил, че един от проблемите ми е пукащи раменни стави. Макар че често приемаме във форума, че причината е или разстежа на костите при подрастващите, или силови тренировки и е нещо нормално ме просветиха, че проблемът много вероятно всъщност е в предозиране на мед в организма, което от своя страна редуцира хрома (който пък е помощен минерал при поддръжката на захар в организма).

Та поразучих един интересен материал.

Copper Toxicity or excessive copper levels have been associated with physical and mental fatigue,
depression and other mental problems, schizophrenia, learning disabilities, hyperactivity / ADD, mood
swings (sometimes violent, criminal or psychotic behavior) and general behavioral problems, memory
and concentration problems, some dementias, sleep disorders, postpartum depression, increased risk
of infections, vascular degeneration, hemangiomas, headaches, arthritis, spinal / muscle / joint aches
and pains
, and several cancers.

При повишено ниво на медта златният стандарт за лечение е суплементиране с хром и други минерали (които също са извън баланс - неизбежно при дефицит или предозиране с мед), витамин C, MSM и други и, разбира се, редуциране на медта.

Затова реших да добавя следните неща към режима си:
- увеличен приема на витамин C (1-2 gr. дневно)
- суплементиране с хром пиколинат (200 mcg - необходимата доза за 11-18 годишни)
- суплементиране с калций, магнезий, цинк
- заменяне на медните съдове в кухнята с други

Ще споделя какви са резултатите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1