Тренировка-празнуване на Хелуийн 31.10.2011 г.

29.10.11
17:41

Последният ден от октомври е празникът Хелуийн. По някакво случайно съвпадение с това име има и кросфит комплекс. Затова софийската и бургаската група ви приканват да се присъедините към тях за празнуването на Хелуийн като направите комплекса в най-подходящия според нивото ви вариант.
Комплексът не изисква оборудване, а само лост за набиране, което означава, че и лостаджиите могат да се включат в него.
Можете да носите и тикви :)
А ето и трите варианта, сред които да избирате:
Начинаещи
25 клека
25 лицеви от колене
25 хоризонтални набирания
25 повдигане на колената от вис
50 клека
50 лицеви от колене
50 хоризонтални набирания
50 повдигане на колената от вис
75 клека
75 лицеви от колене
75 хоризонтални набирания
75 повдигане на колената от вис

Средно напреднали
25 клека
25 лицеви
25 повдигане на изпънати крака от вис
50 клека
50 лицеви
50 повдигане на изпънати крака от вис
75 клека
75 лицеви
75 хоризонтални набирания
75 повдигане на изпънати крака от вис

Напреднали
25 клека
25 лицеви
25 набирания
25 колене към лакти
50 клека
50 лицеви
50 набирания
50 колене към лакти
75 клека
75 лицеви
75 набирания
75 колене към лакти

Комплексът се изпълнява за време, като трябва да направите всяка бройка докрая, преди да преминете към следващото упражнение. Например: трябва да направите всичите 25 клека, в колкото и серии да са, преди да преминете към 25 лицеви...

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.11.11 13:06.

31.10.11
14:44

Бързам да се отбележа и аз, барабар Петко с мъжете, макар че попромених комплекса (правих го вкъщи без инвентар):
25 клека
25 лицеви от колене
25 бърпита без лицева
25 странични коремни преси (срещуположни лакът към коляно)
- същото по 50 броя на упражнение
- същото по 75 броя на упражнение

Рунда с по 25 ми отне 4 минути и нещо, рунда с по 50 ми отне 8 минути и нещо, финиширах на 28мин и 40 сек. Накрая си беше хардкор, нищо че това за корем си беше жива почивка.
Честит хелоуин! :)

31.10.11
16:12

Довечера и аз ще направя този комплекс вкъщи със следните промени:

25 клека
25 лицеви от колене
25 бърпита без лицева
25 коремни (prone jacknife)

После 50 и 75 бройки. Може да ми отнеме и час, но ще се опитам.

31.10.11
16:23

Уоу довечера ще пробвам комплекса за напреднали да видим колко време ще ми отнеме. Само набиранията ще ми окажат съпротива...

31.10.11
16:44

И аз бих искала да пробвам този комплекс довечера, но с какво е удачно да заменя хоризонталните набирания и подвигане на колене от вис, ако лоста в залата е зает ?

Е бургаската група вече се помъчи над комплекса :). Браво страхотно е, че се включвте в този празничен комплекс.
Рали хоризонталните набирания може да бъдат направени или от земята чрез използване на халки или между двата лоста на успоредка.
Това, че за този комплекс се изискват само лост и успоредка си е плюс.

казано от Rali на 31.10.11, 16:44:

И аз бих искала да пробвам този комплекс довечера, но с какво е удачно да заменя хоризонталните набирания и подвигане на колене от вис, ако лоста в залата е зает ?

Набиранията: с нещо за гръб на скрипец или гребане с дъмбели/щанга.
Корема: с друг вид упражнение за корем.

Резултатите на участвалите от Бургаската група:

Варианта за начинаещи Алина - 54:22 минути
Варианта за среднонапреднали Неделчо - 43:56, Иван В. - 48:28 минути

Софийската група също се отчете днес.
Аз го направих въхв варианта за напреднали AsRx за 53:15.
Тук има и малко текст и снимки от тренировката.

Първите 25 набирания с кипинг, другите хоризонтални. Нещо средно между вдигане на колене към лакти и повдигане на крака 59:12

Gips - скалира само при последните набирания (75) 1:00:01.

Тренировката беше много добра, както всяка тренировка при Юли. Аз правих първите 25 във варианта за напреднали, а останалите във варианта за средно-напреднали. Завърших за 55:51. Можеше и по-добре, но коремът се оказа истинско предизвикателство.

31.10.11
22:24

Колене към лакти е ултра bad ass… ъм abdominal.

Явно Юли трябва по често да прави подобни предизвикателства :).
Примерно за деня на народните будители може да направим кросфит състезание с четене на книги :)

казано от Скота на 31.10.11, 22:24:

Колене към лакти е ултра bad ass… ъм abdominal.

Колене към лакти след набирания е ултра bad ass за предмишниците :D

01.11.11
09:39

Аз май бая се надцених. Не можах да завърша комплекса за напреднали :( Завърших първите 2 рунда, но 50-те набирания и 50-те лакти ми разказаха играта. Започнах 3-тия рунд но набиранията вече вървяха по 1 в серия и бях изплезил езика до земята и спрях. Нищо тази седмица ще си монтирам лост на терасата и почвам да се набирам яко.

01.11.11
10:22

1:05:00 във варианта за напреднали

01.11.11
17:58

Браво момчета...маратона беше наистина дълъг, но настроението беше на ниво: ) Яко e да знаеш, че колкото и да е трудно...някой някъде споделя болката : D

07.11.11
22:13

Най накрая и аз да направя заплануваната за миналият понеделник тренировка и комплекс.
Малко измених спрямо възможностите и уредите.
25 клека
25 лицеви опори
25 коремни преси
50 клека
50 лицеви
50 коремни
Междинно време 25 мин
75 клека
75 лицеви
75 гребане с 20кг( нямах много време,а 75 хоризонтални набирания щяха да ми отнемат доста, а и скрипеца на който правех хоризонталните набирания беше зает)
75 коремни преси
Общо време 41 мин
Лицевите са си нормални, не на колене с което доста се гордея, имайки предвид, че преди няколко месеца не можех да направя нито една.

Мнението беше редактирано от Rali на 10.11.11 13:35.

10.04.12
12:25

50 лицеви
50 коремни
50 клека

50 кофички

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1