13.05.10
12:03
Скоро си купих ръкавици за фитнес и ги ползвам от няколко тренировки насам, та вече мога да споделя впечатления (само начални, разбира се). Надявам се темата да събере полезна информация за този аксесоар и да ориентира в избора онези, които се колебаят.
Аз лично се спрях на Harbinger FlexFit. Ето какво мисля за тях в телеграфен стил:
- много леки и проветриви
- не притъпяват усещането за “желязото”
- много добър контрол при захват
- възглавничките Tech Gel придават наистина приятен комфорт и удобство
- изпотяването на ръцете не е проблем
- съвсем прилична цена
Според производителя могат да се перат в перална машина, като това не влияе на качествата им. Все още не мога да потвърдя това от собствен опит, защото не съм ги прал. Разбира се - едни от най-важните фактори са здравината и устойчивостта към износване. За тях мога да дам мнение след време.
С Харбингер никой няма да сбърка! Big grip с накитници ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.05.10 12:18.
Аз съм с Harbinger Pro и съм много доволен. Ползвам ги от около половин година и нямам никакви следи от мазоли по ръцете дори при положение, че започнах да тренирам само със свободни тежести и лично тегло. Преди това ползвах едни български и разликата е огромна от към качество, комфорт и т.н.
13.05.10
13:56
Имах Harbinger Big Grip, на които им разказах играта от тренировки и се скъсаха. Сега ползвам Shiek 425. И двата модела са с накитници и по подразбиране запарват при по-топло време, но контролът върху хвата и стабилността не са фактори за пренебрегване.
Говорейки за хват, Big Grip бяха по-добри от 425, но пък отстъпваха по удобство, особено при махане.
И двата модела се перат без особени грижи.
Бях виждал в стария ми фитнес един чичко с ръкавици с куки на дланите. Колко неспортсменско. :)
HARBINGER! от година и половина съм с модела за 35лв (PRO без накитници)и има още доста хляб в тях. пера ги редовно и нищо им няма. само няколко шевчета по дланите са се изтрили, но още са далеч от разпадането. тренирам тежко и редовно и нямам никакви мазоли по ръцете.
Мнението беше редактирано от FRANKO на 13.05.10 16:16.
Аз съм с тези още преди да ги има в БГ цък ползвам ги само в тежките серии за гърди и бицепс, нищо общо с предишните Спортер :blank: , а на приятелката взех тези тук. Взех си едни фитили ( тук ), ама нещо не са ми удобни и ми правят рани, не са омекнали още.......
Мнението беше редактирано от to4ka на 13.05.10 16:39.
13.05.10
20:01
казано от Стоянчо на 13.05.10, 12:16:
С Харбингер никой няма да сбърка! Big grip с накитници ;)
И аз, ама вече съм за нови :(
08.07.10
07:54
Позволявам си да “съживя” темата, защото бих искал да допълня впечатленията си от Harbinger FlexFit. Вече втори път ги пера в пералнята, наистина никакъв проблем. Този начин на почистване не намалява качествата на материята им (включително кожата). Съхнат бързо. След почти 3 месеца интензивна употреба нямам негативни впечатления от този модел ръкавици.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.10 07:55.
казано от Кольо Пияндето на 08.07.10, 07:54:
Позволявам си да “съживя” темата, защото бих искал да допълня впечатленията си от Harbinger FlexFit. Вече втори път ги пера в пералнята, наистина никакъв проблем. Този начин на почистване не намалява качествата на материята им (включително кожата). Съхнат бързо. След почти 3 месеца интензивна употреба нямам негативни впечатления от този модел ръкавици.
Мерси за отзивите ;). И аз ще трябва да си взимам нови, че моите се скъсаха и приоритета ми е да са комфортни и да не спарват и най-вероятно тези ще поръчам.
А кой е по-добрият вариянт - Flex Fit или Pro?И другото,което искам да попитам е,някой поръчвал ли е от сайта им?Как са нещата с доставката?
Мнението беше редактирано от D3Co на 08.07.10 10:17.
08.07.10
10:44
казано от D3Co на 08.07.10, 10:17:
А кой е по-добрият вариянт - Flex Fit или Pro?
Трудно е да се прецени. Може би зависи как точно ги употребяваш. FlexFit са по-олекотени, отворени и с някак по-фина конструкция. Това не мисля, че означава по-лоши експлоатационни качества, разбира се. Най-добре е да пробваш лично двата модела, за да прецениш с кой от тях ще ти е по-комфортно.
казано от D3Co на 08.07.10, 10:17:
...някой поръчвал ли е от сайта им? Как са нещата с доставката?
Цъкни на “Контакти” и ще ти се изясни кой стои зад доставката. Едва ли ще има някакъв проблем с нея.
Разбира се, тези ръкавици могат да бъдат поръчани на поне още 2 места...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.07.10 10:47.
01.02.11
21:47
Искам да попитам, относно тези Pro, има ли изплъзване на по-тежките утежнения или и те си се “лепят” за ръкавицата?
Благодаря предварително.
ПС. На 16 съм и ще използвам ръкавици за първи път, тъй че въпросът ми не е много глупав :D.
15.11.12
23:41
Здравейте,момчетаа..трябва ми много спешно вашият съвет.Скоро приятелят ми има рожден ден и едно от нещата,които се сетих да му подаря са ръкавици за фитнес,тренира от доста време,не знам какво използва честно да ви кажа но мисля че няма да са му в излишък.Случайно ввдях тази тема като се ровех в интернет и ви моля да ми помогнете,защото нищичко не разбирам :( Бих искала да знам тези за които говорите от къде мога да ги взема и на каква цена са. Всеки допълнителен коментар е добре дошъл. Спешно е :(
15.11.12
23:58
Благодаря за бързия отговор,но мога ли да попитам вие кои размер носите,защото нямам представа как изглеждат и колко са големи ? Пише,че има размери M ; L ; XL ?
16.11.12
09:33
На официалния сайт на Harbinger ще откриеш таблица за определяне на размера (ако предпочетеш тази марка ръкавици, разбира се!). Намира се при описанието на съответния модел. Това, обаче, минава през измерване на неговата ръка, което... може и да развали изненадата. Според мен е рисковано да определяш размера “на око”... същото важи и за размера на нашите ръкавици. Ръцете ни са различно големи.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.11.12 09:33.