Тази зима ще отслабвам! Какви са добавките за мен?

18.12.12
20:42

Здравейте.
Изчетох всичко от този раздел, но нищо не фитва точно на моят случай. Отгоре на това доста противоречиви мнения, разни смеси от добавки и т.н. И това, заедно със супер голямото ми шубе към препарати, които трябва да пия ме подтикна към тази тема.
Четох как работят фат бърнарите, също и за L карнитина и съм се престрашил да пробвам нещо такова, въпроса е какво точно бихте ми препоръчали.

Ето и моята история:
170см. / 105 кила основно мазнини - корем, паласки, гърди.
От 2 месеца теренирам 3-4 пъти в седмицата
- 25-30 мин кардио на крос тренажор с бързо темпо, хвърлям по 5 кила пот.
- още 30-40 мин правя бицепс, трицепс, рамена, гърди, малко тренировки с българска торба... повече повторения с по-малко тежест и това по-скоро за тонус отколкото искам да направя мускули.

Искам да смъкна килограми. Тренировките по-горе не са кой знае какво, но от 3-4 години не съм помръдвал въобще така, че очаквах някакъв ефект. Ефект обаче няма.

Ето какво ям:
- закуска - филийка с шунка
- обяд - печено месо (най-често пилешко) и салата (рядко, може би веднъж в седмицата някакъв картоф за гарнитура например)
- вечеря - чаша бира или вино, салата и шунка или печена пилешка пържола

Амбицирал съм се да смъкна поне до 95кг., но с този режим и тренировки не съм смъкнал и грам :( Въпреки, че май наблюдавам някакво стопяване в областта на корема и затегнах колана с една дупка съвсем спокойно. Може ли да има такова нещо, не мога да си обясня или си въобразявам?

Знам, че “диетата” ми трудно може да се нарече диета, но хапването ми е огромна слабост и дори това, което правя е голямо изпитание за мен.

Така. Попаднах на мнения, че пиенето на фат бърнъри при голямо наднормено тегло не е препоръчително. Мога ли да пия фат бърнър, мога ли да пия л-карнитин, какъв препарат можете да ми препоръчате, какво мислите, какви съвети можете да ми дадете?  Май най-много добри отзиви има за Animal cuts, той подходящ ли е за мен? Или може би само някакъв карнитин?
Много ще съм благодарен за всякаква помощ.

18.12.12
22:31

Хм, странно ми се вижда как при този строг хранителен режим не си отслабнал...Би трябвало да имаш доста бързи резултати. Наистина употребата на фет бърнъри при толкова много килограми е безсмислена защото те така или иначе си се смъкват само с режим и тренировки.
Пробвай да промениш интензитета на тренировките: велото да го въртиш така, че да не можеш да говориш докато караш, а упражненията за бицепс нямат особен смисъл. По-добре клякай с тежест, прави лицеви опори, мъртва тяга и въобще “тежки” упражнения за големите мускулни групи: крака, гръб, гърди. Погледни  бедрата си и погледни после трицепса си. Прецени кое ще даде по-голям енергоразход когато извършва работа.
Спокойно, чак толкова мускулест няма да станеш (giggle)

18.12.12
23:02

Метаболизма ти е забавен с 3 яденета пробвах и аз не става тренираш тежко трябва да ядеш 5 пъти като за начало тъй като приемаш малко ядене организма ти страда и включва този survival mode и не сваля виж моята тема която съм направил днес там пиша как аз отслабнах, а и ако си големи рамене кокали значи си ендоморф като мен това значи много яко кардио, и често хранене по - малко за да си обърнеш бавния метаболизъм във бърз и най - важното волята с мисълта за успех. :)

19.12.12
09:43

Благодаря, Анелия. Ще включа големите мускулни групи. Иначе и аз си мислех, че като започна такъв стресов (силно казано, но за моя предишен режим си е направо шоков) режим ще смъквам и проблема ми ще е след това със задържането на достигнатите килограми, но виж какво се получава... :(

Иванов, разгледах темата ти и поздрави за резултатите ти. Ще опитам да си направя още няколко яденета за през деня. В офис е малко сложно, но човек като има желание ще стане някак. Малко преди да започна тренировки тепърва включих закуската като хранене, до преди това бях само на обяд и вечеря, като порционите си бяха почти същите, както сега в режима.

Аз също стигнах до извода, че проблема при мен се корени в бавния метаболизъм и затова се бях насочил към добавка, която да го забърза и да ми помогне.
Всъщност има ли начин да се диагностицира този метаболизъм, дали нямам проблем с жлезите с вътрешна секреция и т.н. (ако не греша те имат пръст в тая работа). Мога ли да се консултирам с някакъв доктор и т.н. и въобще има ли изследвания, които могат да покажат какво е състоянието.

едит: като чета статията за Видовете телесни типове - ендоморф се определям като Мезоморфен ендоморф

Мнението беше редактирано от If Def на 19.12.12 09:49.

19.12.12
10:03

Направо ти казвам още преди не си закусвал и си направил метаболизма бавен минимум 5 яденета вкарай по 150 грама извара с 300 мл вода шейк 2 пъти и ще видиш резултат после ще промениш програмата.

19.12.12
10:10

Айде стига глупости, не му е проблема в броят на яденетата.

казано от IfDef . на 18.12.12, 20:42:

Ето какво ям:
- закуска - филийка с шунка
- обяд - печено месо (най-често пилешко) и салата (рядко, може би веднъж в седмицата някакъв картоф за гарнитура например)
- вечеря - чаша бира или вино, салата и шунка или печена пилешка пържола

Според мен храненето е прекалено малко, липсват ти мазнини, почти няма и въглехидрати. При прекалено малко храна, тялото ти минава в режим на съхранение. Не е зле да каже как си се хранил и преди това. Рязката смяна на начина на хранене (и живот) често води до стрес.
Относно тренировките - само с упражнения за ръце и гърди с леки тежести не гориш кой знае колко калории.
П.П. А щом си свалил от талията, значи все пак има има ефект. Не гледай само килата.

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.12.12 10:30.

19.12.12
10:29

Е как като тренира и прави кардио ще издържа с 3 яденета аз бях същия метаболизъм като него и като ядох малко 3 пъти подобно на неговото се бях леко гладен и нищо не свалях почнах често по - малко и успях, но не знам поне аз така си мисля.

19.12.12
10:38

Ти обаче отказваш да разбереш,че не броя на храненията е важен,а тяхното качество.

19.12.12
10:57

Писал съм на човека да прочете темата и моят хранителен режим с който отслабнах точно това е видял качествено хранене много добре го знам, защото грам химия не съм взел, но свалям и качвам мускули така че едва ли ми е грешен режима.

19.12.12
11:18

Направо незнам ,с какъв акъл почвам да споря с хора,които са на 200% убедени в правотата си,отказват да приемат каквато и да е критика и за капак тренират от оня ден,буквално.През първата година,каквото и да правиш в залата,промени се случват и без химия,представи си.Никой(или 99% от трениращите) не е почнал да отслабва с шепите стероиди.Като добавим факта и че първите 6 месеца си се побърквал с кардио да припадък и едва от 2-3 месеца вдигаш тежести,има ли нужда да казвам друго? Друг е въпроса,че според мен ако не целиш някаква издържливост,няма нужда да си губиш времето с кардио.Естествено,като си само ЛОЙ,можеш да си въртиш педалите,но като загубиш по-голямата част от мазнините,далеч по-добре е да се съсредоточиш върху силовата тренировка.Може също толкова добре да се отслабва с тяги,клекове и т.н.,както и с 131231212 часове кардио.С тая разлика,че в първия вариант развиваш сила,стимулираш мускулен растеж или най-малкото пазиш мускула.После,за 115 кг човек,ти направо си гладувал.С 200-300 гр месо,малко въглен и никакви мазнини си далече от качествено хранене.За адекватни тренировки въобще няма да говоря.
Както и да е,кажи че си 15 годишен и да ми се изяснят реакцийте ти.Пък и да не си губя времето повече с празни спорове :) .

19.12.12
11:41

Петко, преди да мина на това хранене не съм ял много по-различни неща. Наблягах на леките меса и зеленчуците основно. Имаше малко повече хляб, не ограничавах чак толкова ориз, картофи и варива, малко вече бирички и газирано т.н. но пак не ежедневно. Сега тези неща са драстично намалени. Както казах обаче до скоро не закусвах въобще и към обяда ми имаше понякога супа. Това ми беше предишния хранителен режим (нормалния де). Сега залагам на кардиото, другите упражнения са колкото за тонус, но и това ще се промени по съвета на Анелия.

Иванов, какво точно значи това:

вкарай по 150 грама извара с 300 мл вода шейк 2 пъти

Извара и вода разбъркани в шейк? Сори за тъпия въпрос ама тая смес даже не мога да си я представя :)

19.12.12
11:53

Ами 300 мл вода в шейкъра с 150 грама извара бъркаш го и пиеш. :) Но най - добре е да си печеш всеки ден 700 грама пилешко месо и да го ядеш това месо на 5 пъти отначало бях така като свалях повечко с 2-3 капки зехтин в тавата го слагаш става гадно на вкус, но е чисто приготвено цепиш го тва месо на 5 яденета по 120 грама на ядене и другото е малко гарнитура царевица домат те такива му работи, но по малко и едно ядене 4 белтъка с цяло яйце в сряда ми беше картофи или ориз за гарнитура и в неделя същото само че в сряда и неделя ( като този ден имах 1 cheat meal ядеш 1 хамбургер на обед примерно стабилен) за 20 дена свалих така 15 килограма отначало верно, че много дебел лесно се сваля, но на мен страшно ми дигна метаболизма после цяла зима ядох като ненормален и не качих нищо това съм го правил за тези 20 дена всеки ден въртене по 2 часа колело и се чуствах супер добре. Пак казвам не се правя на разбирач казвам какво е бачкало при мен. :)

Мнението беше редактирано от Xraze Иванов на 19.12.12 11:55.

19.12.12
11:59

Ще ви кажа едно нещо момчета: От едно ядене на джънк няма да станеш дебел,нито от 1 ден диета няма да станеш слаб.Дано ме разбрахте правилно.Тези килограми си ги трупал с години,не очаквай да ги свалиш за 1месец.Бавно,но с воля и постоянство ще получиш желаният резултат.
Успех :)

15.10.13
22:06

Здравейте пак от мен.
Резултата от тренировките миналата зима и колоезденето цяло лято е само 5 килца надолу, което си е доста отчайващо.
Сега съм отново в залата, като основно вече на пътеката.

Днес си взех Lipo Shred. Дадоха ми го като фат бърнър, но така като се зачета май не е нещо точно такова.
По-интересното е, че на бг етикета пише, че има Синефрин Хидрохлорид (който ако не се лъжа нещо беше анатемосан или бъркам препарата?). Пише, че има екстракт от мечо грозде и не пише да има ЛКарнитин.
В оригиналния етикет на опаковката обаче не виждам да пише за съдържание на Синефрин, не пише и за мечо грозде. Пише обаче че има ЛКарнитин и екстракт от зелен чай.

Въпроси много, но най-важния - някой тествал ли е този продукт?
Колкото до съставките мисля да се доверя на оригиналния етикет.

Поздрави на всички ;)

едит: пропуснах да кажа, че сега като си гледам хранителния режим от миналата година съм ограничин хляба сутрин и често е заменен с мюсли, а вечер алкохола е премахнат. Останалото си е същото.

Мнението беше редактирано от If Def на 15.10.13 22:13.

оправи си храненето,иначе няма да видиш ефект от нищичко друго

17.10.13
13:19

Прегледах коментарите от преди и реших следното:
- 07:00 ставане
- 07:30 шейк с извара (150гр извата, 300гр вода)
—mex lipo shred 3 капсули (временно)
- 10:00 закуска (3-4 яйца и кофичка кисело мляко) или (мюсли с прясно мляко)
- 12:00-13:00 тренировка (един ден кардио, един ден силова). Почивка събота и неделя.
—mex lipo shred 3 капсули (временно)
- 14:00 обяд - месо, зеленчуци, айран (много рядко и малко въглехидрат)
- 16:30 шейк с извара (150гр извата, 300гр вода)
- 18:00 вечеря - месо, зеленчуци, айран
- 23:30 - сън

Беше ме шубе да направя повече от 3 хранения за деня. Не знам така ми се е загнездило в мозъка, че не е правилно, но явно ще трябва да го променя.
Някакъв горе-долу подобен режим дали ще ми се отрази по-добре, според вас?

20.10.13
16:21

Защо не извара, чета навсякъде, че е добре да се хапва като заместител на ядене? С какво би ми препоръчал да заменя изварата и мюслито? Сандвич с пуешко добре ли е, като за хранене преди тренировка? Между 18 и 23 ... ядки, друго?
Вода пия поне 3 литра, като не броим другите течности, които съм написал.

20.10.13
16:49

Мерси

21.10.13
09:55

Стана ми интересно за влиянието на изварата. Потърсих, но никъде не открих твърдение, че забавя метаболизма, а само, че се усвоява по-бавно, което според мен не е същото.

21.10.13
20:20

Петко ти е посочил двете основни грешки преди година:

казано от Петко К на 19.12.12, 10:10:

Според мен храненето е прекалено малко, липсват ти мазнини, почти няма и въглехидрати. При прекалено малко храна, тялото ти минава в режим на съхранение ... Относно тренировките - само с упражнения за ръце и гърди с леки тежести не гориш кой знае колко калории.

Сега храната е по-добре, въпреки че без грамажи няма как да се каже със сигурност. Но повтаряш грешката с тренировките. Основно на пътеката? По-добро кардио от тежка кръгова тренировка без или с минимални почивки няма. Идеи за кардио.

казано от bicepcurl на 20.10.13, 16:33:

От това, което аз знам и съм чел е, че изварата забавя метаболизма.

Къде го чете, в Космополитън ли?

21.10.13
20:53

Мерси, Весо. Много полезен линк.
Идва в подходящ момент, когато удобството да правя кардио леко се усложнява. Ще трябва да се случва вечер, което примерно и през ден ще ми променя храненето

- 07:30 шейк с извара (150гр извата, 300гр вода)
- 10:00 закуска (3-4 яйца и кофичка кисело мляко) или (мюсли с прясно мляко) или (сандвич с филе)
- 12:00-13:00 тренировка (кръгова силова, през ден).
- 14:00 обяд - 150-200гр месо, зеленчуци, айран (много рядко и малко въглехидрат)
- 16:30 2-3 яйца, 1 плод или половин сандвич с филе или 3 банана
- 17:30 бягане 35мин. HIIT (през ден)
- 19:00 вечеря - 150-200гр. месо, зеленчуци, айран
- 21:30 шейк с извара (150гр извата, 300гр вода)

Мога да ползвам обедните тренировки всеки ден. Мога ли да се възползвам пълноценно от това?

едит: майко сега като чета що хранения трябва да ям :x

Мнението беше редактирано от If Def на 21.10.13 20:56.

21.10.13
22:57

Храната изглежда добре (варианта без сандвичи, мюслита и трите банана). Отделно от това, няма никаква нужда да правиш 5-6-7 хранения на ден. Може просто да обединиш някои от тях. Например да събереш първите две хранения, като направиш изварата на шейк с киселото мляко вместо с вода, аналогично и вечерните хранения. Може да увеличиш леко мазнините. Сурови ядки, зехтин в салатите или зелени маслини са подходящи за целта.

21.10.13
23:01

Разбрах. Мерси ;)
А да си взема ли БЦАА или няма нужда? Някоя друга добавка?

едит: май ако си взема протеин ще ми е по-полезен?

Мнението беше редактирано от If Def на 22.10.13 09:25.

PH

22.10.13
09:51

казано от If Def на 21.10.13, 23:01:

Разбрах. Мерси ;)

Аз когато чистя позлвам главно bcaa’s,не че протеина няма да ти свърши работа,но определено bcaa са по-добрият избор (поне при мен).Най-изгодни са неовкусените,но не всеки може да се справи с тях (отвратителни са на вкус).Ако искаш овкусен продукт аз останах доволен от Bcaa20k на mex,също така xtend-a си ми е фаворит.Другият вариант е да са на капсули,но излизат доста неизгодно,все пак един добър продукт с висока концентратия на бцаа в доза е BCAA Gold на амикс,но пак казвам на прах е по-добре.

22.10.13
11:07

Разбрах. Мерси ;)

И двете са ти излишни. Ти имаш почти 200гр. протеин в храната, защо ти е още???
Знам, BCAA-то е култово “за да спреш катаболните процеси и горенето на мускул” (WTF???). Обаче все си мисля, че тежката силова тренировка е тази, която ще каже на тялото ти да си пази мускулите доста по-категорично, отколкото аминки.
Освен евентуално едни витамини и рибено масло, друго не ти трябва. Относно добавките ето ти едно интересно мнение на Том Венуто:
“Based on 20 years of experience in bodybuilding and fitness, I believe that at least 97% of your results will come from good training and good nutrition.
If most of your results come from nutrition and training, then why would you chase after that last 3% “edge” if you haven’t even maximized the first 97%? Isn’t that approach completely backwards?
FOCUS ON YOUR DIET AND TRAINING PROGRAMS FIRST!”

23.10.13
10:11

казано от Phxxx на 22.10.13, 09:51:

Разбрах. Мерси ;)

Аз когато чистя позлвам главно bcaa’s,не че протеина няма да ти свърши работа,но определено bcaa са по-добрият избор (поне при мен).Най-изгодни са неовкусените,но не всеки може да се справи с тях (отвратителни са на вкус).Ако искаш овкусен продукт аз останах доволен от Bcaa20k на mex,също така xtend-a си ми е фаворит.Другият вариант е да са на капсули,но излизат доста неизгодно,все пак един добър продукт с висока концентратия на бцаа в доза е BCAA Gold на амикс,но пак казвам на прах е по-добре.

Той приема достатъчно протеин и не са му нужни допълнителни БЦАА, а само чист Левцин. Може да го добавя към храната или след тренировка. Задължително Левцина да бъде на прах, а не на капсули. Вариантите за Левцин на прах са на Бълк или на ПримаФорс, които съм ги пил и знам че работят.

23.10.13
10:35

Редуцирах си режима по този начин:
- 10:00 закуска (сандвич с филе) или (3-4 яйца и кофичка кисело мляко) или (мюсли с прясно мляко)
- 12:00-13:00 тренировка *
- 14:00 обяд - 150-200гр месо, зеленчуци, айран (много рядко и малко въглехидрат)
- 16:30 следобедна закуска (120гр. извара с 200-250гр мляко прясно или кисело)или (2-3 яйца, 1 плод) или (половин сандвич с филе) или (3 банана)
- 19:00 вечеря - 150-200гр. месо (често риба), зеленчуци, айран
- 21:30 ядки 20-30гр.  и шейк с извара (120гр извата, 200-250гр мляко прясно или кисело)
типа на закуските ги предпочитам така, както са подредени
мястото на ядките дали не е добре да го променя, че така преди сън?

* Тренировката... ето тук мисля, че още имам проблеми.
Вчера си смених програмата, както препоръчахте и правих 3 серии по 15 бърпи като между тях правих лежанка, и лежанка с наклон за горната част на гърдите, бицепс, и това на гладиатора дето свиваш ръцете от рамената пред тялото (не ги знам още как се казват упражненията), май пак е за гърди и след това рамо, от всичко по 3 серии с максимално натоварване да изкарам 12 повторения. Като като ми свършиха 3-те серии бърпи между упражненията скачах на въже по 50 скока с по около 10 сек. почивка между упражненията. Вярно се препотих и пулса ми беше нагоре, мисля, че наистина ще намаля бягането на веднъж в седмицата.. или два пъти?
Малко ми е гузно, защото тези кръгови са ми по-интересни от бягането и все съм си мислел, че за да сваля мазнините трябва да се счупвам то бягане или нещо подобно.
И друго - изградих си навик вече да ходя всеки ден в залата, а тези кръгови не знам дали са подходящи за ежедневни тренировки, предполагам мускула трябва да почива.

Те станаха много въпросите, но почти уточнихме храненето, тренировките ще са по-сложни май.
Мерси на всички ви за помощта, всякакви съвети са добре дошли. Ще трябва да черпя нещо :)

Засега реших да не вземам други “хапове”, ще си довърша бърнъра, който съм започнал, въпреки, че не виждам някакъв ефект, но все пак.

23.10.13
22:53

казано от If Def на 23.10.13, 10:35:

Редуцирах си режима по този начин:

Не ми се смята храната ти отново, ето линк, където след безплатна регистрация можеш да я провериш сам. Написах, че е добре, НО... Това, както казах се отнася за първия избор на храни, т.е. при “16:30 2-3 яйца, 1 плод или половин сандвич с филе или 3 банана” съм смятал за “2-3 яйца”. А има съществена разлика между 3 яйца или 3 банана, нали?

казано от If Def на 23.10.13, 10:35:

Тренировката... ето тук мисля, че още имам проблеми.

Ще имаш, 100%. Идеята на кръговите силови комплекси е висок енергоразход, т.е. максимална полза ще имаш ако те включват тежки базови движения, изпълнени с голяма тежест в диапазон до 5-6 повторения. С 3 вида упражнения за гърди (пек-дек е това, дето не го знаеш) и сгъвания за бицепс в 12+ повторения няма как да стане. В статията има готови комплекси, а тук в сайта достатъчно варианти, така че вземи нещо готово и работещо, вместо да се опираш на принципа “проба-грешка”.

24.10.13
08:49

Мерси отново, Весо. Ще хвана да чета по-сериозно и ако има нещо пак ще питам ;)

09.12.13
21:43

Вкарай към следобедното хранене бадеми,орехи, лешници,разнообразявай,махни тази извара и я остави за вечер преди лягане,банана го яж след тренировка.. (muscle)

Мнението беше редактирано от Ангелов на 09.12.13 21:44.

10.12.13
08:40

Да, следобяд съм вкарал малко ядки. След тренировка вземам 1 доза суроватъчен протеин.
Но се чудя дали да заместя закуската (две филийки хляб със малко сирене и филе) с доза протеин. Какво ще кажете?

13.12.13
03:58

След една година пак ще се включа тук. Според мен кардиото да си остане 2 или 3 пъти в седмицата. Знам, че мъжете ще се разпискат, но кардио си трябва; не толкова за отслабване (въпреки че И това), отколкото за придобиване на средна физическа форма и издържливост. Няма как човек да прави тежки упражнения (например клек в 5 повторения) ако е извън всякаква форма и без сърцето да е готово да понесе натоварването. Също така кардиото ще спомогне за по-бързо възстановяване между сериите. Например двама души правят тежък клек. Този, който е правил кардио (дори през годините, може да не е в настоящето), ще има по-бързо спадане на пулса. Съответно след по-малко време ще може да си започне следващата серия. Този, който няма добро усвояване на кислорода ще пухти още 2 минути и едва тогава ще възстанови за следваща серия. Колкото и да ви е странно, дори трибойците биха имали полза от кардиото.
Но като казвам кардиото да остане, не изключвам и другите упражнения, за които вече съм споменала в първия си пост преди година.
Освен това ме притеснява, че имаш хранене в 16:30 и в 17:30 вече бягаш. Онзи ден направих такава грешка и повярвай, идеше ми да умра. Много тежко ми стана. Оставяй 2-3 часа поне преди кардиото, а най-добре сутрин на гладно след кафе без захар.

Мнението беше редактирано от Anelia на 13.12.13 04:01.

13.12.13
08:26

Благодаря, Нели. Кардиото не съм го спирал. Бях заменил бягането с велоергометър, но едно, че ми е по-скучно и друго, че не ме уморява толкова добре, колкото едно добро бягане.
Последните седмици, рядко ям следобяд. Не се чувствам гладен :( А тренировките са след 19 часа, като кардиото е след като съм завършил групите, които имам за деня (около 21 часа). След това пия доза протеин, а половин час по-късно вечерям голяма салата и 150гр. месо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1