09.08.12
23:48
Днес докато правих рамо,тръгнах да пускам лоста и такава болка ме преряза изведнъж в кръста,все 1 със сабия ме пронизоха! Направо ми се е*а лелята.. тръгнах си веднага ( докато ходих болка не се усещаше толкова ) след 15-20 минути при по рязко движение като направя същата болка ! :Х Намазах се с едно зелено кремче,което запарява,сложих си един колан с магнини който УЖ помагал.. и тръгнах на работа,сега съм тук и болката е доста голяма! А при рязко движение направо не ми се говори сълзи ми текат.. и друг път съм си контузвал кръста,ама чак така!? Дали съм го секнал? Не знам,бих искал да се намажа пак с това лекарство и да си легна ,ама е го на,сега съм на работа чак до сутринта и нз как ще изкарам.Някакви идеи .. какво може да е, колко време не трябва да тренирам и тн. Споделете!
п.с. Тренирам от 4 години. :((((( .. а тъкмо си взех карта която ми е с неограничен брой до края на месеца а не е евтина.. голям тшк. ;/
10.08.12
02:01
Проблем голям е да знаеш.На лекар ако не си ходил,отивай задължително.Най-тежките травми и контузии стават от най-леките и резки движения - просто трябва да се внимава и да с мисли преди това....
Спирай с тренировките! Дай си голяма почивка и се лекувай! Утре задължително на лекар... На мъжете кръста преебе ли им се, направо вече са извалиди, не може нищо да свършиш. Готви се за продължителни месеци почивка - това е най-важното сега (здравето), а не че ще изостанеш с формата. Аз за това винаги, ВИНАГИ тренирам с колан, който си е лично мой. Даже в началото на фитнес заниманията ми, докато бях спасител в Слънчев бряг, в един от тамошните фитнеси един местен глупендер се бъзикаше заради колана ми. Но е факт, че при тренировка не го свалям - загрява ме, предпазва, топи. Само за коремните упражнения го махам..
Пожелавам ти да оздравееш бързо, а картата се опитай да я върнеш, или със съгласието на домакините в фитнеса я продай на някого! Ясно, че спираш с трениворките, поне засега.. :(
10.08.12
05:41
мерси за мненията!
10.08.12
07:24
СЕга уставнових,че като погледна надолу(с движение на главата) ме наболва!
бях на невролог,помачка ме , болката мина но след 15мин пак същото,явно ще се лежи и ще се почива:))
Мнението беше редактирано от Сами Ривера на 10.08.12 09:27.
Една вечер след тежка физическа работа тренирах трапец. При извеждането на щангата от скобите, тежаща 80 кг. направих 5 повторения и на 6-ото повторение абсолютно същата болка като при теб и с нея прекратих упражнението. Седнах да почина и като не се мърдах имах лека болка, но мръдна ли се да се покачваше значително, а доста силна беше когато си наведа главата надолу. Сложих по - леки тежести и с болка тренирах, не ми оставаше много и устисках до края. След като се прибрах намазах целият торс, включително и коремните мускули с Alga San, почувствах изстудяване. На другият ден сутринта повторих мазането и тръгнах на работа, имаше болка, но по - малка. След 5-6 дена болката изчезна. Това е което мога да споделя с теб. Не съм ходил на лекар и не знам от какво е причинена болката.
10.08.12
15:19
Същия проблем имам и аз значи,сега се мажа с едно което точно както казваш ме охлажда един вид,с един магнитен колан съм и ще почивам докато болката отмине.
10.08.12
20:37
Старайте се да не правите резки движения с големи тежести и не подценявайте и малките. Имам един приятел завърши НСА получи дискова херния докато дигаше 10кг диск!!! Просто подхождайте с внимание към тежестите. При по - тежки серии под 5 повторения клек, тяга, мечка и др. (има статия за тренировъчния колан ползвайте търсачката ) може да ползвате колан. Относно другите хора абстрахирайте се от тях. Ако има болка по - време на серията спрете и премислете техниката на изпълнението или тежестта. От болка става контузия после.
Валерка, той сега ще почива, човека, а после и твойте съвети ще свършат работа.
Възстанови се напълно и чак тогава се върни към тежката атлетика :)
Белите с кръста стават от невнимание и нетренираност. Това за колана може да го разправяте на баба си. Каква е ползата от колана? Вържи работата на стабилизиращите мускули и по този начи ги отслабва, а за това че топял мазнини е един от най-големите митове в спорта. Ето пример: http://www.youtube.com/watch?v=cA8s17YIbSY&feature=related Сигурно след тази серия няма да може да ходи. Ако сте гледали Олимпиадата, имаше атлети, които вдигаха без колан.
За колана съм съгласен , че трябва да се ползва само при тежките серии , а не постоянно , както и това,че топи мазнини е мит.Още в първият пост забелязах една грешка - затоплящият крем . Това не е добре за скоро появила се травма.Имаше и статия тука за точно тези кремове и гелове,разлики между затоплящи и незатоплящи.До 24 часа след травмата е най добре да се държи лед (е то зависи дали има подуване или други странични фактори), но понеже това не е крак или ръка , ами е пояса и няма как да сложиш лед , се маже със незагряващ крем.А ти си направил точно обратното.И аз като човек със доста травми през годините и ходене по лекари , съм се обедил в това - Незагряващ крем - непосредствено няколко часа след травмата
Ако не е нещо сериозно би трябвало до 2 седмици да ти мине.Като друго лекарство от което съм аз лично доволен е Ибопрофен-полския - дават го за болки в кръста.
Мнението беше редактирано от rory на 12.08.12 13:56.
12.08.12
13:58
Вече 3ти ден,болката е една и съща, чувствам , че е от дясно и от ляво на гръбначния стълб.. мажа се с едно зелено PFERDEBALSAM и слагам магнитен колан,но като че ли няма много ефект,нещо да ми кажете с какво да се мажа..
Надявам се осъзнаваш, че в твоя случай мазилата няма да ти решат проблема, те само ще притъпят болката временно. Препоръчвам това - http://www.bg-apteka.com/products_photos/2729/3868_big.jpg
Ще трябва да ходиш на лекар и личния да ти даде направление, някои не дават направление и си позволяват да изписват лечение и за такива проблеми, които не са им по специалността.
казано от Христо на 12.08.12, 14:56:
Надявам се осъзнаваш, че в твоя случай мазилата няма да ти решат проблема, те само ще притъпят болката временно. Препоръчвам това - http://www.bg-apteka.com/products_photos/2729/3868_big.jpg
Ще трябва да ходиш на лекар и личния да ти даде направление, някои не дават направление и си позволяват да изписват лечение и за такива проблеми, които не са им по специалността.
И аз го препоръчвам Дийп релийфа . Не е загряващо и е добро.2 месеца съм се мазал с него и ми е до болка познато.Вярно , че струва повече парички , но е добър гел.
Пробвай с лек масаж върху болката или масаж с тенис топка.Болката мускулна ли е ?
АМи светилата в този спорт и знаещите хора препоръчват колата да се носи ПОСТОЯННО! И аз, разбира се, вярвам на тях, а не на някакви тъпи анонимници, които даже не са слагали колан в тренировките си. Моят колан е на YORK , специален, термоизолационнен и не е кожен - следователно той ГОРИ. А тва, че отслабвал поддържащите мускули, ти го разправяй на твоята баба, защото АЗ тренирам така и съдя по опита си!
До автора на темата: брат, пожелавам ти да се оправиш бързо и също бързо да започнеш отново да тренираш! И носи колан! Със сигурност ще те предпази - не само кръста, но и коремните мускули, ще те предпази от херния. Зоната там вечено ще ти е затоплена, и същевеменно предпазена. Пробвай и сам си реши. Не се доверявай на глупци, които не препоръчват колан просто защото никога не тренират с такъв.
казано от ЂÒÞΈто на 14.08.12, 06:09:
АМи светилата в този спорт и знаещите хора препоръчват колата да се носи ПОСТОЯННО! И аз, разбира се, вярвам на тях, а не на някакви тъпи анонимници, които даже не са слагали колан в тренировките си. Моят колан е на YORK , специален, термоизолационнен и не е кожен - следователно той ГОРИ. А тва, че отслабвал поддържащите мускули, ти го разправяй на твоята баба, защото АЗ тренирам така и съдя по опита си!
До автора на темата: брат, пожелавам ти да се оправиш бързо и също бързо да започнеш отново да тренираш! И носи колан! Със сигурност ще те предпази - не само кръста, но и коремните мускули, ще те предпази от херния. Зоната там вечено ще ти е затоплена, и същевеменно предпазена. Пробвай и сам си реши. Не се доверявай на глупци, които не препоръчват колан просто защото никога не тренират с такъв.
Толкова много глупости в 1 пост рядко може да прочете човек :D
Кои са тези светила ? Колана ти ако ще да е на NASA - все тая, единственото което “гориш” с него е вода.
Искаш ли да хванем бас, че на ден си слагам колана повече пъти от колкото си отвързваш и завързваш обувките :D
Aз пък не го свалям въобще! :) А не да се развъртам от слагане и сваляне. И да, колана ми е на НАСА и затова горя калории с него.. Когато тръгнеш да тренираш с моя колан, тогава ми обяснявай какво се гори и какво не.
Няма да споря с глупаци! Аз казах каквото имах да казвам.. Момчето да си направи сметка - щом хората препоръчват колан, щом аз препоръчвам колан, защото го казвам от опит, нека избере на кого да повярва - на някакви форумни мумии или на себе си, когато сложи колана и почне да тренира с него!
до автора на темата - отиди на лекар!
За в бъдеще като се оправиш - наблягай повече на разтягане и самомасаж(фоумролер, ако имаш или даже топка за тенис) преди и след тренировка - добра превенция.
относно коланите - не горят, помагат при максове, само толкоз, горе някой написа страшни глупости за “светилата” и задължителното носене....
14.08.12
17:13
АМи светилата в този спорт и знаещите хора препоръчват колата да се носи ПОСТОЯННО!
И кои са тези светила? И ако съвета им е такъв, ясно колко са светила. Ти олимпиадата гледа ли? Или викаш те там не са нито знаещи, нито можещи, пък за светила да не говорим.
И аз, разбира се, вярвам на тях, а не на някакви тъпи анонимници, които даже не са слагали колан в тренировките си.
казано от ЂÒÞΈто на 02.05.12, 14:35:
Здравейте, колеги. Благодарение на моя фитнес инструктор научих за склада за фирмата. Той препоръча протеините им.. Радвам се, че съм сред толкова компетентни хора.
Сега последно пишещите в този форум тъпи ли са или са компетентни според тебе, че нещо си противоречиш???
Моят колан е на YORK , специален, термоизолационнен и не е кожен - следователно той ГОРИ.
Абе като гори тоя колан не те ли пари нещо, не боли ли?? Ето това вече е наистина тъпо. Това за горенето на мазнини с колан е най-голямата простотия, която си бълвал до сега. Има предостатъчно инфо на тази тема в сайта стига да искаш да четеш (и да можеш де).
А тва, че отслабвал поддържащите мускули, ти го разправяй на твоята баба, защото АЗ тренирам така и съдя по опита си!
По кое, по кое? Искаш ли да вържем бас, че с тежестите с които аз загрявам ти най-вероятно ще се наакаш без колан и то точно заради здравината на поддържащите мускули. Или неее, не се сетих, ти поддържаш твоите с мега яките коремни преси и чикидж**ското клатене насам натам с дъмбел (и вероятно го правиш едновременно с дъмбели в двете ръце, нали?), както и култовите преси с извиване, някак си е много гъзарско това лакет към коленце изпълнение. Между другото в ежедневието колани няма, но пък ти може би си го носиш тайно под дрехите, че не се знае ако те помоли някоя млада майка с дете да и помогнеш за количката по стълбите например, да не се сецнеш нещо...
Май бъркаш нещо затопляне и разгряване, а?
казано от ЂÒÞΈто на 14.08.12, 16:27:
Aз пък не го свалям въобще! :) А не да се развъртам от слагане и сваляне. И да, колана ми е на НАСА и затова горя калории с него.. Когато тръгнеш да тренираш с моя колан, тогава ми обяснявай какво се гори и какво не.
Това няма и да го коментирам, пренасочвам го директно към бисерите на форума, там другите ще го изкоментират подобаващо. :D
Съветвам те обаче да се въздържаш от даване на оценки и квалификации на хора, които не познаваш. Ще ти е от полза и във форума, и в живота. Някак е по-безболезнено.
До автора на темата: брат, пожелавам ти да се оправиш бързо и също бързо да започнеш отново да тренираш! И носи колан, но в началото, като се стараеш да го използваш все по-малко, едновременно със заздравяването на торса, постепенно намалявай ползването му до тежките максови и близо до макса серии! Носенето на колан постоянно със сигурност ще те предпази от това да имаш здрав кръст, здрав корем, изобщо здравата база, която ще ти е необходима за повечето основни упражнения, а и за в живота, защото както казах вече там колани няма.
Модерация: Моля, мерете си приказките!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.08.12 17:41.
Колана е за хора можещи да вдигат перфектно и без него.
Аз вчера като го забравих да не би да не съм тренирал, е кляках на 140 вместо на 150 ама какво да се прави.
Жалко , че хора с твоите спортни познания могат въобще да вземат изпита за спасители, жалко ...
ЂÒÞΈто Да не ходиш и до тоалетната с колан, току виж си се понапънал и изхвръкнал някой прешлен и счупил огледалото в банята.
Мнението беше редактирано от Madboy на 14.08.12 18:33.
Жалко и за ваште познания, всезнайковци. Едно нещо не одобрявам в този форум и то е, че се отрича нещо само защото не тренирате по този начин, че смятате хората с малко мнения за зайци, които нищо не вдяват и, че ви е тесен кръгозора за различно от вашето мнение. Колана като атрибут за тренировки е неоспорим! Мое е мнението, че той трябва да е на кръста ти постоянно при интензивни тренировки, че загрява, и че гори калории. Не топи мазнини, но калории със сигурност..
Няма да позволя някой да ми натяква неговото си мнение, само задето има 4000 мнения тук и после за да го защити - цялата “адвокатска” глутница да ми се нахвърля и да ми рови из старите мнения! Спортните ми постижения по плуване са неоспорими, когато бях юноша, а сега съм добър спасител и нямаш право да сравняваш познанията ми в фитнеса със професионализма ми като спасител!
Нека авторът сам си реши. Но колана ще го предпази! Включително от бъдещи проблеми в кръста.
ПП.Когато тренирах за 4-ти месец, тъкмо се бях върнал от морето, и усещах, че буксувам, наех треньор в кварталния фитнес. Много сговорчиво и знаещо момче, което да ме тласне в тренирането. Още на първата тренировка ми каза: “сваляй колана” и въпреки, че го слушах за всичко, тогава му отказах. След един месец момчето получи херния, докторите го зашиха и следващите 6 месеца го нямаше в залата. Когато се върна аз му казах “колана можеше да те предпази”. Но в България 2 са нещата, които се отричат - трениране с колан и трениране за долната част на тялото.
Айде със здраве!
Сега пък калории горят ... с тоя колан можеш да изгориш единствено 20 тина лева.
Ето ти пример аз с какво тренирам - http://www.clutchfitness.com/files/2005-10-09_111823_front_open1.jpg
Мнението беше редактирано от Madboy на 14.08.12 19:04.
казано от ЂÒÞΈто на 14.08.12, 16:27:
Няма да споря с глупаци! Аз казах каквото имах да казвам.. Момчето да си направи сметка - щом хората препоръчват колан, щом аз препоръчвам колан, защото го казвам от опит, нека избере на кого да повярва - на някакви форумни мумии или на себе си, когато сложи колана и почне да тренира с него!
Здрасти!
Преди да започнем да спорим, би ли прочел това - клик! (следващите две части можеш да откриеш и сам)
Коланът, както каза форумната мумия Madboy (който между другото дърпа на мъртва тяга 3 пъти собственото си тегло), може да ти помогне при изпълнение на макс, но само ако можеш да вдигаш правилно и без него.
Коланът играе роля на допълнителен стабилизатор на ядрото, нещо като въшния екзоскелет при насекомите. На практика, хората нямаме нужда от него. Ние си имаме “мускулен корсет”. Комбинацията от силни мускули и слаби стабилизатори, която продължителното носене на колан предизвиква, е гаранция за неприятни травми.
Коланът не те предпазва от травми. Нито от дискова херния, още по-малко от ингвинална. Той е патерица, на която се подпира недостатъчно здравото ядро. Всъщност, коланът, като повишаващ вътрешното налягане, може да способства за появяването на ингвинална херния, пък и не покрива най-честите места, където тя се появява.
Коланът не гори калории. Нито коженият, нито неопреновият, нито тези от Телешоп.
До автора на темата:
1. Грешка едно - загряване на мястото на травмата след самата травма. Правилния подход е точно обратното - лед или студен душ.
2. Грешка две - опити да усукване след травмата. Това може да доведе до много неприятно влошаване на положението.
3. Възстановяването ти след отшумяване на болката, не трябва да е постоянното носена на колан, а подходящи упражнения за заздравяване на стабилизаторите на ядрото. Също така ще се наложи да се върнеш на по-ранен етап и да провериш и съответно коригираш техниката на основните движения - тяга, клек, раменни преси от стоеж и т.н.
Поздрави!
Е*ати колана :D Толкова глупости скоро не се бяха писали :D :D :D :D :D Да не са ти дали пари да им правиш реклама? :D То от него освен сивото ти вещество друго май не се е стопило!
Мнението беше редактирано от Цеци на 14.08.12 19:17.
14.08.12
19:21
казано от ЂÒÞΈто на 14.08.12, 17:20:
Модерация: Моля, мерете си приказките!
Такааа...предупредих те културно да се въздържаш да даваш квалификации на хора, които не познаваш, ама ти май не разбираш от дума. Разбери, че ника в BB-Team няма да те скрие, не и когато дадеш достатъчно добър повод на някой да те потърси. (devil)
Сега да ти кажа в прав ред, вземи поосмисли думите си и се извини, освен ако не държиш да видиш “мутрата ми” отблизо, че София не е толкова голяма, Борислав “Торп” Цоков може да плува бързо, ама не знам как е с бягането, а около Нов български все пак е суша... Успя да ми станеш любимец, ще се видим, вярвай ми.
А и следващия път не разчитай на анонимността на Интернет. ;)
Извинявам се, Весо. Целта ми тук не е да обиждам хората, а да черпим познание един от друг. Подразни ме манията ти да ровичкаш из постовете ми и да ги слагаш в един контекст. Съжалявам! Уважавам всеки един от колегите тук. Теб също. Аз сега спирам да пиша в тази тема и ви пожелавам успех в тренировките. Ще се засечем по другите теми.
Все пак - аз тренирам с колан, вие тренирайте както намерите за добре.
Всичко добро.
17.08.12
19:47
А кръста на момчето оправи ли се?
Ако не отивай във Велико Търново и търси д-р Чергеланов. Пиши на лично ако искаш да ти обясня точно къде е кабинетът му.