Бананови палачинки

Прескочи до:

Време на приготвяне: 15-20 минути
Необходими продукти:
2 яйца
1 банан
канела
ванилия

Нарязвате банана на тънки кръгчета, намачквате с вилица. Добавяте двете яйца и бъркате до хомогенна смес. Дори да останат цели парчета банан, не им се притеснявайте. Не пасирайте, ще стане много рядко. Добавяте канелата и ванилията. На тефлонов тиган слагате по-малко от сместа. Ако сипете повече е трудно обръщането, тъй като тестото е рядко и се разпада при обръщането, пък и са по вкусни като са на малки палачинки.
Може да се гарнират с мед :)

Аз ги гарнирах с домашно сладко. Според мен е подходящо за преди тренировъчно хапване.
Оригиналната рецепта
http://blogilates.com/recipe-index/the-banana-pancakes-recipe-video

Темата беше редактирана от Ивчето Пивчето на 23.08.12 14:12.

23.08.12
14:46

Окапах си клавиатурата с лиги :) Много вкусно изглежда, браво! Мисля да ги пробвам. Само ще вдигна малко количеството на продуктите, че ще остана сериозно гладен иначе.

Мнението беше редактирано от Георги на 23.08.12 14:47.

23.08.12
14:57

Ами трябва да те информирам, че ме спечели! Освен това се очертава да съм сериозно разконцентрирана, поне докато не намеря от някъде тиган! (nmuchfun) :D

Да, за по-голяма доза увеличавате количеството на продуктите. Аз  не очаквах да станат толкова вкусни ама уви, само дето забравих да им сложа канела :)) ама пак бяха супер :)

23.08.12
17:07

казано от Мари А. на 23.08.12, 14:57:

Ами трябва да те информирам, че ме спечели! Освен това се очертава да съм сериозно разконцентрирана, поне докато не намеря от някъде тиган! (nmuchfun) :D

Ами ако ме беше била по-малко с тигана в къщи, сега още щеше да имаш тиган хахахаха Сега ще ядеш палачинките по мой образи подобие хахаха особенно частта с банана...знам знам зле съм хахахаха

23.08.12
17:29

казано от Wolfy на 23.08.12, 17:07:

казано от Мари А. на 23.08.12, 14:57:

Ами ако ме беше била по-малко с тигана в къщи, сега още щеше да имаш тиган хахахаха Сега ще ядеш палачинките по мой образи подобие хахаха особенно частта с банана...знам знам зле съм хахахаха

Решението, макар и временно, на проблема ти е: изпий половин литър 3 в 1 - глог, мента, валериан. А за палачинките ще се погрижа аз. (devil)

23.08.12
22:14

Утре отивам да си купя банани и да ги пробвам, изглеждат ми много вкусни :)

23.08.12
23:02

Наказах се жестоко с тия палачинки! Преядох зверски много вкусни бяха. Ядох ги солени с филе и кашкавал, нищо че са леко сладникави заради бананите. Накрая остана малко смес и я изпих :) Абе грозна работа с две думи. Благодаря ти за идеята :)

24.08.12
09:28

Току-що си направих и аз, втората стана като омлет, явно сместа беше в повече и не можах да я обърна добре. На вкус са превъзходни.

Да, казах за сместа, трудно се обръща като е повече. Не е като обикновена палачинка с по-тежка текстура за да се обърне. Радвам се, че ви хареса :)

30.09.12
20:16

Аз сега ги пробвах станаха уникалноо с мед ги ядох супер станаха.БРАВО за рецептата :)

27.10.12
23:29

6 яйца + 4 банана + канела и ванилия + малко мед за гарнитура = разкош. Особено след 23-часов фаст. :) Чудех се защо някой би правил нормални палачинки с брашно, след като има тези? Стават 3 пъти по-лесно, 3 пъти по-бързо, по-вкусни са и са по-здравословни. Мерси за рецептата - имам си нова любима храна.

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 27.10.12 23:33.

Т. Тодорова

29.10.12
07:22

Ей сега ги почвам ,звучат супер :)

29.10.12
20:41

Пробвах ги и аз. Стана нещо невероятно!!! 10х

03.11.12
11:55

Днес я пробвах.Първата ми стана на бъркани яйца.но втората се получи! Браво за рецептата! Стана невероятно вкусно (nlove9)

05.11.12
18:08

Благодаря! Много лесно и вкусно!

Две яйца и един банан = една палачинка?

05.11.12
20:34

казано от Димитър Иванов на 05.11.12, 20:03:

Две яйца и един банан = една палачинка?

при мен стават 2 палачинки

05.11.12
20:42

При мен излиза 1 палачинка: в целия тиган я разстилам и се обръща после без проблем. Наистина идва малко скъпичко да си направиш десетина :)

Аз от четири яйца и два банана направих две :D , но са доста скъпи и не вярвам да правя пак.

Аз ги правя мънички и стават около  10-тина.

05.02.13
12:09

Ивче, направих и аз твоите палачинки. Хубави са дори без сладко. Почерпих даже ;) От 2 яйца и 1 банан ми станаха 3 броя :)

20.06.13
18:30

мммм уникални са .......(inlove)

21.06.13
20:52

Тъкмо и аз щях да пускам тема с моите палачинкови извращения :Д

Днес и аз реших да експериментирам и импровизирах, та ето за търсачите на новости една рецепта, която се оказа сполучлива:

1 банан
40-50гр овес
3-4 яйца
доза протеин (шоколадов вкус в моя случай)
шипка канела
шипка сол

Ще обясня малко с мой думи как ги приготвих: разбивам яйцата, намачквам банана с вилица и го добавям в продълговат тесен съд за по лесно разбиване, после добавям солта, канелата и протеиновата пудра, накрая слагам и овесени ядки докато се получи не много гъста смес, намазах си тефлона на пук с олио и не съжалявам, палачинките не се разцепиха, но за съжаление нямам камера за да ги снимам...  Сместа се оказа гъста и не ги разстилам много по тигана иначе стават много тънки, като цяло е това. Палачинките стават леко дебели и даже с нищо да не ги подправяш са много вкусни, ако някой ги опита да сподели мнение :)

03.01.14
22:29

А да попитам , тигана с какво го мажете ,тъй като не разбрах в клипа ? Отново ли слагате малко олио ?

03.01.14
22:31

Краве масло.

03.01.14
22:44

Утре ще ги пробвам :D

И аз съм голям фен на палачинките, но обикновено добавям всеки път различни неща. Най- много ми харесват с боровинки, овесени трици, пшеничен зародиш, кокосови стърготини и ванилия на есенция или прах. Добавям малко прясно мляко ,протеин с парченца ягода и няколко белтъка. Винаги стават уникални може да се ядът и без някакъв пълнеж.

09.01.14
10:37

Здравейте,
Снощи реших и аз да пробвам рецептата с 4 банана и 8 яйца + доза ягодов протеин и канела и искам да споделя една елементарна рационализация - понеже всички предупреждават, че се обръщат трудно (сам се убедих с първата), откъснах малко метално фолио и след като палачинката станеше готова от едната страна с тигана я прихлъзвах върху фолиото, със суровата страна нагоре, след което с ловко обръщане я слагах пак в тигана, за да се опече от другата страна - станаха 8 страхотни палачинки, които мазах или с фъстъчено масло или с мед, а и добавях млени орехи.

16.02.14
13:32

Тази сутрин пробвах рецептата, като използвах 2 банана, 2 яйца и половин лъжичка Рожков за аромат..станаха уникални! Не знам защо при другите се обръщат трудно, при мен нямаше проблем- аз съм с тефлонов тиган (без мазнина).

казано от Stela на 16.02.14, 13:32:

Тази сутрин пробвах рецептата, като използвах 2 банана, 2 яйца и половин лъжичка Рожков за аромат..станаха уникални! Не знам защо при другите се обръщат трудно, при мен нямаше проблем- аз съм с тефлонов тиган (без мазнина).

Заради Рожков. Станало е по-плътно тестото :)

26.04.14
13:54

Правила съм палачинки с какво ли не :D :) Ще си направя и от тези - обичам банани + мед и канела стават превъзходни!
Правила съм и тиквени палачинки.:) Бях я видяла в един сайт.Ето и рецептата:
Продукти за 3 палачинки
250 гр. настъргана тиква
3 ч.л. (30 гр.) брашно (правя почти всички палачинки с брашно от лимец,но може да използвате всякакво)
1 ч.л. канела
2 яйца
30 гр. мед за намазване

Начин на приготвяне:

Канелата и брашното се прибавят към настърганата тиква и се разбърква.Яйцата се разбиват и се смесват с тиквата,за да стане гъста смес.В незалепващ тиган (може намазан с мазнина) се слага и се разнася с лъжица.:)

01.05.14
11:00

Пробвах и аз 1 варинат и много ми хареса:
2 яйца
1/2 банан
1/2 доза сур. протеин
1/2 чл бакпулвер и канела

Станаха 2 с малко по-малко въглехидрати заради банана и от бакпулвера - пухкави. :)

30.05.14
17:49

Здравейте, реших в неделя аз също да ги пробвам, Но незнам как точно се приготвят? Трябва ли да се слага, мазнина в тигана?

Atanasov

31.05.14
18:54

казано от ЖоретУ на 30.05.14, 17:49:

Здравейте, реших в неделя аз също да ги пробвам, Но незнам как точно се приготвят? Трябва ли да се слага, мазнина в тигана?

казано от Yakovliev Y. на 03.01.14, 22:31:

Краве масло.

02.06.14
19:15

Даже с кюфтета и чеснов сос се ядват

23.06.14
15:58

Подходящи ли са за след тренировка ? И ако не кога са ? :)

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 23.06.14 15:58.

23.06.14
16:10

казано от Newbie Newbie на 23.06.14, 15:58:

Подходящи ли са за след тренировка ?

да

23.06.14
16:12

Благодаря, отново :D

Наскоро попаднах на рецепта за класически палачинки и след тренировка си ги правя ама не зная колко са полезни. Някой които разбира дали може да даде съвет.
Това е рецептата

30.03.15
16:31

Ще ги пробвам тези само с банан и яйца, но опитах нещо друго, добавих пасиран банан към сместа за палачинки от овесено брашно, които много ги обичам намазани с мед мммм :P . Като опитах обаче и тези със добавеният банан се е получило нещо страооооотноо.
Май вече ще си добавям винаги банан към сместа за овесените палачинки. За овсенето брашно, а и въобще за консумация ползвам овесени ядки само от Лидъла, тези ядки за мен са най-хубавите от многото които съм опитвал ! Да отбележа, че съм ползвал банан на Dole, бананите не всички са еднакви, има някои които въобще не ми харесват.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1