Относно въпросите/отговорите в различните теми във форума

Темата е заключена.
ДК

29.03.11
15:03

Здравейте,

Следя форума от доста време, но така и не се престраших да пиша. Регистрирах се и пускам тази тема сега, защото напоследък много започва да ми прави впечатление поведението на някои потребители, смятащи себе си за върховни цензори и редактори.

Все по-често се изказват натрапчивите забележки тип – „това не го ли намери в търсачката”, „порови в Чичо Google преди да пишеш”, „информацията ти е на 3 клика разстояние, не те ли е срам да питаш?” и т.н.

По този повод имам едно питане:

Тъй като всички теми и проблеми (в този форум, а и в останалите) косвено или не са засегнати, разяснени, публикувани и разискани все някъде из безбрежното интернет пространството и за всеки що годе интелигентен индивид няма да е проблем да ги намери с „три кликания” на мишката, то тогава какъв е смисълът от този форум?

Ако на всяко питане се пуска един линк “www.google.com” темите ще замрат и дискусията ще спре.

Разбираемо е, че малоумни теми, засягащи основите на нашия спорт не бива да се толерират, но ако на всеки въпрос започнем да се караме и да сочим към търсачките, то функцията на този форум е излишна.

П.П. За да няма объркване - именно потребителя „Кольо Пияндето” визирам и още един юнак – все кадърни специалисти във форумната политика, пускащи наръчници тип – как да пуснем най-адекватно тема, как да пишем мнение, как да си избършем носа и т.н. Сякащ комплексите са леко в повече при вас, скъпи колеги.

Със здраве,
Даниел

29.03.11
15:30

А ти защо вместо да задаваш подобни въпроси, не се включиш да помагаш активно на нуждаещите се? Защото именно двете личности, които спомена са хората, отделящи най-много време в помощ на останалите. Щом казваш “нашия” спорт значи вероятно има с какво да помогнеш. Заповядай, покажи ни как се прави.

Здравей, Даниел!

Като цяло разбирам какво искаш да кажеш и в голяма степен съм съгласен с теб. Мисля обаче, че бъркаш и не внасяш достатъчно контраст между темите “Как да...” и темите, в които се препоръчва да се ползва търсачката. Има голямо разнообразие от теми във форума, от които и аз имам честта да съм написал 1-2. Дори може и аз да съм другия “юнак”, който визираш. Тези теми са общо написани и се отнасят до всички потребители. Те имат за цел да дадат обща информация на интересуващия се потребител, за да може той правилно да зададе конкретен въпрос. Разбираш, че тема със заглавие “Как да кача килограми”, в която като информация е дадено единственото изречение “На 13 години съм...как да кача кила” е несериозна. Или “Креатин” с информация “Как се пие креатин?” - отново несериозно. На такъв човек му се дава линк, който го препраща към съответната тема от форума или статия от сайта, той я прочита, става му ясна общата картинка и този път ще пусне тема като добави подробна информация за себе си, с точни въпроси, на които може да се отговори. И именно това е целта на всички форуми - да се задават конкретни въпроси, свързани със съотвена ситуация или определен човек, като за тези неща трябва да е дадена необходимата информация. Както ти също написа, за общите неща има предостатъчно информация в интернет пространството, но за конкретни ситуации и определен човек няма.

За правописа съм съгласен, че се критикуват и елементарни правописни грешки, като тези забележки доста наподобяват спам, но има и прекалено неграмотно написани теми, за които си е цяло постижение, ако се разбере какво иска да се каже или попита. Всеки би искал да чете теми поне приблизително грамотно и интелигентно написани като твоята например.

Смятам, че и двамата написахме едно и също нещо и сме съгласни за едни и същи неща, но ти добави и критики, с които не съм напълно съгласен и дано си разбрал правилно какво е становището ми. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.03.11 15:32.

казано от Даниел Колев на 29.03.11, 15:03:

П.П. За да няма объркване - именно потребителя „Кольо Пияндето” визирам и още един юнак – все кадърни специалисти във форумната политика, пускащи наръчници тип – как да пуснем най-адекватно тема, как да пишем мнение, как да си избършем носа и т.н. Сякащ комплексите са леко в повече при вас, скъпи колеги.

Със здраве,
Даниел

Здрасти, Даниел.
Приятно ми е, Ники (или Кольо, както ти е по-удобно).

Мнението ти е пряко насочено към мен и затова ще ти отговоря конкретно. Не съм нито цензор, нито редактор. Напротив - предпочитам всеки да пише така, както смята за добре, за да мога аз да си преценя реално що за човек е и какво има в главата. Уверявам те - личи си. Видял си дискусията в спам-темата, породена от детински елементарен въпрос. Дали съм прав да се занимавам с онзи казус - това е спорен въпрос и мой проблем. Нека се върнем на твоите мисли...

Когато отвориш форума и той стои непрекъснато залят с въпроси, чиито отговори се “спотайват” по етикетите на съответните продукти или пък са разисквани десетки пъти тук, ще ти бъде ли приятно? Дъвчем предимно едно и също - прав ли съм или греша? Това според теб дали е от полза за форума? Дали форумът се обогатява като източник на информация? Дали става по-полезен, а с това - и по-уважаван? Помисли в тази посока.

Смисълът на форума е да споделяме и обменяме информация, но (надявам се ще се съгласиш!) не тази, която е написана по етикети и сайтове на производители и търговци. Ние сме потребители, всеки със специфични цели и изисквания, с различни спортове и т.н. Тук можем да обменяме и сравняваме личен опит, впечатления, експерименти, специфични режими и подобни неща. Мисля си, че така форумът ще има по-висока стойност. Не налагам на никой мнението си. Форумът е излишен, ако не се обогатява. Елементарните въпроси и до болка коментираните теми НЕ обогатяват форума. Прав ли съм или греша?

Относно моите комплекси - може би е по-правилно хората, които ме познават, да говорят за тях... или поне онези, които са комуникирали неформално (извън официалната форма на форума) с мен. Знам си както възможностите, така и правата, задълженията, мястото и цената. Знам какво съм постигнал и от къде съм минал. Когато някой поиска от мен съдействие по нормален начин, той го получава по най-добрия начин, на който съм способен.

И като заключение - доста време не пишех във форума точно заради шепа борци за “справедливост”, но това е друга тема. Причината не е важна в случая, но в последствие реших, че все пак мога да бъда полезен на това малко общество. Не ми е проблем да остана читател и да комуникирам само със знаещите и можещите хора тук чрез системата за лични съобщения. Ако можеш да бъдеш по-ефективен от мен - заповядай, за мен ще е чест.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.03.11 15:35.

29.03.11
15:35

Болшинството от въпросите, на които се отговаря по този начин, не би имало нужда да бъдат задавани ако питащият беше отделил 1-2 часа да почете и да се запознае с форума (в случай, че е нов потребител, на останалите би следвало да им е ясно как би трябвало да процедират). Доста е вероятно и да не успеят да намерят отговор на някой конкретен въпрос в търсачката, но във всеки случай биха придобили някаква поне обща представа и няма да е нужно останалите потребители да обясняват дъвкани десетки пъти неща. А и като се прекарат няколко месеца, да не говорим за години във форума, определено омръзва четенето на еднотипни еднакво смислени въпроси и в даден момент е нормално да ти се прииска да се “скараш” на някого.

29.03.11
15:40

Има хора които открито си се заяждат с всички , има и такива като споменатите по-горе двама или по-точно един ( въпреки че е ясно че ставаше дума и за ProXxX), които отделят ужасно много от времето си за да бъдат полезни на новодошлите.
Не мисля че точно те двамата би трябвало да бъдат споменати в тази тема.
Най-хубавото е че ти дават статий и тем подобни за да СЕ НАУЧИШ а не да ти го сервират на готово.
Според мен това е много добра услуга за начинаещите ( Аз все още съжалявам за начина по който се появих в този форум )

29.03.11
15:41

И аз подкрепя колегите преди мен - мисля, че визираш двама от хората, които помагат най-много. Просто трябва да се съгласиш, че не може да отделяш време за всеки, който не си е направил труда дори малко да прочете преди да попита. Така рискуваш да не успееш да помогнеш на хората с реални проблеми и интересни въпроси, точно защото времето ти ще бъде заето от преписване на материали, които вече са дадени другаде.
Ако нещо наистина те вълнува е нормално да потърсиш първо сам информация и чак когато не намериш такава, имаш специални съображения или не успееш да си формираш мнение да се допиташ до форума, като разбира се кажеш защо питаш - че си оптиал сам, че си си извадил тези изводи, че при теб по-специално е това и това и тн. Така може да се даде бърз, кратък и полезен отговор, а болшинството от темите напоследък са - “на Х години съм, искам да стана с 40 санта ръка” - е, не може на всеки новопоявил се да се обяснява отделно какво е тренировка, почивка и тн и тн.

Така и така сме отворили дума...искам да добавя също, че Кольо Пияндето е изключително компетентен по въпроса с хранителните добавки. Повечето от темите, които се пускат в раздел “Хранителни добавки” ме карат да си правя следната асоциация:

Аптека:
Купувач: Добър ден! Бих искал едни капки за нос.
Продавач: За възрастни или за деца? (теглене на думите с ченгел)
Купувач: За възрастни. А как да ги ползвам?
Продавач: Господине, това са капки за нос. Ползват се за отпушване на носа. На листовката в кутийката пише всичко необходимо.
Купувач: Да, наистина въпроса ми беше излишен.

Това не е нормално за мен.

Аптека:
Купувач: Добър ден! От скоро много ме боли главата. Дори нощем не мога да спя. Случва се обикновено като се навеждам да взимам предмети от земята. На 20 години съм и тежа 70кг. Храня се.....От скоро....Има ли продукт, който бихте ми препоръчали? Разбрах за продукт “....”, че щял да ми помогне и да го взимам 5 пъти на ден. Дали е подходящ за мен?
Продавач: Болките в главата може да са причинени от......
На тези години ви препоръчвам да не ползвате продукта, който са ви препоръчали. За вас най-добре ще е да вземете.....Да го приемате....При условия, че....

Това мисля, че е по-нормален разговор. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.03.11 15:59.

29.03.11
15:58

Не знам защо трябва, едва ли не  се появява рицар на бял кон, който да защитава потребител, който много целенасочено обиждаше и ругаеше хора, хора които с нищо не са му виновни. Визирам Сап темата и спора, който се състоя там, който ме провокира, но реших да не пиша. И в същото време се обвиняват хора, които помагат и дават страшно много добри съвети.
Според мен Кольо беше прав в това, което каза. Понякога е наистина глупаво да се задават едни и същи въпроси по 100 пъти на ден, на които отговора може да бъде намерен лесно. Последните няколко седмици наблюдавам това явление в женският раздел. Задава се един и същи въпрос- как да отславна и стегна за 2 месеца, и ясно личи, че човекът пуснал темата не си е направил никакво усилие дори да прочете нещичко от форума. А това дразни. Същото присъства и в други теми, най вече свързани с прием на протеин, Л-карнитине, големина на бицепс......

29.03.11
15:59

Здравейте,

Със здраве,
Даниел

Направо съм изумена от мнението ти за “Кольо Пиандето” и за “юнака”, ако става въпрос за същия за който аз се сещам :) Мисля, че грешиш в преценката си, но няма да те убеждавам. На мен лично много ми помогат техните съвети и наръчници. Смятам, че ако имаше повече такива хора, този сайт щеше да е още по-полезен :)

29.03.11
16:06

Следя форума от доста време

именно потребителя „Кольо Пияндето” визирам и още един юнак – все кадърни специалисти във форумната политика, пускащи наръчници тип – как да пуснем най-адекватно тема, как да пишем мнение, как да си избършем носа и т.н. Сякащ комплексите са леко в повече при вас, скъпи колеги.

Тези две твърдения си противоречат... Явно при следенето на форума не сте обърнал внимание, че двамата “юнаци” отделят доста голяма част от времето си, за да обясняват и съветват и че са много повече от полезни за форума и неговите потребители.

29.03.11
16:40

Здравей, Дани.

Знаеш ли, аз не преценявам хората по снимките и мерките им от профилите, за мен по-значими са темите и мненията, които пускат.
Следователно какво бих си помислил за теб? - Първата ти тема, която се осмеляваш да пуснеш във форума е пълна с личностни нападки към хора, които не познаваш. Мислиш ли, че другите съфорумници ще вземат мнението ти за сериозно и имащо някаква тежест?

Говориш за хора донесли на форума и участниците в него все хубави неща. Помагащи и даващи добри съвети на начинаещите. А ти досега и един такъв съвет не си дал. Сега сметни 2 и 2 и разбери, че определено не си прав. Темите, които те са направили не са с цел да се подиграват или обидят начинаещите и нови хора във форума. Те са, за да помогнат за една по-добра комуникация и следователно помощ.

Не са комплексирани онези, които помагат, а тези, които хулят и нападат без причина. Предполагам не си лош човек, но определено грешиш.
И да google е един много полезен сайт и преди да задавам въпроси се допитвам първо там. Всъщност, ако не беше чичо Гуги нямаше да открия този сайт и форум.

Със здраве. ;)

29.03.11
17:25

@автора на темата - стой 5-6-7години тук, повтаряй си едно и също и на теб ще ти писне.
Търсачката ....., за да я има значи не е случайно.

И все пак винаги ще има свежа кръв да повтаря едно и също стотици пъти и винаги ще има стари кучета, които да те насочват към търсачката.
Кръговрат.

Аз лично нищо ново не научавам тук от години (с много малки изключения).
Единственото интересно място остана спам темата :D

KR

29.03.11
19:38

Тц тц тц как се нахвърлили към новобранеца :D.

П.П.-Head губиш нещо форма!Вече не си от най-необичаните съфорумци,а твърдеше в някоя тема,че оглавяваш класацията :D

HE

29.03.11
20:09

Не мога да повярвам, че името ми не се споменава, като форумен хейтър, тормозещ летните билдъри - станал съм по-добър човек ;( ;( ;( Рейтинга ми току що се сви, като ръката на летен билдър спрял монохидрата :(
Не е честно, освен ако не ме е визирал мен като второто лице, но поне в знак на уважение ник-а да ми беше споменал :D

Не, не е честен тоя живот, но темата показва, че действително съм станал по-добър /видяхте ли бе неверници/! Поне отстъпвам мястото си на достоен човек - Кольо, сега цял форум теб гледа :D

Автора, опитай се да намериш нещо в търсачката “креатин” да речем и ще видиш защо се повтаря “ползвай търсачката”, а това при положение, че има тема със статус “важна” за креатин-а. Емзо ти го каза - пробвай само в продължение на 2-3 години да четеш всяка мозъчна диария, озаглавена “Хелп”, “65 см. ръце за два месеца”, как да кача килограми до лятото”, “Креатин - колко ще кача”, “Гейнър” и другите сродни и тогава ела да ми обясниш, кой, как, какво и защо.
Всъщност какъв е смисъла на темата? Търсиш обаснение от някой за държанието му, опитваш се да порицаваш публично или иначе казано “За какъв дявол си я пуснал”?

п.п. И като има толкова теми и статии за хранителни добавки и тренировки - някой от тея, които се пробваш да защитиш в постовете си да е прочел нещо? Или “летния билдър е писател, а не читател” /ако мога да перефразирам един стар виц/. Следващия път, като решиш да поскаш темата за “онеправданите съфорумци с тъпите теми, жадни за информация” се сети стара Българска поговорка - “Каквото повикало, такова се обадило” или иначе казано “На тъп въпрос - тъп отговор”.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 29.03.11 20:13.

29.03.11
20:12

Даже днес се пуснаха 2-3 такива теми чиито заглавия се състоят от една дума само : )

29.03.11
20:42

Само едно искам да кажа - ИМА значение по какъв начин е зададен иначе баналния въпрос “колко грама протеин да приемем на ден”. Ако е зададен така:
“Здравейте пичове, не искам да ставам някъф нацепен култОрист, но къф протеин да вземам” - е, видя ли такъв, който си мисли, смее да си помисли, че едва ли не само от неговото добро желание + малко протеинец (ако може да не е от най-скъпия) и ще стане култОрист, веднага го препращам към услугите на търсачката. А отделно можем да му сипем и да хапне, ако продължава в същия дух. Не виждам нищо странно. Има нагли келеши, прости, мързеливи, който искат всичко да им се смели и поднесе в устенцата...уви с друго им се запълват, защото като не получат отговора, който искат да прочетат ги избива на форумна агресия и започват да хранят и те от своя страна.
Форумът е за да се дискутира, да, но има неща, които са дискутирани многократно, ежедневно, по няколко пъти на ден и съответно информация по въпроса често има бол и тя е ПАК ИЗ ТЕМИТЕ НА ТОЗИ ФОРУМ, а не в БГ-МАМА!!! Така, че форумът е от помощ дори и да не сдъвчеш инфото и да му го сложиш.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.03.11 20:44.

29.03.11
22:36

Аз съм модератор в два доста големи форума с друга тематика, както и активен читател на много български и небългарски такива и мога да кажа, че този форум е един от най-либералните и даващи право на всеки неграмотен идиот да пуска едни и същи теми ежедневно. Аз лично се чудя на търпението на повечето хора тук, които имат сили да отговарят едно и също ежедневно. И точно двамата обвиняеми са едни от най-толерантните потребители. Защо трябва да пуснеш тема “Как да кача кила”, като ако го напишеш в търсачката ще ти излезе материал за четене и обмисляне за дни напред и ако си поне малко интелигентен, то ще можеш да избереш най-подходящото за твоя случай? И ще ти бъде по-лесно, отколкото да пускаш поредната тема и да чакаш някой да ти сипе. Подобни топици има всеки божи ден и ако аз бях мод, щях директно да ги трия. Готованството, мързелът, егоизмът и мисълта, че ти си центъра на вселената и всичи са ти длъжни не се толерират никъде, но за съжаление са една основна българска черта. А недоволни винаги ще има, защото всички сме различни. И винаги ще чуваме: Е, кво, бе? Нали затва е форум, за да питам? Ти на къв се праиш ся? И за да завърша досадното си писание, искам да кажа на всички момчета и момичета, които се стараят да помагат на невежите - бъдете живи и здрави, всичкото добро ще ви се върне :)

31.03.11
08:11

Не че нещо, но ... ти сам казваш, че не пишеш във форума. Решил си просто да четеш темите, без да изказваш мнение и без да помагаш. Има хора, всъщност ти точно тях си ги оцелил, които се стремят да помагат. Но съм сигурен, че поне 1/3 от техните 3000/4000 мнения са свързани с отговори на малоумни въпроси (подобни споменаха по-горе). Нормално е след 1000-ния отговор на 1 и същ прост въпрос човек да почне да се ядосва и да спре да помага. Освен това, след като такива, с по 1 или 2 мнения, като тебе, на които до вчера точно тези хора са помагали, почнат да ги критикуват, картинката става грозна. Не се нахвърлям срещу теб... просто изказвам мнение (нали затова е форума :) )

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 31.03.11 08:11.

Е, като гледам господин Колев май няма много мерак за дискусия... а по тази тема може да се поговори конструктивно. Далеч не съм човек, който не приема критики и забележки, напротив (по-наблюдателните знаят точно какво имам предвид). Още по-малко пък имам претенциите, че знам всичко. Форумът, обаче, т.е. всички ние - определено можем да знаем всичко!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.03.11 08:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1