29.01.10
08:47
Необходими продукти :
Ориз 100гр. - за предпочитане императорски или кафяв.
1 лимон.
60гр. червен боб. (или някакъв от консерва)
60гр. млад зелен фасул. (има консерви)
60гр. морков.
60гр. царевица. (консерва)
1 чушка.
1 ч.л. вегета.
1 ч.л. къри (може и люта чушка, по желание)
1 с.л. зехтин.
2 с.л. соев сос.
300гр. пилешки гърди.
Приготвяне :
Ориза се изчиства и измива 2 пъти.
Чушката и моркова се нарязват на средни кубчета след като се почистят.
Всички зеленчуци се слагат на пара за 20мин. Варенето е опция! (купете си Стимър)
Докато се приготвят зеленчуците ориза трябва да поври 20мин. В съотношение 1/3 (О/В)
Пилешкото се разрязва на 2 сравнително тънки пържоли.
Правят се леки разрези по дължина и ширина за де се получат малки ромбчета.
Половината лимон се изтисква в/у пилешкото и се поръсва с вегетата. Като се втрива леко.
Пече се на тефлон или скара.
След като зенечуците станат готови се смесват с готовия ориз.
Добавя се : соевия сос, половината лимон, зехтина и кърито. Може да се добави и куркума!!!
Разбърква се леко.
Сервира се в голяма чиния заедно с 2те парчета пилешко.
Обикновенно се консумира след тежка тренировка (суперсерии за гърди и гръб)
Темата беше редактирана от Ivan Boichev на 29.01.10 08:48.
29.01.10
12:32
#1
Изглежда доста добре и ще се пробва.А идеята за месото с лимона и вегетата е доста добра.