Ориз по Мексикански с пилешко филе на скара.

29.01.10
08:47

Необходими продукти :

Ориз 100гр. - за предпочитане императорски или кафяв.
1 лимон.
60гр. червен боб. (или някакъв от консерва)
60гр. млад зелен фасул. (има консерви)
60гр. морков.
60гр. царевица. (консерва)
1 чушка.
1 ч.л. вегета.
1 ч.л. къри (може и люта чушка, по желание)
1 с.л. зехтин.
2 с.л. соев сос.
300гр. пилешки гърди.

Приготвяне :

Ориза се изчиства и измива 2 пъти.
Чушката и моркова се нарязват на средни кубчета след като се почистят.
Всички зеленчуци се слагат на пара за 20мин.  Варенето е опция! (купете си Стимър)
Докато се приготвят зеленчуците ориза трябва да поври 20мин. В съотношение 1/3 (О/В)
Пилешкото се разрязва на 2 сравнително тънки пържоли.
Правят се леки разрези по дължина и ширина за де се получат малки ромбчета.
Половината лимон се изтисква в/у пилешкото и се поръсва с вегетата. Като се втрива леко.
Пече се на тефлон или скара.
След като зенечуците станат готови се смесват с готовия ориз.
Добавя се : соевия сос, половината лимон, зехтина и кърито. Може да се добави и куркума!!!
Разбърква се леко.
Сервира се в голяма чиния заедно с 2те  парчета пилешко.

Обикновенно се консумира след тежка тренировка (суперсерии за гърди и гръб)

Темата беше редактирана от Ivan Boichev на 29.01.10 08:48.

AZ

29.01.10
12:32

Изглежда доста добре и ще се пробва.А идеята за месото с лимона и вегетата е доста добра.

29.01.10
13:21

Чудесна рецепта! Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1