14.12.08
20:08
Здравейте,на повечето вече съм познат предполагам.14 годишно момче съм,с двумесечен стаж в залата.Реших че първо искам да отслабна и да се изчистя и после да натрупам маса.Моето желание по принцип е да съм много релефен,с по-малко маса(не знам дали правилно го казах,не с огромни мускули).. ^_^.Трябва да отслабна с 3-4 килограма и да стопя няколко % подкожни мазнини,и доколкото четох най подходящо става с НВД.Висок съм 1.72см,преди 2 месеца тежах 70кг но откакто спрях вредните храни съм 65-66кг.Подкожните мазнини са ми ~10-12%,искам да ги смъкна под 9%.
Ето списък с храните които не ям:Абсолютно всякакво сладко,всички колбаси,бял хляб,торти,солети,вафли,бира,водка(всякакъв алкохол),не пуша.Мисля че всичко вредно съм го спрял.Ето това са ми данните:
Отрицателен калориен баланс - 2168.015
Протеин(белтъчини) - ~195гр. / ~780 калории
Въглехидрати - ~95гр. / ~380 калории
Мазнини - ~ 112гр. / ~1008 калории
Та сега ако може да ми помогнете с изграждането на един качествен режим :P
Преди да започна това искам да отбележа че имам хранителната добавка Nutrim WPI Instant Proteine,която е на брат ми и ми дава да я ползвам.Някой ако я е чувал искам да знам качествена ли е или е боклук,дали изкуствено надува тялото или е просто добър протеин?
Моля кажете ми какво трябва да ям за закуска/междинна закуска/обяд/преди тренировка/след тренировка/вечеря.Аз просто немога да го измисля.. :[ По-принцип не съм съгласен с използването на хранителни добавки,но съм съгласен да взимам чист протеин и като го спра да пия мускула няма да ми се свие кат’ шушулка примерно..
Първо започни да четеш кое как се прави в тоя спорт.Във форума и в изданието е пълно с информация.Диета на твоите година за мен е безмислено нещо.Няма нужда да се тормозиш с диети, ще отслабнеш ако започнеш да спортуваш редовно(май вече го правиш) и малко се ограничаш от боклуци.Не прекалявай с пържено,мазно и сладко(най-добре да не ги ядеш въобще) и ги яж до обяд, плодове и млека също до обяд.Вечер наблягаш на салати комбинирани с меса(желателно ниско мазнинни)/риба/яйца/извара(тия работи си ги хапваш и през деня разбирасе).
За добавки няма смисъл да взимаш, т.к. стажа ти е доста малък, а и ти си на 14 имаш време цял живот да ги пиеш тия гомна, не е нужно да ги почваш от сега.Протеина дето го имаш е пълен боклук, както и 99% от бг добавките(това е лично мнение).
Мнението беше редактирано от Aquiles на 15.12.08 11:44.