02.06.11
17:25
Здравейте,
Отдавна не бях посещавал форума /може би над половин година/, тъй като спрях да тренирам за известно време, но сега отново започнах :) Никога не съм бил компетентен по отношение на храниетлните добавки /не съм се интересувал от тях/ и ще съм изключително благодарен, ако някой даде съвет с какво да заместя едно хранене понеже нямам възможност по това време на деня да ям пълноценна храна. Гейнър, протеин? Протеин + някакви въглехидрати /да речем банани/? Ии другото, което е - предполагам, че няма да е проблем/въпреки жегите/ да си нося гейнъра/протеина в 1 шишенце от мин. вода и просто да го разтварям в него, но както казах по отношение на добавките съм много бос, така че очаквам всякакви мнения и предложения /включително и за конкретни марки хранителни добавки/ :)
Благодаря
Протеин+овесени ядки(може и трици малко да сложиш и т.н.)
МРП-на сайтек манна погледни
Протеинови барове.
Аз ако можех да ям овесени ядки по това време, щях направо да ям пържоли вместо тях :) А за протеиновите барове и аз си мислех, но има толкова много на пазара и просто не знам кой е удачен избор - цена и качество... и изобщо имам известни съмнения относно истинското съдържание на протеин в тия иначе така вкусни вафлички....
02.06.11
19:59
Тази “дупка” в храненията всеки ден ли се получава, както и с какъв месечен бюджет разполагаш за попълването й - MRP-та и барове са избор, но от една страна аз не бих ги приемал ежедневно, а от друга не са от най-евтините възможности.
Ами да....5 дни в седмицата, за това и аз не съм много ЗА баровете. Таа, варианта протеин + банани???
02.06.11
20:13
казано от ozo на 02.06.11, 20:07:
Таа, варианта протеин + банани???
Оптималното решение в моите очи е многокомпонентен протеин (протеинова матрица) и подходящо количество овесени ядки. В зависимост от нуждите ти можеш да прибавиш и мъничко същински ядки (лешници, бадеми, кашу и т.н.).
02.06.11
20:18
Кольо ме изпревари с допълнението, но така и така тръгнах да пиша. :) Виждам го като комбинация от няколко приема:
1. Компонентен протеин + овес (второто по избор, аз се издувам достатъчно от протеина само)
2. Сурови лешници, бадеми или пък печени фъстъци, кашу (без сол по подразбиране)
3. Протеинов бар
4. MRP
Разпределяй през дните според апетита. Ако все пак имаш възможност за готови сандвичи, 2 бъргъра с риба тон ще ти свършат работа (приложим, но не идеален вариант).
Преди да отворят свясна закусвалня до даскало си носех във шейкър ‘’домашен протеин’’ :D По малко от всяка съставка: извара мед мляко и понякога даже и ядки слагах пиеше се за по-малко от минута , но наяждаше много .
02.06.11
21:32
Аз понякога изпадам в подобна ситуация,няма как,със 70 човека на главата,2 деца,и капризна жена има моменти в които нямаш време за нормално хранене,което е ЗЛЕ разбира се,но...
Та,и в офиса,и в колата имам няколко протеинови бара,както и няколко опаковки голдън мийл,честно казано от мийла съм по доволен,въпреки че той е по капризен от баровете
Внимавай с баровете и аутомобила,оня ден бяха доста поомекнали от жегата :)
02.06.11
22:23
Първите две препоръки на Димо са ЧУК !
02.06.11
22:26
казано от Dean Petrov на 02.06.11, 21:32:
Внимавай с баровете и аутомобила,оня ден бяха доста поомекнали от жегата :)
Напомни ми как по пътя до морето една година си спретнах течен шоколад от кутия барове. :)
Простете за отклонението.