Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.11.12
06:44

15.11.2012-НВД, тренировъчен
Станах в 4:30 (dull) .. Изпих един зелен чай + силно кафе с малко мляко и започнах да тренирам.

Тренировка:
4 rounds:
1. Dive bombers @ 8
-100 high knees @ 100
2. Butt lift + crunch with swiss ball @ 20
-100 high knees @ 100
3. Dumbbell rows for back musc. @ 8
-100 high knees @ 100
4. Dumbbell shrugs for traps @ 8
-100 high knees @ 100
5. Knee hugs @ 20
-100 high knees @ 100

Total: ~30-35 min

Мнението беше редактирано от Kath на 15.11.12 06:44.

15.11.12
06:48

Добро утро! Как така тренираш да речем в 5 сутринта,т.е. не пречиш ли на някой около теб - родители, съседи?

15.11.12
06:55

Храна

1. След тренировка закусих с 3 яйца на очи, които полях със задушени гъби в доматен сос (качвам снимки - изглеждат много грозно, но бяха убийствено вкусни :D !)
2. Кисело мляко с много канела
3. 40 гр (остатъка от вчера) черен шоколад със стевия + кафе с мляко. Мисля,че започва да ми става навик да го хапвам този шоколад. :D
4. 300 гр. свинско с гъби и голям резен домашно сирене
5. За вечеря ще хапна от един яйчен сладкиш, който се получи много интересно (поствам рецептата по-долу) и с цедено кисело мляко (което също си направих сама)

Мнението беше редактирано от Kath на 15.11.12 14:30.

15.11.12
06:57

казано от Камен Илиев на 15.11.12, 06:48:

Добро утро! Как така тренираш да речем в 5 сутринта,т.е. не пречиш ли на някой около теб - родители, съседи?

Добро утро и на теб.
Живея само с майка ми, а тя спи като труп.
По повод съседите - оооо, няма да ти обяснявам колко пъти са ми правили проблеми. Е, в крайна сметка - който иска, намира начин :D!
Използвам 3 дебели, родопски одеяла, които слагам на земята и отгоре правя въпросните “high knees”, така шума се притъпява. И, всъщност, останалите упражнения не са никак шумни. :)

Мнението беше редактирано от Kath на 15.11.12 06:58.

15.11.12
07:04

Уха!Страхотна закуска.В крайна сметка вкусовите качества са важни,не че изглежда зле,даже напротив.
Много ме радват тренировките рано сутрин,зареждат с енергия.Приятен ден. : )

15.11.12
07:13

Е тва вече е сериозен дамски дневник !i became a follower

15.11.12
07:15

казано от Kath на 15.11.12, 06:55:

Храна

1. След тренировка закусих с 3 яйца на очи, които полях със задушени гъби в доматен сос (качвам снимки - изглеждат много грозно, но бяха убийствено вкусни :D !)
2. Кисело мляко с много канела

Това в тиганчето прилича много на моите “буламачи” и направо ми се повиши слюноотдлянето.
Не знам каква ти е рецептата, обаче лично аз бих го ъпдейтнал с две-три скилидки чесън на тънки филийки и щипка босилек.
Поздравления за дневника, с интерес бих следил и рецептите ти, ако споделяш такива (професионално изкривяване от близо 8-те години в хранително-вкусовия бранш).:)
Поздрави!

15.11.12
07:30

Оу, колко много позитивни хора :) Знаех си, че няма да сбъркам, като си направя дневник. Всеки ден ме зареждате с позитивни емоции ;)
С удоволствие ще споделям рецептите си.
Поздрави :P

Мила

15.11.12
09:01

Казваш, че си пила мелатонин и не действа. Какъв мелатонин и в какви дози си пила? Това със съня ти е основен проблем, не може да ставаш в 4 - 5 сутринта, просто след време това ще ти се отрази.

И тук ще ти кажа - прекаляваш с протеина, доста голяма част от въглехидратите ти са от млечни продукти.

15.11.12
09:49

казано от Мила на 15.11.12, 09:01:

Казваш, че си пила мелатонин и не действа. Какъв мелатонин и в какви дози си пила? Това със съня ти е основен проблем, не може да ставаш в 4 - 5 сутринта, просто след време това ще ти се отрази.

И тук ще ти кажа - прекаляваш с протеина, доста голяма част от въглехидратите ти са от млечни продукти.

Мелатонин пих под формата хапчета “Мелатрол”,следвайки упътването.
Относно протеина - приемам толкова,колкото в онази тема бяхме изчислили. Много са само в НВД дните. Да,предимно от млечни са,защото обичам,но все пак си хапвам и доста яйца и месо.

казано от Камен Илиев на 15 Ноем 2012 05:48:

Добро утро и на теб.
Живея само с майка ми, а тя спи като труп.
По повод съседите - оооо, няма да ти обяснявам колко пъти са ми правили проблеми. Е, в крайна сметка - който иска, намира начин !
Използвам 3 дебели, родопски одеяла, които слагам на земята и отгоре правя въпросните “high knees”, така шума се притъпява. И, всъщност, останалите упражнения не са никак шумни.                                                                                          ХАХА тожа със съседите колко ми е познато,ама пука ли ми-НЕ!:)Одеало слагам само когато стана доста буен,че да не взема да пропадна при комшийката:)

Мила

15.11.12
10:02

казано от Kath на 15.11.12, 09:49:

Мелатонин пих под формата хапчета “Мелатрол”,следвайки упътването.
Относно протеина - приемам толкова,колкото в онази тема бяхме изчислили. Много са само в НВД дните. Да,предимно от млечни са,защото обичам,но все пак си хапвам и доста яйца и месо.

Продукта, който си пила не е добър. 1мг мелатонин по няколко пъти през деня. Мелатонина се пие вечер - до 10 мг в дози, ако и в този случай не помага се спира и се търси друг вариант. Най-ефективния вариант е lozengers, таблетки, които се смучат.

Относно млечните - не ме разбра, говорех за въглехидратите, не за протеина от тях.
Ти не си на постоянно НВД и е безсмислено приемането на толкова протеин в тези дни. Няма да загубиш никаква мускулна маса. Въобще основната идея на въглехидратната ротоция е ‘‘carbs cycling, not everything cycling’‘. Плюс това, което отбелязах за въглехидратите - във ВВД и РБД дни те трябва да идват от комплексни въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Мила на 15.11.12 10:02.

15.11.12
10:19

Въглехидратите в НВД идват предимно от млечни продукти и винаги са точно изчислени. Въглехидратите във ВВД идват от пълнозърнести храни,пшенични трици и плодове.
при мен големи неудобства създават болестите ми,заради които трябва да се съобразявам със съдържанието на фруктоза,с ГИ, че дори с глутеновото съдържание...

15.11.12
10:23

казано от Kath на 15.11.12, 07:30:

Оу, колко много позитивни хора :) Знаех си, че няма да сбъркам, като си направя дневник. Всеки ден ме зареждате с позитивни емоции ;)

И на мен ми е “чудно” как се получава това? Като вляза в дневниците на младежите, особено тези, които сега почват да тренират и същите тези, на които мед им капе от устата тук с разните му емотиконки, цунки, гунки, там почват - “абе мой, ми къде ти е мъртвата тяга? бе я ми обясни ти на тва трениране ли му викаш?, ми диетата ти не струва, това упражнение натоварва повече еди коя си мускулна група, що си не избереш друг спорт?”  Лудница! Къде ли е причината за този контраст?

15.11.12
10:29

казано от Камен Илиев на 15.11.12, 10:23:

И на мен ми е “чудно” как се получава това? Като вляза в дневниците на младежите, особено тези, които сега почват да тренират и същите тези, на които мед им капе от устата тук с разните му емотиконки, цунки, гунки, там почват - “абе мой, ми къде ти е мъртвата тяга? бе я ми обясни ти на тва трениране ли му викаш?, ми диетата ти не струва, това упражнение натоварва повече еди коя си мускулна група, що си не избереш друг спорт?”  Лудница! Къде ли е причината за този контраст?

Наистина нямам обяснение :D

15.11.12
11:15

@Kath, чувал съм че мелатонина на Now Foods e един от най-качествените, само защото мой познат е много доволен от него.
Но доколкото знам не беше само за съня, ако не греша-трябва да питам.

@Камен Илиев, кой точно от всички коментирали тук визирате под “същите тези, на които мед им капе от устата”?

Мила

15.11.12
11:28

казано от NightCrawler на 15.11.12, 11:15:

@Kath, чувал съм че мелатонина на Now Foods e един от най-качествените, само защото мой познат е много доволен от него.

Не е само до фирмата, а до качеството и формата на Мелатонина. Съмнявам се от обикновена таблетка да и подейства.
Мелатонина е хормона на младоста и основното му действие е това, подпомага съня и неговото качество.

15.11.12
11:45

В тоя ред на мисли, ако не можеш да спиш от схващания и изтръпвания и пиеш този медикамент, ще спиш ли по-качествено?

15.11.12
11:48

На мен, Мелатонина, какви сюрреалистични кошмарища ми причиняваше, чак цели филми със заплетен сценарий. Сега направо си ми е скучно и ми липсват всички изроди и чудовища. :D

15.11.12
12:44

казано от NightCrawler на 15.11.12, 11:15:

@Камен Илиев, кой точно от всички коментирали тук визирате под “същите тези, на които мед им капе от устата”?

Секи който носи пишка.

15.11.12
13:09

казано от Камен Илиев на 15.11.12, 12:44:

...Секи който носи пишка.

Много оригинално и подходящо за дневника на едно младо момиче!
Не знам и не съм следил коментарите на другите с такъв размножителен орган, които са коментирали тук обаче си в груба грешка поне относно мен.

казано от Мила на 15.11.12, 11:28:

Не е само до фирмата, а до качеството и формата на Мелатонина. Съмнявам се от обикновена таблетка да и подейства.
Мелатонина е хормона на младоста и основното му действие е това, подпомага съня и неговото качество.

@Kath, според мен е малко излишно дори за проблеми със съня да се взимат хапчета/прахчета и да се тормози кой знае какво друго в организма.Потърси някаква билка по-добре, мисля че има доста по-безвредни варианти от природата.

@Мила, чувал съм че на таблетки е по-трудноусвоимо и скъпо, но рядко се намира мелатонин на прах(или каквото и да е друго).

Мила

15.11.12
13:19

казано от NightCrawler на 15.11.12, 13:09:

казано от Мила на 15.11.12, 11:28:

@Kath, според мен е малко излишно дори за проблеми със съня да се взимат хапчета/прахчета и да се тормози кой знае какво друго в организма.Потърси някаква билка по-добре, мисля че има доста по-безвредни варианти от природата.

@Мила, чувал съм че на таблетки е по-трудноусвоимо и скъпо, но рядко се намира мелатонин на прах(или каквото и да е друго).

Вероятно вече ставам досадна с този мелатонин, но последно да обясня, за @NightCrawler, тъй като приемаме, че не е имал интерес в тази сфера (съдя по поста ти в този дневник)

Така - има таблетки, които се пият с вода - тези на мен не ми действат. Другият вариант е тези, които се смучат и се усвояват много по-бързо - тези са добри, формата им е ‘‘lozenger’‘.

Продължавам - организма не се тормози с този вид суплемент. Мелатонина е хормон, който по принцип се произвежда от организма, но с течение на времето и с процеса на стареене, той започва да се произвежда в много по-малки количества. Допълнителното му суплементиране, няма по никакъв начин да навреди на организма.

Предлагаш билка - тогава аз казвам Валериан, само, че сега ти вероятно ще ми кажеш, че валериана е само за успокоение на нервите при хардкор ситуации. Но не, валериана е просто билка, която се продава и под формата на хапчета. (пък ако този факт ти е известен, тогава ти се извинявам) ;)

Мнението беше редактирано от Мила на 15.11.12 13:21.

15.11.12
13:41

Валериан пих преди 2 месеца в продължеие на 3-4 месеца, а от 1 месец насам пак го приемам, но очевидно ефект няма.
За мелатонина съм напълно съгласна с Мила - безвреден е ..или поне не са наблюдавани някакви негативни странични ефекти.
Мила - в аптеките продават ли се тези “Lozenger”, ако не - къде? Можеш ли да ми кажеш ориентировъчна цена (ndolars)?
Питам, понеже търсачката на гугъл не даде много ясна представа. Всъщност, според гугъл фирмата е “Lozenge”, а не “Lozenger” и не забелязах аптеки,в които да ги продават :?

Мнението беше редактирано от Kath на 15.11.12 13:44.

Мила

15.11.12
14:00

Мелатонина не е скъпа добавка. Купувам си го от магазин за хранителни добавки. Възможно е и в аптеките да има, трябва да попиташ дали продават мелатонин от поне 3 мг таблетка, която се смуче. Аз в момента пия на NOW.

15.11.12
14:24

Ще го поръчам онлайн от някой сайт за добавки и ще пробвам. Мила, благодаря за информацията. Имах нужда..и то спешна.

Мнението беше редактирано от Kath на 15.11.12 14:25.

15.11.12
14:35

Яйчен сладкиш (само с белтъци)

Продукти:
500 гр. яйчени белтъци
1 ампула ванилова есенция
Подсладител на вкус
3-4 с.л. прясно мляко (минимум 1,5% масленост)

Приготвяне: Всичко се разбива до идеална хомогенност и се изсипва в тънък съд, подходящ за микровълнова. Пече се минимум 25 минути на НИСКА мощност.
Ако не ми беше НВД ден щях да добавя и ябълки, защото определено би си отивало МНОГО :)
Доста е вкусен (inlove)

П.С. Може да поръсите с канела - става бижу.

Домашно цедено кисело мляко

Тъй като споменах в поста с храната, че ще ям яйчения сладкиш с приготвено от мен цедено кисело мляко, мисля да споделя и как го правя, тъй като е полезно и МНОГО лесно:
Взима се кофичка кисело мляко по изпор, надупчва се с клечка за зъби на много места - трябва да се получат мноого малки дупчици. Оставя се обърнато надолу за поне 6-8 часа в някакъв съд, като не трябва да е напълно “захлупено”, т.е. трябва да се остави под наклон и да влиза въздух.

Мнението беше редактирано от Kath на 17.11.12 09:50.

15.11.12
14:35

И аз преди имах проблеми със съня и пих този на NOW и ми помогна. Но сега отново имам проблеми и пак от него пия превишавал съм и дозата , но пак същото въртене и ставане през ноща и забиване пред компа .. И това ме кара да си мисля , че тази добавка помага само временно

15.11.12
15:27

лел,кате,много ме радват твоти рецепти,но аз за съжаление нямам микровълнова фурна,дали ще стане в обикновена фурна ???

15.11.12
17:43

казано от Milena Vlahova на 15.11.12, 15:27:

лел,кате,много ме радват твоти рецепти,но аз за съжаление нямам микровълнова фурна,дали ще стане в обикновена фурна ???

Би трябвало да стане, но ще има вкус и консистенция по-скоро на крем - карамел (само крема, разбира се)..или нещо подобно... всъщност - идея си нямам :D

15.11.12
18:05

Тренировки в зала мислиш ли да правиш или само вкъщи ?

П.С Късметлийка си , че майка ти спи като пън . Моята само да мръдна и е будна ... http://americanidolreportcard.files.wordpress.com/2011/03/slap-batman.jpg?w=390&h=259

15.11.12
22:01

Определено и аз ще те следя.Интересен и много позитивен дневник.Напсоледък обръщам супер голямо внимание на хората,които са изпълнени с енергия и усмивки.имаме нужда да се обграждаме с такива хора.
а и рецептите ти са доста интересни.определено някой път ще изпробвам някои от тях :)

П.П.А за това с одеало на пода никога не съм се сещала,че ще намали шума.Ще се изпробва ;)

15.11.12
22:22

Brusakch - не си ли прочел първия ми пост? От 3 години тренирам в зала - 3 дни в седмицата там, 2 или 3 дни в седмицата - вкъщи.
abigaleo99, радвам се, че съм дала полезни идеи...аз съм много изобретателна, що се отнася за тренировки рано сутрин . На морето, например, тренирах в банята :D.. Бяхме в хотел, а хората там ходят, за да се наспят и нямаше как да ги притеснявам с моите бърпита и планински катерачи :D
Да, по-ограничена бях откъм движения, но се справях, даже правих доста изморяващи и изпотяващи тренировки :D

16.11.12
13:17

16.11.2012-РБД, тренировъчен (в зала, с тежести)

Станах рано, както винаги и си направих вакуумки, после пих чай.

Храна

1. Салата от домати със 100 гр. пълнозърнест хляб и голямо парче сирене
2. 200 гр. заквасена сметана с 3 препълнени лъжици какао (blush)
3. 1 кофичка цедено кисело мляко
4. Салата Айсберг с горчица и 200 гр. свински дробчета
5. 1 кофичка кисело мляко
6. 3 яйца на очи, намазани с малко горчица

Коментар:
МНОГО ям днес! Наистина не мога да се спра...въобще не знам на какво се дължи, но калориите се очерава да надвишат 1800 . И нутриените са под всякаква критика :@ По-късно смятам да се разбия с поне час и половина силова тренировка, с някакви HIIT-ове м/у сериите, а традиционното кардио ще оставя за сутринта. Много се ядосвам, като си разваля баланса :(

Мнението беше редактирано от Kath на 16.11.12 19:29.

16.11.12
19:27

16.11.2012-РБД, тренировъчен

Тренировка

Изпълнени в кръг, едно след друго:
1. Пек-дек - 2 серии с 35 кг, 2 серии с 25 кг х 8 повт.
2. Раменни преси - 4 серии х 8 пов.
3. Придърпване на долен скрипец - 1 серия с 40 кг, 1 с 35, 1 с 30, 1 с 30 х 8 повторения всеки път
1,5 км пътека, бягане тип HIIT - ~8 min.

4. Мъртва тяга - 1 серия с 30 кг х 10 повт., 3 серии с 20 кг. х 10 повт.
5. Лиц. опори - 4 серии по 8 повт.
6. Бицепсови сгъвания - 4 серии по 8 повт.
1,5 км пътека, бягане тип HIIT - ~8 min.

7.Ренег. гребане - 4 серии по 8 повт.
8.Плие - 4 серии, 15 повт.
9.Кик-бек - 4 серии, 8 повт.
1 км пътека, бягане тип HIIT - ~5 min.

10.Повдигане на крака от вис. - 4х15
11.Двустранна раменна ротация - 4х8
12.Коремни преси с 15 кг. тежест - 4х30
1 км пътека, бягане тип HIIT - ~5 min.

Коментар: С цел да се самонакажа за днешния “гуляй” претренирах :( . И кардио нямаше да правя, а правих, при това високо интензивно. Истината е, че съм много доволна, въпреки всичко, но определено утре ще правя само кардио, тъй като мускулите ми направо трептят...

Мнението беше редактирано от Kath на 16.11.12 19:34.

16.11.12
19:29

Aко утре си в състояние за кардио значи е трябвало още по-тежко , хах . Много добра тренировка

16.11.12
19:32

казано от Kath на 16.11.12, 19:27:

Коментар: С цел да се самонакажа за днешния “гуляй” претренирах..

Ето тук грешиш.
Първо - предния ден не си яла много,пък и да си яла защо трябва да се спукваш от тренировки след това!??
Второ - хич не е хубаво да претренираш!!
Поздрави и умната ;)

16.11.12
19:34

казано от Вики на 16.11.12, 19:32:

казано от Kath на 16.11.12, 19:27:

Коментар: С цел да се самонакажа за днешния “гуляй” претренирах..

Ето тук грешиш.
Първо - предния ден не си яла много,пък и да си яла защо трябва да се спукваш от тренировки след това!??
Второ - хич не е хубаво да претренираш!!
Поздрави и умната ;)

Ооо, повярвай ми, аз също не харесвам факта, че претренирах. Всъщност, пропуснала съм там да добавя едно сад-нато емотиконче, тъй като сега не се разбира какво съм имала предвид :D

16.11.12
19:38

Исках да кажа,че не бива да се тормозиш за 100-200 калории отгоре и то от качествена храна,а да продължиш следващия ден по обичайния начин.Просто няма смисъл да товариш тялото си излишно :)

16.11.12
19:43

Както може да се преяжда така може и да се претренира  .

п.с утре да си на старта в 6:30 ! ;д

16.11.12
19:58

казано от Вики на 16.11.12, 19:38:

Исках да кажа,че не бива да се тормозиш за 100-200 калории отгоре и то от качествена храна,а да продължиш следващия ден по обичайния начин.Просто няма смисъл да товариш тялото си излишно :)

След като вече се “самобичувах” с днешната тренировка, утре продължавам по план :)
В крайна сметка, това просто опира до това какъв е даденият човек. Аз съм много принципна (в първия си пост споменах, че съм дори леко вманиачена) - за тритре години тренировки съм пропускала максимум 5 пъти. При това тези 5 пъти съм била наистина нечовешки зле и не съм можела да тренирам. По принцип съм тренирала с какви ли не болки (предменструални, стомашни, мигрена, махмурлук, с температура, а на морето се прибирахме пияни в 5:00, аз в 6:00 излизах да тичам по крайбрежната ивица :D) и след тренировка винаги се чувствам като нов човек. Никога не съм усещала да ми вредят тренировките, дори докато съм тренирала болна.
Та - идеята беше да обясня, че това е моят начин да си излея болката, да си излекувам болката, да “укротя” гнева си, да оправя настроението си, а в случая - да се самонакажа за преяждането... :D

Мнението беше редактирано от Kath на 16.11.12 20:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1