Спаначено руло "Да си оближеш пръстите"

КИ

09.04.10
07:59

....хах какво име само! Та ... рецептата е много любима вкъщи. Основното при нея е, че става много бързо и е здравословна.
Преди да напиша продуктите искам да кажа, че винаги готвя с усет и не съм абсолютно сигурна за точните количества. А и от друга страна самата рецепта позволява да се и я пригодите към вашите вкусови предпочитания.
Необходими продукти:
400-500 гр спанак, замразен, или суров, нарязан на много ситно
2-3 яйца
200 гр катък, може и 300
пушено шиле, нарязано на много тъничко. Може да е свинско, може пилешко, а може и риба.
100 гр сирене, а може и без него.
сол
Помощни материали:
хартия за печене
самозалепващо фолио

Време за приготвяне: Става изключително бързо. Като преди всичко това зависи от мощността на фурната.
Начин на приготвяне: Спанака се размразява, отделя се максимално водата от него и се прибавят двете яйца. Посолява се на вкус и се разбърква добре. От ролката с хартия за печене за отрязва парче, съобразено с големината на тавата, която имаме. Хубаво е тавата да е по-големичка, за да стане тънък блата. Сместта се разпределя равномерно. Пече се докато яйцето стегне самата смес и леко се запече. Оставя се да се охлади. След което блата се отделя от хартията и се поставя върху фолио. Намазва се с катъка(в който е натрошено сиренето) и се нареждат парченцата месо. Завива се като руло и е готово за хапване.

Бон апети и споделете дали ви е харесало!

Темата беше редактирана от Кифла на 09.04.10 08:05.

09.04.10
09:33

Супер звучи :)
Аз снощи правих баница с лапад, но и твоето руло ще пробвам :) Дали ще стане с лапад, че ми остана :)

КИ

09.04.10
09:43

Според мен ще стане, опитай. Пък друг път ще го направиш и със спанак. И тъкмо ще каже как е по-добре ;)

09.04.10
16:10

Мерси за рецептата, ще се пробва заължително.

09.04.10
17:55

Чудесна идея да изям гадния спанак, който взех в преголямо количество :р

11.04.10
06:23

Благодаря за рецептата! Съпругът ми много хареса рулото, както и гостите.
Използвах лапад, както и катъкът ми беше с чушка. Месото ми беше пушени свински гърди.
Определено ще правя отново :)

11.04.10
15:42

Майка днес направи рулото беше вкусно :) ,благодаря за рецептата .Хапнах без проблем 1/2 руло и можех да ям още : ;-P
Много лека храна е това руло.

КИ

12.04.10
10:28

Анелия, много добре ти се е получило!
k1r1l, при мен порцията е  2 парченца, но явно трябва да има корекции. Наистина е леко и приятно.
Радвам се, че ви харесва рецептата. :)

13.04.10
08:23

Вчера се пробвах, получи се много вкусно. Само малко прекалих с печенето на блата и стана сух.

КИ

13.04.10
12:00

ispect, ако го оставиш да престой в хладилник, разбира се, ще поеме от катъка и ще бъде по-сочно.

13.04.10
18:52

Днес пак имах гости и пак го правих. Не ми достигна лапад и сложих малко и коприва. Пак стана супер. Този път нямах време да го чакам да се стяга в хладилника и заради това парчетата се разпадаха, но гостите бяха моята майка и заради това не се притесних за външния вид :)

14.04.10
11:35

казано от Кифла на 13.04.10, 12:00:

ispect, ако го оставиш да престой в хладилник, разбира се, ще поеме от катъка и ще бъде по-сочно.

Да, определено беше супер като престои малко в хладилника. Благодаря за хубавата рецепта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1