09.04.10
07:59
....хах какво име само! Та ... рецептата е много любима вкъщи. Основното при нея е, че става много бързо и е здравословна.
Преди да напиша продуктите искам да кажа, че винаги готвя с усет и не съм абсолютно сигурна за точните количества. А и от друга страна самата рецепта позволява да се и я пригодите към вашите вкусови предпочитания.
Необходими продукти:
400-500 гр спанак, замразен, или суров, нарязан на много ситно
2-3 яйца
200 гр катък, може и 300
пушено шиле, нарязано на много тъничко. Може да е свинско, може пилешко, а може и риба.
100 гр сирене, а може и без него.
сол
Помощни материали:
хартия за печене
самозалепващо фолио
Време за приготвяне: Става изключително бързо. Като преди всичко това зависи от мощността на фурната.
Начин на приготвяне: Спанака се размразява, отделя се максимално водата от него и се прибавят двете яйца. Посолява се на вкус и се разбърква добре. От ролката с хартия за печене за отрязва парче, съобразено с големината на тавата, която имаме. Хубаво е тавата да е по-големичка, за да стане тънък блата. Сместта се разпределя равномерно. Пече се докато яйцето стегне самата смес и леко се запече. Оставя се да се охлади. След което блата се отделя от хартията и се поставя върху фолио. Намазва се с катъка(в който е натрошено сиренето) и се нареждат парченцата месо. Завива се като руло и е готово за хапване.
Бон апети и споделете дали ви е харесало!
Темата беше редактирана от Кифла на 09.04.10 08:05.
Супер звучи :)
Аз снощи правих баница с лапад, но и твоето руло ще пробвам :) Дали ще стане с лапад, че ми остана :)
09.04.10
09:43
Според мен ще стане, опитай. Пък друг път ще го направиш и със спанак. И тъкмо ще каже как е по-добре ;)
Благодаря за рецептата! Съпругът ми много хареса рулото, както и гостите.
Използвах лапад, както и катъкът ми беше с чушка. Месото ми беше пушени свински гърди.
Определено ще правя отново :)
Майка днес направи рулото беше вкусно :) ,благодаря за рецептата .Хапнах без проблем 1/2 руло и можех да ям още : ;-P
Много лека храна е това руло.
12.04.10
10:28
Анелия, много добре ти се е получило!
k1r1l, при мен порцията е 2 парченца, но явно трябва да има корекции. Наистина е леко и приятно.
Радвам се, че ви харесва рецептата. :)
Вчера се пробвах, получи се много вкусно. Само малко прекалих с печенето на блата и стана сух.
13.04.10
12:00
ispect, ако го оставиш да престой в хладилник, разбира се, ще поеме от катъка и ще бъде по-сочно.
Днес пак имах гости и пак го правих. Не ми достигна лапад и сложих малко и коприва. Пак стана супер. Този път нямах време да го чакам да се стяга в хладилника и заради това парчетата се разпадаха, но гостите бяха моята майка и заради това не се притесних за външния вид :)