Алергия от банани?

Премествам тук няколко поста от дневника на KETLOT.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.08.11 12:01.

24.08.11
11:32

Като стана въпрос за банани... Някой от вас имал ли е проблем с консумацията на банани? Аз не мога да ги ям вече близо 2 години. Усещам, че ми се повдига, започват едни неприятни позиви за оригване и прилошаване. При по-зрелите банани (кафява кора) ефектът е по-добър, но отново не е приятно.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.08.11 12:00.

Vic - Banana Allergy.

Не ти завиждам, че вероятно имаш алергия към един изключително вкусен плод. :)

24.08.11
11:56

Аз го имам тоя проблем, даже почвам да кихам, става ми тежко и ми излизат и киселини, но това не ме спира и пак си ги ям ! Като качвам се случва над кило на ден да вкарам.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.08.11 12:01.

Мой роднина има тази алергия, която се проявява в целия си блясък дори от една хапка. Мислех обаче, че е по рождение само.

казано от Vic на 24.08.11, 11:32:

Като стана въпрос за банани... Някой от вас имал ли е проблем с консумацията на банани? Аз не мога да ги ям вече близо 2 години. Усещам, че ми се повдига, започват едни неприятни позиви за оригване и прилошаване. При по-зрелите банани (кафява кора) ефектът е по-добър, но отново не е приятно.

и на мен не ми понасят. както казваш - колкот по-узрели са, толкова по-добре влизат. също като ги пасирам със сметана имам по-малко проблеми.

24.08.11
12:14

Ако ям само банани нямам никакъв проблем, но в комбинация с кисело или прядсно мляко става нещо ужасно.

24.08.11
12:25

Преди години си разбивах редовно яйца, банани и мляко и си го пиех за закуска. Никакви проблеми не съм имал.

Прочетох набързо статията за банановата алергия и там се споменава за кивита и авокадо. Право в десятката! Имала съм подобни проблеми с кивита и сега ги ограничавам, а и авокадото в по-големи количества също ми докарват дискомфорт... А преди време можех да ям кивита в големи количества...

Неприятния ефект от бананите го отдавах на хим. препарати с които прекратяват узряването им при транспорта с кораби, но май си имам и друга причина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1