Книги от НСА и прочие..?

07.12.10
11:52

Здравейте имаме ли някой който учи в Нса или някой в час със нещата за,които се интересувам ,защото имам нужда от по-подробни четива на фона на интернет,книгите които си мисля,че биха ми били от полза са :
Спортна медицина
Биохимия
Физиология
Теория и методика на спортната тренировка

Въпроса е има ли ги в книжарницата на Нса примерно и има ли нещо друго интересно ако някой учи там ...?

08.12.10
18:46

Преди ги имаше всички! Казвам преди, защото съм завършил семестриално преди години... Най-добре се обади по телефона и попитай. Общо взето по-интересните са Биохимия, Биомеханика, Анатомия, Физиология, Основи на спортната тренировка (за този знам, че в момента го преработват и трябва декември да го пускат за продаване), Теория и методика на физическото възпитание, Спортна медицина (тук имаше едни много приятни книжки за упражнения, с тестове и подобни...)

09.12.10
10:15

мда такава информация ми трябваше,утре ще ходя в софия и дано ми остане време да мина през книжарницата им да видим какво имат...

09.12.10
18:57

Най-добре! Иначе може и в библиотеката да разгледаш книгите, има си ксерокс и може да снимаш каквото си искаш...

10.12.10
15:05

Ще сътворя нещо,благодаря ти !

KY

10.12.10
16:39

Всичко зависи от това какви базисни познания имаш. За да четеш биохимия трябва да имаш познания и по химия и по биология - иначе ще гледаш само картинки и формули (букви с числа или чертички).
  По мое мнение биохимията, ако е още тази на Афар, и не е надградена като информация съдържа само общи приказки. Аз не знам, защо спортисти трябва да учат биохимия, физиология и спортна медицина. Така или иначе нищо няма да разберат и само ще се мъчат по изпити. По добре тези предмети да са само със заверка и на който му е интересно да си ги чете допълнително. Иначе винаги съм се забавлявал, да слушам обяснения в тази насока, на някой завършил НСА.
  Биохимията за медицинските университети е малко по-добър вариант. Иначе от интернет може да си свалиш доста добри книжки или да ги четеш он-лайн на books.google.com. На Garrett и Grisham биохимията е доста добра за основен курс по биохимия.

11.12.10
20:24

Аз заради това се допитвам и до вас ,момчета,защото ми трябва мнение според вас тези удачни ли са,не наистина да се чудя за какво да уча подробни формули и действия а с две думи по основните неща,как влияят на всичко като цяло и това са книгите ,които ме посъветваха да изям за да кажа,че тренирам и се храня здравословно като се аргументирам от къде:)) колкото го Гарет първото нещо,което ми идва е марка за турбо компресори на коли,а само какво искам да чета...това в кръга на шегата,има ли ги тези книги преведени,защото на Английски ще вдявам много по-бавно от колко на Български,все пак цяла книга...

KY

12.12.10
15:04

Като те слушам май най-добре е да си вземеш книги по хранене. “Основи на храненето” - Ташо Ташев, 1987, “Справочник по профилактично хранене” - Митана Маркова, са книги с основни неща и най-важното почти без формули. Предполагам трябва да ги търсиш по библиотеките.
  Може да пробваш и с биохимията за НСА. Предполагам, че няма да те притесняват формулите - там са стилизирани повече от учебниците за средно образование.
  Аз не знам как се чете книга по биохимия без да имаш познания по химия. Там всяка реакция е вид химическа реакция протичаща в организма. Е не е задълбано толкова върху подробното описание на химическия механизъм, но все пак е застъпено в някаква степен. Отделно трябва да си наясно и с клетъчната физиология.
  Както и да е. Може би тези учебници, който са за НСА, ще ти паснат.

12.12.10
21:29

По начина по който питаш получаваш  още един глас за учебниците от НСА, ако ти се сторят елементарни си вземи такива от Медицинска академия. На Красимир Йолов може и да му се струват примитивни,  но на обикновения юзър му е предостатъчна информацията от тях... Все пак идеята на този учебник, е студентите от НСА да придобият “някакви” знания за молекулния строеж и молекулните взаимодействия в организма и да си призная ми беше един от най-интересните изпити... Естествено учебника не е написан на нивото на медицинските университети, а не е и нужно. Колкото до това дали трябва да се учи Биохимия в НСА, има къде по-излишни предмети.... Философия примерно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1