19.11.12
00:03
:) Знаем се вече,тъй че няма да се представям наново. :)
(tmi) Помолих да архивират стария дневник,защото стана прекалено омазан и ме дразни да го чета - един ден искам едно,на другия - друго,нищо похвално.Мислих да го закрия на в края на годината и да си имам нов за 2013,но прекалено се засрамих - и публично,и пред мен си.
(fubar) Ще ми се да съм по-продуктивна и да започна да използвам потенциала си,какъвто и да е той,на 100% .
(wait) Ще записвам абсолютно всичко - храна,тренировки,брой цигари,полезна дейност /основно под формата на учене,надявам се/ , пропуснати лекции,безполезна и никому ненужна дейност /гледане на сериали,шматкане из интернет,безцелно шляене,само и само да не свърша нещо,което изисква усилия/ , прогрес и регрес във всяко едно от изброените.
:x Целодневните писаници,водещи до резултат “едит след едит” ,няма да ги правя.Публикуването на дните ще се случва или вечер,или веднъж на два-три дни (отново вечер).
(nstick) Ще се измеря отвсякъде утре ще си публикувам габаритите.
(y) Самопожелавам си успех и здраво дупе /и буквално,и преносно/ .
19.11.12
06:59
Честито дневниче! (sun) И аз си те следя и успех!
п.с Остави онази 90-дневна глупост и започни разумно (nod)
19.11.12
09:21
Ха, тук имало рестарт! Като твоя фенка ти желая успех! Ще те следя изкъсо ;) (sun)
19.11.12
20:41
Мерси,мили момичета (F)
(nlove8) 19/11/2012 (nlove8)
Нетренирочъвен,последен.
08:40 Ставане
09:30 Цикория с мляко и мед ; филия Местемахер с малко масло,сирене и печена чушка ; 30 мин от един епизод на “Декстър” ,докато закусвах ; добавките.
После пооправих малко у нас и бяхме на лекар пак с любимия.Кардиограмата тоя път е чиста,не като вчерашната.
14:30 Малко бадеми,4 мандарини.
До към 15:40 малко почивка с мъж ми.
15:40 1/2 печена скумрия , добавките.
До тоя момент - учене по морфосинтаксис на френския (dull) , с кратко прекъсване в 18:00 ,за да изям една филия Местемахер с тригълниче топено сирене , сирене , домат и чушка + 1/2 филия от хлябчето,което си спретнах в машината /много вкусен стана,м**а му,а с тия семчици и хрупкава коричка...ньом,ньом!/.Докато ядях филията,се загледах в Енимъл Планет - едно предаване за различните породи кучовци :) . Искам бриар ... и няколко вида шпаньоли.И дакел.Умирам си за кучета.
2л вода и чай,чаша вино за лека нощ.
2 цигари пред болницата ; една в нас .
Пропуснах училището заради докторите.Оказа се,че мога да ида за втората лекция,но се отказах.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.11.12 20:53.
19.11.12
20:54
П.С. Трябваше да се измеря,но направих грешката да започна от прасците... разревах се и се отказах.Мисля,че много дълбоко ще се депресирам,ако си актуализирам информацията,затова ще го оставя за по-светли дни.
П.П.С. Брашното не е толкова семчесто - аз си добавям ленено семе,сусам,маково и слънчогледово семе.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.11.12 20:56.
20.11.12
08:48
Добро утро ! (coffee)
Доста ми се е орелефило лицето (giggle) , не си спомням скоро да съм имала толкова пъпчици и единственото,на което мога да го отдавм,когато се замисля ей така,набързо,е рибеното масло/магнезият.Едни казват,че може,други казват,че не можело да е от тях,странна работа.
С какво ли не се почистих - от елементарен козметичен разтвор,през хума,разстворена сода за хляб,спирт,мирт ... нъц .
... ? (wasntme)
20.11.12
14:22
Друго си е да потренира човек (sun)
Имаше една мацка...Беки или нещо подобно.Има приятен блог,но нещо не я откривам .. ? Беки’с Лайф или .. не помня точно.
Ако някой се сети,нека ми я постне,моля :)
20.11.12
16:09
Йеееее !!
Какви ли не варианти не написах,ама виж,за този се не сетих :) .
Мерси ! :*
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.11.12 16:09.
20.11.12
16:23
казано от Т. Тодорова на 19.11.12, 20:54:
П.С. Трябваше да се измеря,но направих грешката да започна от прасците... разревах се и се отказах.Мисля,че много дълбоко ще се депресирам,ако си актуализирам информацията,затова ще го оставя за по-светли дни.
П.П.С. Брашното не е толкова семчесто - аз си добавям ленено семе,сусам,маково и слънчогледово семе.
Що трябваше да се измериш? Аз шивашкия го ползвам по предназначение. Стига си се мерила, ш’са сбийм накрая. Ти мен за едно, аз теб за друго :D
Хм, нали имаше кростренажор? Що не го ползУваш? Бавно, славно, ненатоварващо. Нали уж щади коленцата??? Поне си е движение ... В тва време и френски мой да зубриш :D
20.11.12
16:45
Ни ма бийй,какоооууу.... (nnotok)
Е,ми за да видя как вървят нещата се измерих - оказа се,че не е на добре.Сигурно мога да засрамя половината мъже тука с тоя размер (swear) .
Тренажорът в е съседния апартамент , при майка , щото у нас няма място за него.Рядко може да се ползва,защото моята стая е превърната в нещо като място за сушене на дрехи /винаги има два разгънати сушилника/. Единият педал е разхлопан,троши се около болта,скърца цялата машина,защото реве за малко грижа и внимание,и освен това - адски ми е скучен,просто не мога.Тренировките с него са ми мъчение - монотонна,досадна,отегчителна гадост.Единствено ме кефеше,когато няколко пъти го комбинирах със Зуза / Зуза:трен:Зуза:трен / - тогава си признавам,че ми изкара джигера .(nfun)
20.11.12
21:00
20/11/2012
Бях си настроила алармата за 6:30 , с красивата идея да ида да тичам в градската градина , но не съм я чула изобщо и станах в 8:30 (giggle) . Закъснях за упражнения с 30 минути , ама извадих късмет - и преподавателят закъсня точно колкото мен. (giggle)
08:45 Кафе /по погрешка - толкова ми се спеше,че усетих,че не е цикория , когато го привършвах / с мляко и мед ; 1/2 филия с топено сирене и 50-60гр. извара.
11:00 Капучино от машината /със захар/
13:15 Тренировка :
8 минути загряване с видео на Руми
20 минути ХИИТ с Шалийн Джонсън /с тежести по 500гр на китките/
8 минути коремни преси
13 минути разтягане с видео на Фитнес Блендер
14:30 Протеин
15:50 Салата от китайско зеле,1/2 домат,краставица,1/2 авокадо,пресен джинджифил,ябълков оцет,малко зехтин,малко олио кориандър-лен-коноп,1/2 препечена филия с триъгълниче топено сирене,50-60гр. извара.
17:30 - 20:00 Работа,свързана с физически усилия /е,не баш усилия,но движение/
20:30 Голяма чаша червено вино
Ще си спретна късна вечеря - 170гр пилешки гърди,задушени с пиячка :P , лук и чесън , малко масло и уорчестърски сос , разни подправки ; салата ,бедно овкусена.
Вода § чай : 1л (blush)
Цигари : 6
Хапчета : 3х1 магнезий ; 3х2 рибено масло , 1х1 Центрум , 2х1 Афламил /противовъзпалително за колената/ , 1х1 аспирин /след тренировката/ , 3х1 пробиотик Лактофлор.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.11.12 11:49.
21.11.12
19:12
(F) 21/11/2012 (F)
09:00 Събуждане.
09:30 - 11:00 Цикория с мед и мляко ; 5 мандарини ; четене из форума и скайп мохабет :) ; хапчета. .
11:00 - 11:30 Чистене .
12:00 - 14:00 Готвене , като в 12:00 се пльоснах да обядвам с 3 варени яйца,препечена филия с топено сирене и салата от китайско зеле,краставица,домат,печена чушка,маслини,сусам,натрошено ленено семе,коприва на прах,зехтин,ябълков оцет и хималайска сол [ :D ] .
13:40 Хапчета
15:00 250гр /може би 300/ от сготвеното на обяд - басмати ориз със свински врат на фурна / лук,чесън,червено вино,сос уорчестър,кимион,риган,сол,черен пипер,червен пипер ... масло....шарлан...и май т’ва е/ ; печена чушка и половина.
16:00 - 17:30 Час за обща култура с един от филмите на Дискавъри.Винаги съм си умирала да гледам такъв тип материали,а напоследък гледам да ги включвам редовно в ежедневието си,за да не изтъпея съвсем,както е тръгнало. (giggle)
17:30 Тренировка , преди която изпих една лъжичка нес ,разтворена в 1 пръст вода ,за да ме ритне малко , че ми беше много умряло.
1) Разгряване с Руми Илиева.
2) Bye,bye,muffin top - тъпо,лесно и скучно.
3) Дупе - клековете със скок ги правих без да скачам,но с коляно към противоположен лакът при изправянето.
4) Вътребедрие - уж не го усещах особено,но като дойде време да стана от мата,установих,че не мога :D .През цялото време напъвах в темпо 2 пъти по-бързо от нейното , че иначе много заспала работа.
5) Ръце - отново действах в по-бързо темпо,но трябваше да взема малко по-леки тежести.
6) Скучен,възкратичък и неефективен стреч , но не ми се прави друг.
Бърза баня,не особено бърз пост - винаги ми отнема много време (giggle) - и сега се насочвам към учебниците по френски.
20:00 100гр от ориза , 1 домат ; без да добавям още мазнина
21:00 - 22:00 Маточина за лека нощ и после сън .
Хапчета : 1х1 Центрум ; 3х2 рибено масло ; 3х1 пробиотик ; 1х1 фолиева киселина ; 2х1 Афламил
Вода и чай : 2л вода , 500мл чай
Цигари : 0
- Имам едно брюкселско зеле,прясно,в тарелка и не знам какво да го направя.Не ме кефи особено,когато е просто задушено - с какво го подправяте и с какво го комбинирате ? (wasntme)
- Нямам вече магнезий , га че ли няма и да имам скоро , по обичайните парични причини (giggle) - приоритет са колената (и всички останали стави) и на мъжа ми добавката,която Кольо ми препоръча в една друга тема / EcoGreen Multi на Now / .
- За утре имам някакви планове за тренировка по тъмно , ама такива идеи винаги подлежат на допълнителен преглед (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.11.12 19:14.
22.11.12
08:37
Добро утро !
Бях направила алармата за 5:30 ,с цел спорт,баня,учене и т.н.
В крайна сметка,събудих се в 6:40 и се чувствах все едно цяла нощ са ме ритали,докато спя :(
А легнах сравнително рано - 23:00 ... Като парцал съм напоследък,не зная защо.(nsleep2)
22.11.12
16:47
22/11/2012 , нетренировъчен (01)
07:00 - 09:00 Чистене ; кафе с мляко и мед ; 2 много тънки принцеси с кайма и кашкавал /от моя си хляб /
09:00 - 11:00 Учене
11:00 1 варено яйце,1/2 домат,50гр извара
12:00 - 15:30 Уни
12:00 , 14:40 , 15:40 - 2 х капучино от машина & мляко с какао от машина , и трите със захар
16:40 5-6 мандарини
17:30 - 19:30 Работа на крак , сиреч , някакво движение
20:30 250гр пилешки гърди на тиган ,само с подправки и малко вино
Общо ми се събират около ... 30-40 минути ходене.Нищо не е,ама не е и като да седя цял ден на компютъра.
Вода & чай : 2,5 - 3,0 л
Цигари : до момента 4 , няма да станат повече от 6 /много са,знам,ама поне си взех хубав тютюн,качествен и лек,мирише на шоколад,а не на ла*на/
Хапчета : обичайните,но без магнезийй и + 1-2 аспирина
Няма да тренирам днес / очевидно / , цялото тяло ме боли ,но пък имам настроение , което няма как да оползотворя ,за жалост.
Ще почета преди лягане и ще гледам да заспя пак по-рано.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.11.12 20:52.
22.11.12
17:18
П.С. Каква кафява захар да взема ? Гледах одеве в Лекси,има поне 5-6 бичима,всички са на що-годе еднаква цена .. ама не знам къде какво трябва да пише кой производител какъв е (wasntme)
На стола брюкселското зеле го дават задушено до размазване като гарнитура на пържола със сос.
Немската кухня е достатъчно куха и безвкусна, за да върви :)
Зависи за какво ти е шикерчето, ама според мен направо си вземи маджун—най-суров вариант е и има хубав аромат :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.11.12 18:05.
22.11.12
19:39
казано от Т. Тодорова на 22.11.12, 17:18:
П.С. Каква кафява захар да взема ? Гледах одеве в Лекси,има поне 5-6 бичима,всички са на що-годе еднаква цена .. ама не знам къде какво трябва да пише кой производител какъв е (wasntme)
Аз си взимам Мускавадо или Демерара, понякога и Пасилфлора или нещо подобно. Все не им знам качеството, но стават.
22.11.12
20:26
Взех си Пасифлора,от сухата,дето ставала и за кафета,че искам на К. /така ще го наричам за кратко/ бялта захар да я махна от вкъщи.Дано му хареса тази,мирише страхотно.
На другата,дето е влажна,пишеше ,че е предназначена за сладкиши и не я взех,защото не съм много запозната. (wait)
Добавям си чаша-две вино към вечерята.Чашите ми са малки,по 100-150мл ,ама аз и не ги пълня догоре :)
П.С. Сега се зачудих ... нали е Пасифлора тая,дето е в кутия ... на бучици ,дето седи ,уж естествени :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.11.12 20:29.
22.11.12
20:41
Рали , тия йоги чайчета от какъв магазин ги купуваш ?Че ги гледах в Амазон и бяха по 7 евро :@
Ми тука в по-скъпите магазини ги има само. Струват 2.99, което си е супер скъпо пак.
Най-добре, ако можеш да си смесиш гуарана със зелен чай. Това са основните съставки.
Ама не е кой знае какво, чай като чай и много маркетинг.
В България най-си е добре да си изсушиш сам билки.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.11.12 21:38.
22.11.12
21:51
Има много интересни комбинации :)
Аз умирам за някакви странни вкусове,а тия явно имат бая,ма много дебело тука...7-8-10лв,б*х тоя чай...без извинение (giggle)
22.11.12
22:23
Въй...
22.11.12
22:30
Хлебчето изглежда адски вкусно и ме е яд, че нямам домашна пекарна за хляб...
22.11.12
22:37
Можеш и на ръка да си го месиш,ама е по-ангажиращо :)
Между другото,одеве си купих едно друго брашно,което струва 1,40 лв в нашия магазин,ръжено е ... подозирам ,че ще е хубаво,особено като му добавя 300 вида семки (nlick)
23.11.12
10:31
(coffee)
Пак не си чух алармата.Явно съм много изтощена и не знам от какво.
Снощи ми дойде без никакви предупреждения /и в тая връзка ще обясня какво чудо е човешката глава/ - а сега вече ме спуква кръстът от болки,все едно съм го секнала,раменете ми пращят ужасно,гърбът...Бля.
А във връзка с главата и това,което се случва в нея : не усетих ПМС изобщо - глад,даже апетитът ми беше понижен,не са ме прихващали настроенията,нищо.В момента,в който разбрах,че ми е дошло,трябваше да изям 40гр бисквити и за щастие - само едно малко квадратче от оня Линд,дето ми се мотае още.(dull) Изпаднах в такава истерия за сладко,в каквато не бях изпадала от поне година.Егати.
Поне бисквитите,според етикета,трябва да са ок - на Престиж едни малки разфасовки,дето пише,че са само ръж,овес и още 1-2 нестрашни неща.Съдейки по вкуса им,сигурно наистина са “чисти” - като за бисквитка,беше много...незахарно и...абе,отщя ми се :D
Изморено ми е.И припуквам.Що пък раменете ...
(rain)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.11.12 10:32.
23.11.12
18:37
23/11/2012 , нетренировъчен (02)
09:30 Белвита
10:00 Кафе,мляко и мед
Чистене помещение след ремонт.Дойде ми малко в повечко,не изпих ни една глътка вода.
15:00 300мл вода (dull)
15:30 Ориз от онзи,дето го сготвих със свинско , китайско зеле,върху което изтървах оцета и стана...киселко :)
16:25 30гр от шоколада
17:30 Белвита
Няма да ям повече за днес,прекалих със сладкотиите.
Наляла съм си една литрова кана с вода и ще си сипвам,докато не я изпия.После ще си я напълня наново,но с чай.
Сега ме чака кратко почистване на апартамента,че пак стана на г*з - не разбирам как го правим,наистина.Ако имахме и едно дете,сигурно щях да съм се застреляла в тоя безпорядък,за който и аз имам голям принос,въпреки че ме вбесява до лудост.
После леко пазаруване,искам да взема някаква риба за утре,ще и двамата имаме нужда да я ядем,пък и обичам да си сложа слушалките в ушите и да се шматкам.
Дъъълга и много гореща баня,и четене в легълцето (nsleep2) .
Цял ден ме боли + че ме втриса по неописуем начин.Нямам желание за абсолютно нищо - дори не мога да преценя дали искам да си легна,да ида да тичам,да седя на компютъра или просто да зяпам тавана.
Няма да тренирам по видни причини - исках,пробвах се,ама още на загряването се отказах,нямам сила да си вдигна чашата с вода (т’ва абсолютно сериозно и не за първи път).
Хапчета : никакви
Цигари : 1
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Не ми харесва как изглеждам,не ми харесва как се чувствам - чувствам се глупава,неграмотна и безполезна :D . А това,че съм толкова мрачна,допълнително “разкрасява” картинката.Трябва да се понаритам леко изотзад,че иначе не знам.
Не ми харесат и хората,които ме заобикалят - не само тези,с които общувам,но и тези,които срещам по улицата - евтини,ментеливи отношения,фалшиви ценности и хиляди пози.За злобата и безумната глупост - :x . Естествено,не говоря за 100% ,а за масата - не съм чак такъв хейтър...още :)
Странно ми е и ми е малко тъжно,че се чувствам в пъти пó на място да говоря и общувам тук,отколкото пред по-голямата част от хората около мен.Хубаво,че се намират двама-трима души,за които да съм сигурна,че са истински.
О,хормони,о,чудо ! :D
Ще ми се да си изградя някакъв режим - и хранителен,и тренировъчен,и всякакъв,който да следвам и според който да се мобилизирам.Уж имам цялото време на света,а не мога да си стегна задника за 5 стотинки и не знам как го правя,ама времето все ми идва късо,освен ако не стана в 6 сутринта - тогава време бол,а енергията - йок.
Харесах си разни книги ... за практическия изпит по английски - Vanity Fair ; една-две за йога , за аюрведа , няколко за дишането ,за хранене , за хранене и поведение по време на бременност , разни психологии /учебници,не self-help/, исторически , речници най-различнии ... Деъм.
Утре рано-рано /те сигурно отварят в 10:00 , та не знам колко ще е сутринта / ще ида до ХелтСтор и на връщане ще прецапам през книжарниците по центъра - обичам да се моткам вътре,дори да не си купувам нищо.
Може да хвърля едно око на йоги чайчетата в Хеликон,но все още не съм склонна да платя 8лв за 15 пакетчета (giggle).Сигурно няма и да склоня,докато не си намеря работа за 3 бона :D . Може да мина през Чаената Къща - там е хубаво. (coffee)(nlove10)
Заслужавам бан , заради тия километрични постове (nfun)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.11.12 18:38.
23.11.12
19:35
Ти си моята зодия! (wasntme)
23.11.12
19:58
Ще ти идва ли? :D
Ако ходиш до ХелтСтор-а, питай за омеги, че онзи ден пак нямаха. Плиййййййз.
Поста ти си е страшен, мога да кажа, че направо ти го споделям.
ПП: Нещо става с емотиконите - не работят, а аватара ти е на Мари А., ха сега де. Омотаха се нещо нещата :D
23.11.12
21:34
Дойде ми.Мразяяяяяя! (headbang)
Кои омеги искаш точно ?
23.11.12
21:35
Радост :)
23.11.12
21:42
Омега 3 /100 апчитъ/на Нау.
Абе, що ми излизаш с аватара на Мари А? Не съм свикнала да те гледам така :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 23.11.12 21:42.
23.11.12
21:44
Как,бе...с хлапето с лъжицата съм си :D
* Ще видя за хапчетата и ще ти пиша до обяд :) .
Чудя се дали да взема и магнезий , освен другите две неща , дето ще взимам ,ама май бая пара ще стане.
Мрън :D /т’ва трябва да си го сложа на подписа направо,та да е ясно и за тия,дето не ми четат бозите , хъхъ/
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.11.12 21:44.
24.11.12
16:01
Пиша сега,че после не знам дали ще имам време за много обясняния :) . Ако се окаже,че има нещо за добавяне,ще го добавя набързо преди да заспя.
24/11/2012 , нетренировъчен (03)
07:00 Чай с мед / черен чай,смесен с канела,женско биле,джинджифил,анасон,карамфил,екстракт от цикория,ройбос,кардамом,черен пипер/
07:30 50 гр фини овесени ядки,1 с.л. сусам , 5 сини сливи,сушени,нарязани - това залято със 100мл прясно мляко /3,6%/
12:30 Една Лаваца с мляко
13:30 Хапка пилешка пържола от бут,5гр филирани бадеми
14:00 Чай без добавки /лимонена трева,джинджифил,мента,върбинка,женско биле,лимонена кора/
15:00 Салата от китайско зеле,краставица,домат,безсолни маслини,ябълков оцет,шарлан и х-ска сол , 50-60..може и 70 гр кашкавал,тънка пфх с малко масло за разкош.Днеска се поизпуснах с шарлана,ама пък стана много вкусна салатка :)
15:50 Яде ми се сладко ,ама много много,много.Имам само разни бисквити,които не ме влекат,въпреки истерията за захар ,няма да ги ям,’щото и без това след малко ще ми мине.Взимам си една мандарина.
Сега ще си пийвам чайчета и вода,а пък за вечеря - мариновала съм пъстърва - леко осолена,отвътре овкусена с малко масло,риган,черен пипер...сложих й и филирани бадеми,а пък отгоре и наоколо - бяло вино,малко зехтин,лимонов сок & бахар.
Довечера ще я изпека във фурната,става много вкусна.Ма то на мен всичко,що живее под водата,ми е вкусно.
За гарнитура ще й сложа задушено брюкселско зеле с разни подправки.
Движение : 3,5 часа ходене
Вода & Чай : 2л / 1л
Хапове : 1х3 Глюкозамин,хондроитин,МСМ ; 3х1 Лактофлор ; 3х2 рибено масло ; 1х1 Центрум ; 1х1 фолиева киселина (вече няма да я пия всеки ден,а само чат-пат,колкото да мушвам по малко) ; 2х1 Афламил
Цигари : Засега една,но после ще съм на гости на приятелка,та си отпускам още макс. 3
*** Няма да тренирам,поради възобилен цикъл и липса на време.
(nok)
24.11.12
18:09
Ще взема да сготвя някой ден по твоя рецепта. Без тва само слюноотделям и огладнявам като чета. Тва е много кофти, докато мина през всички дневници и ми идва да ида в кухнята и да се намотая, ужас :D.
24.11.12
20:44
Добавям за времето между 18:00 и 20:30 :
- две бисквити “есенен сезон” /или нещо от сорта/
- два билкови чая с мед
- едно кубченце варена тиква /по-малко от обелена мандарина/
Деси,говори ми,душко :D Покрай на Раличка смутито щях да се обезводня от слюнкоотделяне,та днеска си купих кокосово мляко и няк’ъв ананас в консерва :D /което ме подсеща,че трябва да го накисна във вода или да измисля нещо друго,за да го обеззахаря.../.
Утре ще закуся с него (nlick)
Отпаднала съм до безсъзнание почти.Ф*к.
Само да кажа, че с пресен или замръзен е по-вкусно. По-свеж е.
Но надявам се, и така да е добре! :)