05.10.12
19:20
Първо искам помоля да няма отговори от типа :”темата е несериозна”. Искам да ми предложите някаква система за трениране тъй като съм начинаещ. Гледах темите обаче ми се сториха твърде натоварващи за мене. Аз съм на 16 години 170см. 52 килограма. Спокойно мога да кажа че мога да направя 3-4 серии от 15 лицеви с 2-3 минутна почивка, 2 серии от по 50 коремни с 3 минути почивка и 2 серии по 10 набирания на лост (нормалните за бицепс). Ако може да ми препоръчате някаква система но без пиене на някакви протеинови напитки! Благодаря предварително :).
05.10.12
19:55
http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti 3 пъти седмично в продължение на 4-6 седмици.Ако имаш някакви въпроси относно програмата питай,но първо прочети всичко в статията.Хранителния си режим можеш да направиш сам от раздел Хранене.Нуждаеш се от такъв за покачване на мускулна маса.
Поздрави.
05.10.12
20:04
Прегледах линка доста е подробно първо искам да попитам за щанги и другите уреди от къде да разбера колко килограма трябва вдигам дърпам и впрочие. И само да спомена новак съм досега не съм ходил на фитнес :)
казано от Kalin Petrov на 05.10.12, 20:04:
Прегледах линка доста е подробно първо искам да попитам за щанги и другите уреди от къде да разбера колко килограма трябва вдигам дърпам и впрочие
Ами, първо почваш с минимума, след това пробваш колко можеш за дадения брой повторения и така.
05.10.12
20:23
казано от Kalin Petrov на 05.10.12, 20:04:
Прегледах линка доста е подробно първо искам да попитам за щанги и другите уреди от къде да разбера колко килограма трябва вдигам дърпам и впрочие. И само да спомена новак съм досега не съм ходил на фитнес :)
Да Петко ти обясни какво да правиш.Все пак ще ти го поопростя,защото виждам,че имаш нужда.Например при повдигането на щанга от лег имаш 3 серии по 10 повторения.Трябва да подбереш така тежестта,че последното 10 повторение да бъде изпълнено с много големи затруднения.Ако отказа ти идва при 6-7 повторение намали тежестта,а ако чувстваш,че отказа ти идва при 14-15 повторение увеличи тежестта.Същото се отнася и за другите упражнения,но при някои като при тези за краката имаш 3х15.Тоест там правиш същото като при лега,но отказа трябва да идва не при 10,а при 15 повторение.
Натисни върху всяко едно от упражненията в програма и прочети всичко за подготовката и изпълнението им.
П.С. При теб най-важно в момента е храненето.Не очаквай сериозни резултати ако не го оправиш.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 05.10.12 20:24.