Над 40 години

Темата е заключена.

Привет на всички потребители ! Аз съм Силвия на 41г ,167см висока и около 90 кг :)  До 30-та си година имах една динамична работа която ме държеше в перфектна форма . Винаги следва едно НО и аз не правя изключение ! Последните 10 години работя зад бюро което и допринесе за заседналият ми начин на живот и покачване на килограмите ми  +20 .
В началото на 2013г започнах хранителен режим и три пъти седмично фитнес упражнения с гири у дома - а през почивните дни включвам и една аеробна гимнастика . Нямам за цел рязко сваляне на килограми . Теглото ми на 7.1.2013 г беше 94.8кг .В момента съм 91кг и продължавам напред . Бих се радвала на съвети и насоки от всеки тук . С това хранене и упражнения се чуствам отлично до момента , но и годините си оказват влияние - понякога съм изтощена през почивните дни . Първият месец приемах липотропен фат бърнър и имах доста енергия . Вторият месец реших да приемам само рибено масло ,но се чуствам доста по отпаднала и ще мисля през март дали да добавям и още нещо .
Ето и как се храня в момента :
- I хранене 7,00ч-200мл прясно или кисело мляко с две лъжици овесени ядки с плодове или 200мл доматен сок +2 сварени яйца или филия Вита с 50гр сирене
-II хранене 10,00ч-плод
-III хранене 13,00ч- месо или риба 200 гр грил ,печени + салата предимно със сол или 300гр.постни лозови сърми
- IV хранене 16,00ч- 50 гр орехи или 1бр нискомасленно кис.мляко ако нямам това под ръка 1 ябълка
- V хранене 19,00ч - 200гр доматен сок супа лещ,боб или пилешка или риба , месо на грил със салата
Упражнения - пон + сряда + петък фитнес у дома / събота или неделя аеробика - стремя се и към други натоварвания през почивните дни
- Загрявам
- напади с гирички (2x2.5кг) - 3х10
- клекове с гирички - 3х10
- мъртва тяга - 3х10
- упражнения за гръб 5х10
- гърди - 5х10
- бицепс - 3х10
- рамо - 3х10
- за трицепс - 5х10
-коремни преси- 3х20 - ако успея да ги довърша :)
-повдигане на крака от лег - 3х15
-повдигане на дупе и крака към таван - 3х10
- завършвам с 50 скачания на въже и 50 отскоци с разтваряне на крака и ръце
Все още срещам трудности с коремните преси , мисля по въпроса !!!
Това е за сега и благодаря предварително :)

17.02.13
22:19

Здравей,
Храненето ти ми изглежда перфектно! Рядко влиза някой “нов” във форума с толкова добре балансирано хранене.
Тренировките ти също са добри. Само коремните преси са напълно излишни. Вместо тях прави планкове.
Запознай се с тази статия за още идеи.
Успех ти пожелавам!

Здравей и от мен ! Благодаря ти за съвета , прочетох статиите и вероятно ще послушам съвета ти :) Готина седмица каквото и да правиш !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1