01.08.11
17:14
Здрасти, банда!
Предизвикателрство № 4
100 бърпита “колена-до-лакти” (Burpee “knees-to-elbows”) за време.
Всяка минута започва както следва:
1-ва минута - 5 набирания, остатъка от минутата правите макс брой бърпи “колена-до-лакти”
2-ра минута - 5 сумо тяга хай пул с пудовка (SDLHP), остатъка от минутата запълвате с бърпита “колена-до-лакти”
3-та мин - 5 набирания...
4-та мин - SDLHP…
... и т.н. докато общата бройка на бърпитата “колене-до-лакти” достигне 100.
Бърпи “колене-до-лакти” представлява следното - започвате стандартно бърпи под гимнастически лост и със скока нагоре се хващате за лоста и завършвате движението като сгъвате свитите колена към торса, докато коленете докоснат лактите на ръцете. Жените изпълняват лицевата опора на бърпито от колене.
Височината на лоста не е от съществено значение, стига хващането на лоста да се осъществява със скок и краката да не опират земята при започването на сгъването на колената към лактите.
Набиранията - свободен стил с две основни изисквания - ръцете изпънати в долна точка и брадичката над нивото на лоста в горна. Хват - по избор на трениращия. Жените изпълняват набиране със скок, като задължително разгъват напълно ръцете в негативната част на движението.
Сумо тяга хай пул - стандартно изпълнение, от земя до нивото на брадичката.
Успех!
Темата беше редактирана от Vic на 01.08.11 17:15.
Е не е много- ама защо пак бърпита :D… ама май това е мойто предизвикателство!
Относно предизвикателството за жените - смятам, че при така зададените условия няма да има АБСОЛЮТНО никаква база за сравнение на резултатите.
Едит: Също не мога да си представя как се прави бърпи с лицева от колене.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.08.11 00:57.
01.08.11
23:04
Пак мазолеста работа... :)
02.08.11
07:18
този уикенд ли го правим това? :)
Срокът е до края на следващата седмица. На тренировките на открито ще се прави дотогава - всеки в удобен за него ден.
А част от нас ще го правят следващия понеделник, когато е денят за по-дълги комплекси.
Относно предизвикателството за жените - смятам, че при така зададените условия няма да има АБСОЛЮТНО никаква база за сравнение на резултатите.
Здрасти, Карфичке!
С какво сравняваш и защо според теб не може да се сравнява?
Ако е с набиранията на мъжете - набиранията със скок не са много по-леко натоварване, стига да изпъваш ръцете по пътя надолу, както съм ги описал. Не са и по-бързи от стандартните набирания, още по-малко от кипинг набиранията.
Бърпи с лицева от колене - лесна работа:
Не вярвам някой да има нещо против ако си правиш стандартни набирания, вместо такива със скок. Същото важи и за лицевата опора на бърпитата.
Секундант: Препоръчвам комплекса да се прави по двойки - единият прави комплекса, другият е секундант, който брои повторенията и обявява времето до края на минутата, следващото начално движение и т.н., а след това си разменят ролите.
Здрасти, Карфичке!
С какво сравняваш и защо според теб не може да се сравнява?
Не, не, визирам скалираните по този начин набирания между отделните жени.
Петък, 05.08.2011
Предизвикателрство № 4
100 бърпита “колена-до-лакти” (Burpee “knees-to-elbows”) за време.
Всяка минута започва както следва:
1-ва минута - 5 набирания, остатъка от минутата правите макс брой бърпи “колена-до-лакти”
2-ра минута - 5 сумо тяга хай пул с пудовка (SDLHP), остатъка от минутата запълвате с бърпита “колена-до-лакти”
3-та мин - 5 набирания...
4-та мин - SDLHP…
... и т.н. докато общата бройка на бърпитата “колене-до-лакти” достигне 100.
...
Резултат:
Vic - 20:37 мин (32 кг)
Впечатления:
Няма да ви лъжа, комплексът е ГАДЕН. В началото тръгнах много леко, към края скъсах два мазола, а дишането ми беше доста затруднено. Бърпитата “колена-до-лакти” отнемат повече от очакваното време (например при мен 5 набирания + 8 бърпита са точно минута), та ако смятате въобще да почивате в рамките на минутата, разчетете си предварително бройката повторения.
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 09.08.11 16:13.
19:58…
мазоли, кръв и много пот...
гръмнах...много зле на бърпитата...взеха ми въздуха те...
слаба работа...!!!
08.08.11
21:38
Време: 18:48мин.
За първи път от 10-на години късам мазол!
Този път имам клип! Мога да го пратя на някой от треньорите да го видят,и ако искат да го качат.
На клипа правя 105 повт......секунданта ме прекара:))))
Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 08.08.11 21:40.
Неделя, 07.08.2011
Резултати:
Жулиян - 20:41 мин (16 кг)
Ива - 29:33 мин (8 кг)
Тодор - DNF (24 кг)
Мнението беше редактирано от Vic на 09.08.11 16:12.
09.08.11
23:00
Изгледах клипа на Иво С. Бърпитата са с допиране на гърдите, че даже и набиранията се опитва да ги доката гърди до лоста :)
Т.е. - резултатът можем да го считаме за официален и ще бъде сложен в класирането с одобрени резултати.
Всеки, който иска да участва с клип без да го пуска на широката публика, може да направи като него и го изпрати на Славко, Вик или мен за преглед и одобрение.
Неделя, 07.08.2011
Резултати:
Жулиян - 20:41 мин (16 кг)
Ива - 29:33 мин (8 кг)
Тодор - DNF (24 кг)
Неделя 14.08.2011
Резултати:
Трифон - 15:40 мин (32 кг)
Жулиян - 18:45 мин (24 кг)
Венци - 21:50 мин (24 кг)
Дидо - 30:45 мин (16 кг)
Забележете, че Жулиян повтори комплекса с 24 кг, вместо 16 кг и при това има по-добър резултат! А за резултата на Трифон, просто нямам думи - направо го сгъна комплекса, много мощ! Венци тръгна много силно и до един момент се движеше на кантар с вуйчо си Трифон, но към края умората го принуди да забави темпото. Дидо се бори мъжката с тежкия комплекс и не се отказа въпреки пришките и скъсаните мазоли!
Браво, момчета! Почти съм се надъхал да повторя моя опит за по-добър резултат :)
П.П. София и Плевен, още някой ще се пробва ли?
Мнението беше редактирано от Vic на 15.08.11 15:38.
Аз лично няма да се пробвам...евентуално ще направя нещо подобно на ловешкия Иво и то ще е с адски мъки...но 15:40!!!...поне на този етап-надали...
Браво Трифоне!!!
вчера се замислих - а какво става, когато на...знам ли, 20-тата минута да кажем, не можем да направим 5 набирания и цялата минута изтече, а ние сме да кажем на четвъртото набиране (т.е.въобще не е останало време за бърпита)? не знам, не мога да преценя, дали се стига такъв момент, но да кажем, че не е невъзможно да си го представя :D
вчера се замислих - а какво става, когато на...знам ли, 20-тата минута да кажем, не можем да направим 5 набирания и цялата минута изтече, а ние сме да кажем на четвъртото набиране (т.е.въобще не е останало време за бърпита)? не знам, не мога да преценя, дали се стига такъв момент, но да кажем, че не е невъзможно да си го представя :D
Ако не направиш задължителните набирания или хай пул за минутата - отпадаш. Можеш да пропуснеш бърпитата, т.е. нулева минута, но набиранията или хай пула са задължителни. Комплексът е тежък, наистина тежък - заради задължителните повторения в началото на всяка минута, интервалното натоварване (липсата на почивка). А и ако почиваш твърде много и правиш малко повторения от бърпитата в минутата, комплексът се удължава и се наслагват още и още набирания и хай пул... Не е като другите комплекси, в които просто можеш да спреш и да възстановиш дишането, преди да продължиш. Наистина е предизвикателство. Вероятно затова малко хора се пробваха или може да са пробвали, но да не споделят, заради неуспех да го завършат.
*преглът*
...и въпреки това поне трябва да се пробва! иначе няма и да разбере човек може ли, не може ли.. :)
Благодаря!
*преглът*
...и въпреки това поне трябва да се пробва! иначе няма и да разбере човек може ли, не може ли.. :)
Благодаря!
От това, което видях на клипа от Предизвикателство № 3, съм сигурен, че ще се справиш успешно. Важното е да не се впускаш в много повторения в началото, защото бързо ще стигнеш фалит.
Успех!
23.08.11
16:26
Митко го направи с 32-йката за 29:46.