20.01.10
20:29
Имате ли опит и кои са Вашите фаворити? И дали е добре да се избират мултивитаминозни или с висока концентрация на определено вещество?
Аз днес за първи път си взех. Фармацевтичната компания е българска - Kendy, а самите витамини Vegas Fitness. Някакви отзиви?
99% от всички разтворими витамини са некачествени, ниско дозирани и формите на витамините са с възможно най-ниската усвояемост :)
Разбира се цената е 2 лева за 20 дози...
Ориентирай се към мултивитамини на теблетки/капсули от фирми които са лидери в този бранш!
20.01.10
20:47
Принципно съм скептичен към ефервесцентните витамини, макар мотивите ми за това да не са много конкретни. Не ми достигат знания по химия, но как мастноразстворимите витамини се разтварят в чаша вода, без това да е свързано с промени в химичната им Природа? Всъщност као вече е казал това, което имам предвид (докато се натуткам да го напиша). Избягвам ги, определено, включително и заради недоверието към определени български производители. Навремето Supradyn беше един приличен вариант, но според личните ми наблюдения и усещания качеството му рязко спадна след като спряха да внасят витаминния премикс и започнаха да го произвеждат изцяло в България. От години предпочитам витамини в таблетна формулация.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.01.10 20:48.
20.01.10
21:00
Благодаря. А кои са лидерите в бранша и най-лесно усвояемите витамини?
http://doppelherz.com/products/373.html
примерно. Не са разтворими, но са добри. Има ги и в бг. Една опаковка ти е около 12-13лв. мисля. Иначе се ориентирай към авторитетни компании като Пфайзер, Глаксо-смит-клайн, Шеринг, Байер и др.
20.01.10
22:47
Бих ти препоръчал да пробваш Optimum Opti-Women.
И разбира се, не мога да не спомена GNC. Качествотото резонно е отлично и цените са добри. :)
100 % подкрепям NastyNas за Doppel Herz.Аз лично ги използвам много често.Новите витамини освен,че пак са създадени в Депо форма е добавено и Лутеин.Аз лично също използвам разтворими витамини през деня,но най-вече с цел да придам малко аромат и вкус на една чаша студена вода по време на работа.Друг добър избор на витамини са Fortyl с добавен пробиотик.И Doppel Herz и Fortyl са налични в аптечната мрежа.По-добре се ориентирай към витамините на капсули и таблетки.
21.01.10
08:01
Виждам, че пак съм направила грешен избор с разтворимите. :D Аман от моето избързване. Но при положение, че вече съм си ги купила, предполагам, не са излишни? Имам предвид, едва ли са във вреда за хора, които ограничават химията в храната, най-вече под формата на въглехидрати? Понеже прекарах сума ти време пред щанда с витамини и не открих неподсладени.. А то, станах редовен свидетел вече как хората си купуват лекарства и добавки с доброто желание за здравословен живот, а получават по-скоро обратен ефект..
Кенди и Суправит са една и съща швейцарска фирма. Витамините им са доста евтини, за качеството може да прецениш сама след като по чашата остава боя като го изпиеш, а и освен това съдържат аспартам (поне тези на суправит). Бях купил на приятелката ми Opti-woman , а скоро и взех Universal мулти витамини, от които каза че била по-доволна, а и излизат по-изгодно. Като стравниш стоиностите на витамини в доза, разликите не са големи, цената също. Успех
Мнението беше редактирано от CARL_FX на 21.01.10 08:18.
казано от Asystolette на 21.01.10, 08:01:
Виждам, че пак съм направила грешен избор с разтворимите. :D Аман от моето избързване. Но при положение, че вече съм си ги купила, предполагам, не са излишни? Имам предвид, едва ли са във вреда за хора, които ограничават химията в храната, най-вече под формата на въглехидрати? Понеже прекарах сума ти време пред щанда с витамини и не открих неподсладени.. А то, станах редовен свидетел вече как хората си купуват лекарства и добавки с доброто желание за здравословен живот, а получават по-скоро обратен ефект..
Извинявай, но много интересно ми стана как ограничаваш химията в храната? Да не отглеждаш сама всичко, което ядеш?
Иначе по темата отиваш в някой магазин за хранителни добавки или си избираш някой онлайн такъв и почваш да разглеждаш. Достатъчно предложения ти дадоха по-горе може да ги разгледаш и да си харесаш. Ако пък си харесаш нещо друго може да попиташ в тук за него ;)
П.П. Тези разтворими така и така си ги взела пий си ги нищо няма да ти стане тъкмо после ще можеш да направиш сравнение и с таблетни витамини ;) Най-много да ти съкратят живота с 1 година :D Последното е в кръга на шегата да не вземеш да ги хвърлиш сега :)
Мнението беше редактирано от Конан на 21.01.10 11:15.
Няма проблем да си ги изпиеш витамините.Както споделих по-горе аз си ги пия доста често през деня.За подсладяване и ароматизиране стават-разбира се съдържат витамини самите таблетки,но когато стане дума за усвояване и т.н може да се дискутира много.Ако си имаш добре изграден базисен хранителен режим,който да включва и плодове и зеленчуци и искаш да си набавиш още витамини и минерали то ориентирай се към таблетките.Разбира се не е важно да вземеш каквито и да е витамини на таблетки.Най-добрите витамини от гледна точка на освобождаване в организма и правилно усвояване са тези в Депо-форма,каквито например са DoppelHerz A-Z.Ако се интересуваш каква е разликата между витамините в обикновенните таблетки и тези в Депо-формата веднага давам пример с освобождаването и усвояването на Витамин C под формата на таблетки с това на Витамин C в състава на Cetebe.
24.01.10
15:29
Благодаря на всички за коментарите : ) Днес си взех Doppel Depot в крайна сметка.