Squat Clean & Thruster (Combo)

17.08.09
14:11

“Squat Clean & Thruster (Combo)”
15-12-9, щанга 60 кг, почивка колкото е необходима.

Движението започва като обръщане с клек и при изправянето преминава в Thruster. Експлозивно и мощно.

Правено на:
09.05.2009

Темата беше редактирана от Vic на 17.08.09 14:12.

18.08.09
10:36

3 пъти съм го правил, изключиелно добър комплекс, удря цялото тяло-първия път го правих 50кг., много тегнеше пустата щанга...:)))

24.03.11
12:39

Здравейте,

Днес правих това нещо, с известна разлика от първоначалният си вид,а именно:
Достигане на общ брои 30 повторения,тегло 70 кг.
Целта ми е да подготвям по този начин движенията за комплекси.Време 9:10, Мини сериики 3-5 почивки 10-20 сек.
По същият начин работя начин работя и с тръстери х 75 кг.
Пускам подобни движения след щангистката тренировка и засега се получава добре.
Цялата ми идея е , че да гониш време с 60 кг. щанга тряба да си работил на по високи килограми, с къси почивки.

24.03.11
14:03

“Достигане на общ брои 30 повторения,тегло 70 кг.”

това е финалния комплекс на кросфит игрите от 2008…

24.03.11
14:13

казано от slavko на 24.03.11, 14:03:

“Достигане на общ брои 30 повторения,тегло 70 кг.”

това е финалния комплекс на кросфит игрите от 2008…

Не точно  - Squat Clean & Jerk си беше официално, но по-яките поне в началото си правеха точно тръстъри... И финишираха в рамките на 4 мин... Зверове!

Иначе този комплекс е най-добре да си го правиш на открито, на трева или пясък, където можеш да хвърляш щангата. Получава се супер експлозивно движение. :)

24.03.11
15:19

Джош Евърет до 16-тото си вървеше на тръстъри..:)

24.03.11
16:49

Не точно  - Squat Clean & Jerk си беше официално, но по-яките поне в началото си правеха точно тръстъри... И финишираха в рамките на 4 мин... Зверове!

Иначе този комплекс е най-добре да си го правиш на открито, на трева или пясък, където можеш да хвърляш щангата. Получава се супер експлозивно движение.

Лично за мен обръщане-клек-изтласкване е по-лош вариант от тръстер,но ги правя и двете поотделно с цел да ми е по-лекичко в комплекс. Това го постнах тук щото се вързваше с първоначалната тема,а именно  “Squat Clean & Thruster (Combo)”
А това всъщност не е  ли е щангисткото изтласкване или аз се обърках;)

24.03.11
17:10

не бе, Иво бре де..а...не ги научи...
тръстъра-идеята му е да не минаваш през ракване на лоста на гърди, а направо тласкаш(джъркваш), с изправянето...докато можеш де...защото на 70 кила надали до 30бр., ще можеш да караш без да слагаш лоста на гърди, след изправянето...

щангисткото изтласкване има за задача да изкара тежестта от земята, до неподвижно положение над глава със изпънати(заключени лакти)...дали обръщането ще е с клек, под-клек или можеш да обърнеш 200 кила до гърди без да клякаш е въпрос на възможностите ти...от гърди тласкаш с ножица, под-клек или както искаш...до над глава...

ти виждал ли си щангист да прави тръстър...:)))

24.03.11
17:29

Е та и аз правих това днес. Обръщане -клек-директно с изправянето щангата горе . Без никаква пауза.
Ще се разбереме най-накрая :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1