Сладоледи Mr.Sweet Zero

GH

14.06.10
18:42

Става въпрос за сладоледи на фирмата Mr.Sweet. Имат 0гр захар, 0гр мазнини и убийствен вкус. Поне на мен страшно ми допада особено шоколада им е страхотен. 3 вкуса са - шоколад, ванилия и йогурт. Хранителните им стойности са 8.5 гр. въглехидрати и 5 гр.
белтъчини и 0гр мазнини. Ето линк http://www.mrsweet.eu/ice-cream-catalogue/20/47.html . За първи път ям “диетичен” сладолед, който да има толкова готин вкус. Цената му е под 4лв за голям не го прави много скъп, малко над обикновенните е. Въпроса ми е дали може човек да си яде такъв през лятото при цел подържане на кг. За сега съм ги срещал само в Фантастико, но аз предимно от там пазарувам. А и ако някой си земе преди мен да обърне внимание и на съдържанието, че аз не го погледнах, защото онзи ден погледнах една кутия на Нестле (бившите Делта) и се уплаших.

Вчера си купих и споделих в дневника си съдържанието. Все още не съм го опитал, но като гледам твоето мнение - не бива да се притеснявам за вкуса. Ето какво пише на опаковката му (за 100 g продукт):
- енергийна стойност - 60 kcal / 251 kJ
- мазнини - 0.5 g
- въглехидрати - 8.6 g
- белтъчини - 5.0 g
По документи изглежда много прилично. Подсладен е с полидекстроза, малтодекстрин, сорбитол и аспартам.

За сравнение - това са данните за един чудесен нормален сладолед - Carte D’Or Toblerone (за 100 g продукт):
- енергийна стойност - 211 kcal / 886 kJ
- мазнини - 9.1 g
- въглехидрати - 29.0 g
- белтъчини - 3.7 g

Доста солидна разлика, нали? Сладоледът Mr. Sweet’s ZERO струва 3 лева за 550 ml (това не знам колко грама е, обаче). На опаковката е посочено, че е 550 ml, хранителните стойности са дадени за 100 g продукт (стандартно).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.10 18:52.

GH

14.06.10
19:17

ми май около 300грама.

14.06.10
21:24

Къде могат да се намерят тези сладоледи и двата вида ?

Понеже е с невероятно полезният,скъп и изкуствен подсладител аспартам цената му е 4 лева...супер поредното Made in Bulgaria :)
п.с. 1200мл на Нестле е 3.20 лева...

Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 14.06.10 22:45.

казано от MaSTaH на 14.06.10, 22:43:

Понеже е с невероятно полезният, скъп и изкуствен подсладител аспартам цената му е 4 лева... супер поредното Made in Bulgaria :)
п.с. 1200мл на Нестле е 3.20 лева...

Ако имаш кутия от сладолед на Nestle под ръка, би ли споделил съдържанието на техния продукт, моля?
Не откривам информация на сайта им, ще бъде интересно да направим сравнение.
Аз ще помоля Mr. Sweet’s за повече подробности по e-mail.

Не е ясно в какво съотношение са подсладителите в сладоледите на Mr. Sweet’s. Прекрасно знаете, че трудно човек може да се изолира от приемане на аспартам, така или иначе. Ясно е, че е препоръчително да се избягва, знае се и защо... и все пак няма нужда да подскачаме като ощипани госпожици всеки път когато видим дяволската думичка “аспартам”... Освен всичко друго - 100 пъти съм казвал - дозата прави лекарството.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.10 03:31.

15.06.10
05:50

Аз и обикновен сладолед си ям 1-2 пъти седмично, а този като няма захар и е лоу фат - още по-дпбре.
А за това, че имал аспартам - дреме ми :lol:

Стойностоте са за вкус шоколад да уточня,ако евентуално има някакви разлики при вкусовете:
Белтъчини - 4,2гр
Въглехидрати - 25,8гр
Мазнини - 3,6гр
ккал на 100гр - 152

Мнението беше редактирано от Костадин Христов на 15.06.10 07:20.

15.06.10
07:03

Здравейте,

моля споделете от къде ги купувате тези диетични сладоледи,
защото в който и магазин да попитам за такъв сладолед получавам отрицателен отговор,
говоря за Фантастико, Промаркет и др.

казано от bLaGaTa на 15.06.10, 07:03:

моля споделете от къде ги купувате тези диетични сладоледи...

Обаждаш се по телефона на Mr. Sweet’s и питаш.
Кристалната топка, която ми казваше кой потребител в кой град се намира, се счупи... освен да гледам на боб...

Аз видях тези сладоледи във Фантастико и от там си купих.
Припомням, че не всички магазини на Фантастико предлагат пълния набор от артикули.

GH

15.06.10
09:43

И аз от Фантастико. Горе съм дал линк виждаш как изглежда и го търсиш. 8гр въглехидрат откаде идват, че ми е интересно?

Писах на Mr. Sweet’s с молба да ми кажат какви количества от подсладителите се добавят в продуктите си от серията ZERO.
Е, да видим дали ще ми отговорят.

P.S. Опитах сладоледа (вкус ванилия) - много ми хареса. Не е сладък, ароматът е лек и приятен, точно по мой вкус.
Отговор от Mr. Sweet’s все още нямам (24 часа след като им писах e-mail).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.06.10 05:35.

21.06.10
05:50

Аз също съм фен на въпросните сладоледи, дори писах на фирмата благодарствено писмо за продукта им :) Отговориха ми и бяха много любезни. Конкретно за Варна ги питах защо намирам продуктите им само в Метро - обясниха ми, че нямат дистрибутори. Разпространението им куца, но работели по въпроса. Фирмата е пловдивска, вероятно хората от Пловдив няма да имат такива проблеми с намирането на сладоледите.

ГН

21.06.10
09:57

Аз съм от Пазарджик и консумирам другите им разновидности, защото този е малко скъп. Дори другите обаче са с добър профил - само малко над 100 калории на 100 грама и е истина, защото дори след изключително големи количества не ми става тежки, мога да сравня и с други сладоледи. Вкусовете им са страхоти. Кутия от около 400 мл - мисля, че това е 180 гр, е 1 лв!

06.07.10
14:19

Току-що видях, че тези сладоледи ги има вече и в Пикадили :)

11.07.10
15:49

Току що пробвах шоколада и е многоооооо вкусееееенннн:)))

Като стойности изглежда доста прилично!

11.07.10
16:31

казано от AlexK на 11.07.10, 15:49:

Току що пробвах шоколада и е многоооооо вкусееееенннн:)))

Като стойности изглежда доста прилично!

И аз преди 1-2 седмици бях го опитал, отличен е много ми харесва вкуса! Зех го от слънчви лъчи магазин в Пловдив, обаче е скъп да го... 4 кинта за 500 милилитра беше. Е не е кой знае колко скъп де ама аз на 1 път като го изям и :))

11.07.10
18:00

Rikoo може ли да ми кажеш къде горе доло се намира магазина да мина да го пробвам =)

11.07.10
22:05

В кичука до втора градска болница е близо.

12.07.10
05:41

Мерси ,тия дни ще мина да го намеря :)

Мнението беше редактирано от Helper55 на 12.07.10 05:41.

17.07.10
09:56

Йогурта е доста изкуствен обаче:((

12.10.10
14:38

Сладоледът е върхът, харабийски. Вече го има на повече места.
Ако ви притеснява аспартама в него, познавам шефа на сладоледите и ще му кажа, че искаме да го махнат, за да си хапваме спокойно.
не че и без друго не унищожаваме индустриални количества :)

Зеро е за мега маниаци. Може да си хапвате и от останалите видове спокойно:p

12.10.10
14:45

Aко махнат аспартама вкуса му сигурно доста ще се развали. Не, че разбирам много от подсладители ама.. :D

14.10.10
05:15

Батко ми работи в Mr.Sweet,ако искате ще го попитам и ще ви дам достоверна информация за въпросните сладоледи?

KY

14.10.10
05:48

Ако му махнат аспартама трябва да сложат сукралоза за да си остане диетичен. Другите видове подсладители не дават подслаждане толкова близко до захарта. И за двата подсладителя е характерен т.нар. “aftertaste” - т.е. остатъчна сладост. В сладоледите аспартама не се превръща на дикетопиперазин и не търпи разпад поради температурно нагряване. Ако трябва да се зададе въпроса така: “В кой продукт аспартама е най-малко вреден” , то отговора е: “В сладоледа”.

14.10.10
07:37

Сладоледи ... ROFL :D:D:D

14.10.10
14:18

Къде мога да намеря въпросните сладоледи ? (избройте 2-3 места)
И каква им е цената и за колко мл. е тази цена ?
Благодаря

18.10.10
21:23

казано от N’ataly на 14.10.10, 05:15:

Батко ми работи в Mr.Sweet,ако искате ще го попитам и ще ви дам достоверна информация за въпросните сладоледи?

На г-н Толев сладоледите са най-вкусни  :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1