Съчетава не на въглехидрати и мазнини в едно ядене

17.02.10
22:01

казано от Anelia на 17.02.10, 20:28:

Луд с ножче, за теб калорията е калория, но не отчиташ фактори как влиаят различните храни върху организма. Пропускаш неща като термогенен ефект на храните; въглехидрати и инсулин; храни, които забързват метаболизма и др.

Не отчитам фактори които нямат реално значение. Човек които е бил дебел, а после с “магическото” НВД е свалил X/XXкг. и не е пробвал нищо друго или не го е правил както трябва може и да си мисли, че въг. са нещо лошо и са виновни за това, че е бил дебел и че НВД е “oМГ ZOMG best диета eVEr!!11!!”, но при мен тия филми не минават. Просто ей така за пробата съм изръшил 2/3 от диетите. И преди да питаш - да, това включва и тези от женските списания. Просто си ми беше интересно да пробвам всякакви шуротии с хранителния ми режим. Дори сам съм си измислял идиотизми - примерно докато работех по строежите едно лято карах 3 месеца на дюнери/бургери и т.н., ядох само fast-foods, не ми е било проблем да си нося храна или нещо такова - просто така реших. Резултат - 8кг. надолу и леко се показаха плочките. Да ти кажа ли “магическата тайната”? Едно на ръка, че бачках като луд по цял ден, но другото, е че ядох по 1 макс 2 пъти на ден. А порцията - доволна, едно 1000-1500ккал. от едно хранене. Тоест съм приемал ~3000ккал. на ден и то от най-”лошите” - fast-foods, но по груби сметки съм горил едно 3500-4000ккал. Сега направи математиката за втори клас и ще разбереш “магията” на отслабването. Та, да си дойдем на думата - единствената причина да се сваля докато си на НВД е че си на отрицателни ккал. Нищо повече. Няма друга магия. Това което ще го постигнеш с НВД ще го постигнеш с всяка друга диета която изисква по-балансирано и по-натурално ядене, с хубави източници на въг., белтъци и мазнини, но и в разумните количества разбира се - тоест по-малко храна като цяло. Единствената разлика е че ще имаш повече и по-добра енергия за всичко - трен., работа и т.н. С РБД примерно съм постигал много по-добри резултати от НВД, cheat храненията са ми били почти изключение и винаги съм имал енергия и желание за трен. и т.н., докато при НВД си като парцал 2/3 от времето. Самата идея да ядеш мазнини за енергия вместо въг. е пълен абсурд, още повече като сваляш, но не мисля да се разпростирам тука, няма смисъл.

Има редица експерименти, в които хора се хранят с еднакъв брой калории, но от различен вид и резултатите са различни.

Сега остава да кажеш, че се отчита и това което правят и че правят едно и също ( имам предвид спорт/кардио/движение ), както и другите фактори - възраст, пол и т.н. и може и да ти повярвам. :lol:

За НВД и малките филийки Вита си прав, накара ме да прочета повече за този режим, тъй като съм запозната по-добре с друг вид НВД, в който 3 филии хляб са немислими.
Поздрави :)

Чукча не читател, чукча писател!

Зависи какъв е хляба и зависи какви са филиите ( колко големи ).

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 17.02.10 22:20.

17.02.10
22:30

Мазнините са по-добрия източник на енергия за хората с ниска инсулинова чувствителност. За тях е добре да ограничат въглехидратите.
Като цяло, да се тъпчеш умишлено с много въглехидрати (т.нар. ВВД) за мен пък е абсурдно.
Желателно е да се избягват инсулиновите пикове и да се подържа стабилно ниво на кръвната захар през целия ден.

Мнението беше редактирано от Петко К на 17.02.10 22:33.

17.02.10
22:38

казано от Петко К на 17.02.10, 22:30:

Като цяло, да се тъпчеш умишлено с много въглехидрати (т.нар. ВВД) за мен пък е абсурдно.

И за мен. А и не е това което казвам. Някаде в поста “загатнах” кой според мен, а и защо е най-добрия режим - най-балансирания = РБД. Ако искаш да сваляш/качваш само намаляш/увеличаваш ккал. Източниците на храна да са само качествени и натурални ( да не забравяме и начина на приготвяне - никакво пържене ) + много плодове и зеленчуци, много спорт, силови тренировки и кардио и ще добруваш. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 17.02.10 22:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1