Съвети за програмата ми за сваляне на тегло.

23.09.11
19:34

Здравейте,

Искам да споделя моя хранителен режим и да ме посъветвате ако нещо правя или вземам неправилно. От 2-3 месеца ходя редовно на фитнес. И преди съм ходил, но с прекъсвания. Та сега главно целта ми  е отслабване без загуба на мускулана маса. На 24год съм 171см 100кг съм. Минах на нова програма ето я по доло.

Ден 1: рамене и корем
Ден 2: гръб
Ден 3: гърди
Ден 4: ръце
Ден 5: крака
Ден 6: почивка
Ден 7: почивка

Тренировката ми е от 45 до 60 мин. След това 30 минути крос тренажор.

Добавки
протеин: Имам два: - Syntha 6 на BSN преди и след тренировка. Като пия този протеин не закусвам, че има и калории в него
                    - Pro Complex на ON (не е гейнъра) преди и след тренировка      —Пия само 1 от двата. Редувам ги,че ми писва вкуса

Аминокиселини:    - OPTIMUM Amino 2222 по 2 таблетки преди и след тренировка
Л Карнитин:        - ULT L-carnitine-1000 mg на Ultimate nutrition по 1 таблетка сутрин не пия повече понеже вземам и фат бърнър
Фат бърнър          - Animal Cuts на Universal

Хранене: Както вече казах като пия Syntha 6 не закусвам иначе печено пилешко филе и салата. След 2-3 часа сурови ядки -100гр или мюсли с кисело мляко( 0,1% масленост), вечер пак бяло месо(риба) и салата някаква. Сладко и хляб спрях да ям.

Та на този режим съм от една седмица и нещо. Ако има нещо което не ви харесва или да препоръчате нещо споделете.

Благодаря предварително.

24.09.11
00:15

Ами според мен, това е грешен подход. Много малко енергия приемаш като цяло (поне доколкото ми става ясно от краткото описание). Второ, много малко мазнини ядеш - само тези сурови ядки (и то явно не всеки ден). Един разумен режим е този който съдържа достатъчно белтъци, за да не губиш мускулна маса, малко въглехидрати - за да създадеш подходящия хормонален терен и да пренастроиш организма си на fat-burning mode =), и мазнини, които да ти служат като баласт до необходимите калории. Въглехидратите <50 г, белтъкът 2-3г/кг, останалото мазнини. Ако ти се смята - изчисляваш си калорийния разход и си наумяваш някакъв дефицит (под 1000 ккал) и действаш. Въглехидратите са подходящи преди тренировка. Може да пробваш и варианта със зареждащ ден/дни.

22.11.11
18:52

Добре мерси за корекцията. Може ли да ми кажеш какво да добавя още като продукти и храна(салата картофи, бобена, свинсо месо и т.н.) стига да може да се купи готово от магазина. Нямам време да готвя. Идеята ми беше че като намаля въглехидратите да накарам тялото да почне да добива енергия от мазнините, но явно съм грешал. Вярно е че усещах малко умора и не възтановявах както трябва. Благодаря предварително.

24.11.11
17:04

Аз все си мисля,че 5 последователни тренировки са доста натоварващо. Не знам ти тренираш,но при мен още едно посещение на фитнеса,всеки мускул,който съм натоварил качествено се усеща,а претрениране не е хубаво. Защо не си оставиш един почивен ден и през седмицата? Относно храната..мога да ти кажа,че яйцата са много добър продукт,според мен лично,защото имат всичко необходимо и засищат. :)

28.11.11
19:11

Вярно е това за яйцата. Ще се постарая да ги ям по често. Мисля на 7-8 белтъка и по един жълтък да добавям. Всичко е варено разбира се :)

За момента не съм по тази програма. Правя нещо като кръгови да свикнат мускулите пак с натоварването и да няма много претоварване и претрениране.

01.12.11
09:07

Махни овеса и си яж цели яйца ;). И кажи как усещаш Animal Cuts, защото от моя опит с бърнери(пробвал съм 3-4) от тях съм най-НЕдоволен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1