Неуробекс?

08.11.10
21:06

Здравейте на всички!Искам да благодаря за отговорите ви в предната тема,които много ми помогнаха!Сега обаче ще пия няколко вида витамини и Неуробекс!Четох колкото имаше в интернет за него,но не открих отговор на моят въпрос!Дали може да го приемам без да имам някое заболяване,като някое от посочените на листовката му !Четох,че не е хубаво да се приема “ей така за здраве”,защото увреждало нервите и т.н !Искам някой ако го е ползвал със същата цел като моята (за здраве) и какви са му впечатленията?Има ли опасност от някакво увреждане на нервите ?

08.11.10
21:24

Тоя препарат е комбинация от малки дози витамин Б1,Б6 и Б12. Има всички свойства и действие на посочените три витамина. Не знам защо е наречен невробекс(неуробекс). С Бе витамините се лекуват всякакви болести-вътрешни и неврологични. Не съм чел някъде да увреждат нервите или други неща в тялото.

09.11.10
15:06

Е хайде де никой ли друг незнае нещо друго освен това което каза колегата “Миро” ?Все някой знае нещо или го е пил !?

Няма никакъв проблем да го приемаш с други витамини стига да не са Анимал пак или други такива които имат силна В група.
Това изказване за увреждането няма смисъл.

Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 09.11.10 15:22.

CI

09.11.10
15:47

Нямаш нужда от 10 вита витамини, взимаш си едни силни-Monster 100, Adam, Orange triad… и си на 6. Б комплекса влияе добре на нервната система, но няма смисъл да се предозират като взимаш няколко продукта които го съдържат.

KY

09.11.10
15:50

Какви са тези термини “силна” В-група? На грамаж ли ги мерите? Аз не бих пил Neurobex, заради по-високото съдържание на вит.В1. Не важно да ги мерите витамините само “на кило”, а е важен баланса. А такива от рода на Mega 50 дето са ги насипали точно на кило не бих си купил. Ако бях алкохолик или с някакви полиневропатии бих си купил Neurobex, но за сферата на културизма не бих го ползвал.

09.11.10
15:59

Аз искам да го позлвам,защото ще го съчетая с витамин C,E,CA,MG,ZN,фолиева киселина и неуробекса!Пия ги,защото имам по 2 тренировки на ден и за 2рата съм много изтощен,а не искам да е така!Не приемам добавки,а разчитам само на храната,но колкото и обилни количества въглехидрати и месо да приемам немога да си набавя нужната енергия!Четох,че можело да навреди на нервната система този Неуробекс и се приемал само ако имаш някакъв проблем,не било хубаво за здраве да се пие !

П.П Нямам намерение да взимам Анимал пак ,нито Монстер!!!

KY

10.11.10
17:54

Вместо Neurobex е по-добре да вземеш B-complex, защото съдържа по-малко количество Вит.В1 и в него има Вит.В2, а също Вит. РР. Няма да ти философствам с ролята на кватернерния азот в тиамина (Вит.В1) и възможността му да окаже влияние върху М-холин рецепторите. Гледай като търсиш някакъв комплекс от В-група, то в него да има и Вит.В2 и Вит. РР. За Вит.В6 мисля, че няма нужда от споменаване, че е с най-важното място в сферата на активното спортуване.

10.11.10
18:55

Разгледай и B-50 или B-100 на NOW.

10.11.10
19:09

Ами честно да ви кажа нямам да отделя пари за други по-скъпи добавки,защото все пак съм ученик !Наистина да ви кажа искам ако може каквото знаете да ми кажете,защото съм твърде решен да го взема!Тъй като ми го казва човек,който наистина разбира и му се доверявам,но исках да разбера повече за този продукт!Вреди ли с нещо и на нещо!Аз съм на 17(почти 18) и искам да го имате в предвид,ако е нужно !Моля наистина да обърнете внимание на въпроса ми ще съм адски благодарен !

10.11.10
21:08

Няма ти навреди с нищо според мен. Ако го вземаш в препоръчаните дози. Тези витамини лекуват инсулти,парализи и разни нервни заболявания.Които вече ги има. Но без да имаш такова нещо, едва ли ще имаш някакви проблеми от страна на нервна система или други органи. Просто спазвай да не надхвърляш дневната доза.

HE

10.11.10
21:35

казано от NoMercy на 10.11.10, 19:09:

Ами честно да ви кажа нямам да отделя пари за други по-скъпи добавки,защото все пак съм ученик !Наистина да ви кажа искам ако може каквото знаете да ми кажете,защото съм твърде решен да го взема!Тъй като ми го казва човек,който наистина разбира и му се доверявам,но исках да разбера повече за този продукт!Вреди ли с нещо и на нещо!Аз съм на 17(почти 18) и искам да го имате в предвид,ако е нужно !Моля наистина да обърнете внимание на въпроса ми ще съм адски благодарен !

Добре де Krasimir Yolov ти го обясни достатъчно аргументирано, а на твое място бих го послушал най-малко защото определено знае какво говори! Не виждам защо се заиграваш с глупости.

11.11.10
14:15

Ами “head_hunter”  не можах да разбера каква е твоята гледнат точка ? Аз вече си го купих,но искам да знам твоето мнение по въпроса !?

Вместо Neurobex е по-добре да вземеш B-complex, защото съдържа по-малко количество Вит.В1 и в него има Вит.В2, а също Вит. РР. Няма да ти философствам с ролята на кватернерния азот в тиамина (Вит.В1) и възможността му да окаже влияние върху М-холин рецепторите. Гледай като търсиш някакъв комплекс от В-група, то в него да има и Вит.В2 и Вит. РР. За Вит.В6 мисля, че няма нужда от споменаване, че е с най-важното място в сферата на активното спортуване.

@Krasimir Yolov а какво ще кажеш за препарата Milgamma N?

Активни съставки:

40 mg Benfotiamine (мастноразтворим витамин B1 ) 90 mg Pyridoxine hydrochloride (витамин В6 ) 250мg Cyanocobalamin ( витамин B12 )

HE

11.11.10
17:15

казано от NoMercy на 11.11.10, 14:15:

Ами “head_hunter”  не можах да разбера каква е твоята гледнат точка ? Аз вече си го купих,но искам да знам твоето мнение по въпроса !?

Бих те посъветвал за нормални витамини или в случай, че си се спрял на Б групата - Б комплекс /даже днес го гледах в аптеката/.
Ако все пак искаш мнението ми за витамини - Dopple herz A-Z depo.

CI

11.11.10
17:23

vit-min 100 на Now също имат доста добър Б-комплекс, един от най-силните :)

11.11.10
19:59

неуробекса е особено полезен при възстаномямане на възпалени и физически увредени нервни укончания - радикулит примерно
не съм чувал да има някакви особенни мускулно образуващи функции

12.11.10
19:19

А милгама Н , за която питаш
я пих около 3 месеца , докато лекувах увреден нерв.

Така че колега се насочи към някакъв витаминен комплекс или обикновен Б-комплекс , ако толкова държиш.

Но внимавай с дозите , че витамините ако се предозират  имат повече странични ефекти от стероидите :)

ПП: аз съм фен на Анимал Пак

Мнението беше редактирано от Caleb на 12.11.10 19:20.

12.11.10
19:24

а те щото въобще не са предозирани

06.03.11
10:54

За да не отварям нова тема, пиша в тази, беше най-прясната за витамини Б.
За анемия ми предписаха Милгама Н и фолиева киселина. Възможно ли е от Милгамата да ми се ускорява пулсът? Не го видях на листовката като възможен страничен ефект, но при мен се получава. Някой с подобно впечатление?
За щастие, не наблюдавам повишен апетит, никога не съм страдала от липса на такъв и малко в повече би ми бил излишен :D

KY

06.03.11
13:11

Милгама N, са ти я предписали, заради по-голямото количество на вит.В12, но приет орално Вит.В12 не е с добра резорбция, независимо от популярните ко-ензимни форми в миналото. Вит.В12, както и фолиева киселина (Позната и като: ВитВ9, Вит.Вс, Вит.Вw и др.) са ключови при лечението на анемия, но трябва да се прибави и препарат съдържащ желязо Fe 2+(двувалентно), ако липсва или не се приема достатъчно с храната. В Милгама N има железен оксид(Е172), но предполагам, че е използван като оцветител, защото е описан като помощно  вещество. Дори и да беше описан като активно действащо вещество, то в тази си форма (железен оксид Е172) е слабо, да не кажа почти НЕусвоим. Трябва да се търси Fe 2+ в хелат или друга активна органична форма.
Сърцебиенето явно е ефект от Милгама N, защото състава и ми напомня на препарат съществувал в миналото за кратко - Neurobex-Forte, с 4-5 пъти по-високи дози от Neurobex. В описанието на Neurobex, се съобщава следното:
“ПРЕДОЗИРАНЕ
При  употреба  на  много  високи  дози  може  да  се  прояви  нервна  възбуда,
ускорен  пулс,  болки  в  сърдечната  област -  обръщайте  се  към  лекар!
Провежда се лечение според оплакванията. “
Предполагам, че е от високите дози Вит.В6, съчетани с Вит.В1.
За изследвания на мои познати на връзката между амемия и прием на кобалт няма да ти говоря, че хептен ще се объркаш, ако питаш някой лекар, после трябва да му даваме публикации да се образова. Само ще ти спомена, че Co 3+ е металния йон, който е комплексообразувател в Вит.В12.
Заключение на философските мисли досега:
1.Вит.В12 на инжекции.
2.Fe 2+ в хелат или друга активна органична форма. За БГ препарат се сещам, че им синтезираха на Софарма, някакви DL-аспартати и предлагаха по-рано “Фероаспартат” или нещо подобно, но те съветвам да потърсиш вносен. Не се научиха в БГ, че “с трици маймуни не се ловят”. Освен железен аспартат популярен е железният фумарат.
3.Приема на фолиева киселина си остава.

p.s. “ФЕРОСПАРТИН табл. 350 мг. * 50бр” е името на българския железен аспартат.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 07.03.11 12:34.

06.03.11
15:33

Благодаря, Краси! Това отговори на въпроса ми. Скоро ще правя сигурно отново кръвни изследвания да видим имало ли е полза от милгама-та.
Инжекциите ми се виждат доста крайно средство...

Мнението беше редактирано от Anelia на 06.03.11 15:33.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1