Болки в бицепсите вече 6 месеца

Ето я и моята история. Преди 7 месеца някъде ми се появи страшна болка в двата бицепса (болката е точно в средата), не отричам, натоварвах се много и не се усещах кога да спра, докато една нощ се събудих от болка и си казах, че няма да стане така. Спомням си, че болката се появи когато правех френско разгъване (правех бицепс и трицепс на един ден) и след това към 1-2 месеца си тренирах с нея, като се засилваше постепенно. Сега не тренирам от 6 месеца, сменил съм сигурно 5-6 доктора. И мазила за загрявяне съм ползвал, и разни хапчета, разтвори...болката си стои. Направих си даже ехография и излезе, че нямам разкъсани тъкани и сухожилия. И през 10 дневна физиотерапия минах. Когато разгъвам, дърпам, бутам нещо към себе си (в случая беше ръката на доктора) не усещах нищо, но при най-малкото натоварване се засилва страшно много. На външен вид всичко е отлично. При допир също не ме болят, болката идва някъде отвътре. Лявата ръка не я усещам толкова често, но дясната си ме боли 24/7, даже и сега когато пиша...понякога болката се качва и до мишницата/рамото. Пиша тук, тъй като може би сте много по-наясно какво може да ми се е случило. Очаквам съвети!  :)

30.09.13
16:20

Не знам дали твоят случай е такъв, но при мен имаше разтегнати сухожилия, след игра на канадска борба. Болката почваше от предмишницата, минаваше през бицепса и завършваше някъде в областта на рамената. 2 седмици без никакво напрягане на ръцете оправиха проблема. Също така, ползвах “Репарил” гел за ускоряване на заздравителните процеси и бях стегнал лактите с ластични бинтове.

Добре си ти, след 2 седмици ти е минало, аз повече от половин година се мъча. :)  И аз мисля, че е от разтягане, ама как точно се разбира?

30.09.13
16:49

Поне при мен, болеше там, където бицепса се захваща за лакътната и лъчевата кост. Приложих лек натиск във въпросната област и установих, че става дума точно за тези сухожилия. Ето и картинка на въпросното място(двете сухожилия на дългата и късата бицепсова глава).

30.09.13
20:01

казано от Александър Събев на 30.09.13, 16:28:

Добре си ти, след 2 седмици ти е минало, аз повече от половин година се мъча. :)  И аз мисля, че е от разтягане, ама как точно се разбира?

А в момента продължаваш ли да тренираш ? Ако да-дай си пълна почивка , както вече споменаха.Аз имах проблеми с кръста миналата година и трябваше месец-месец и половина да мине. Щеше да е по-малко , но веднага след като болката спираше - обикновено за 3-4 дни аз ходих на тренировка по волейбол или пък играех футбол (е да ти кажа така не стана с тва твърдоглавие).Накрая направих 2 седмици пълна почивка и се оправи.Успех.

30.09.13
20:02

казано от Пенев на 30.09.13, 20:01:

А в момента продължаваш ли да тренираш ? Ако да-дай си пълна почивка , както вече споменаха.Аз имах проблеми с кръста миналата година и трябваше месец-месец и половина да мине. Щеше да е по-малко , но веднага след като болката спираше - обикновено за 3-4 дни аз ходих на тренировка по волейбол или пък играех футбол (е да ти кажа така не стана с тва твърдоглавие).Накрая направих 2 седмици пълна почивка и се оправи.Успех.

П.п А да забравих да спомена , че се мазах с едно мазило на име Фенистил мазь. Действа загряващо.Попитай в аптеките.

Не тренирам въобще! Даже гледам да не вдигам нищо, ама си продължава... с няколко загряващи кремове се мазах, не ми действат. :(

Първо, трябва да се успокоиш, защото сериозните неща лекарите вероятно вече са ги изключили като възможност, а именно: счупване, рак, тумор, инфекция, неврологичен проблем. Ако ще се мре от това - щяха вече да са ти казали.
Второ, трябва да разбереш, че може да те боли и без да имаш нараняване. Всичко, каквото можеш да намериш на Лоримър Мозли(Lorimer Moseley) е добър източник.

И след това вече идват някакви стратегии за справяне. Струва ми се късно да чаткам в 1:30 по клавиатурата, за това ще гледам утре на свежа глава да напиша някакви неща.

Ето и малко размишления от мен(препоръките са накрая):

казано от Александър Събев на 30.09.13, 11:36:

Сега не тренирам от 6 месеца

За 6 месеца, дори крак да си счупиш, той ще зарасне доколкото му е възможно. Дори да приемем сухожилните травми за “бавнооправящи се”, едва ли отнема 6 месеца. Това по-скоро ме насочва на мисълта, че не си наранен(вече). Такива болки можем да припишем повече на реакцията на нервната система и по-малко на увреда на тъканите. Съответно и подхода ще бъде различен - няма да се опитваме да преследваме някакви мистично възпаление, което вероятно не е там, а ще целиш превъзпитание/преобучение на нервната система. Повече за това и конкретни действия след малко.

сменил съм сигурно 5-6 доктора.

Още един признак, че едва ли е нараняване. Лекарите са доста добре обучени да засичат болести и органични промени. Това в което не винаги са добре обучени е да отсяват функционалните проблеми. За един ортопед функцията на коляното е да се сгъва до някакви градуси. За един треньор, функцията на коляното е да може да скача и да тича.

И мазила за загрявяне съм ползвал, и разни хапчета, разтвори...болката си стои.

Пореден признак, че не е възпаление. Ако е възпаление, защо не минава(или не се повлиява) от противовъзаплителни?

И през 10 дневна физиотерапия минах.

Физиотерапията, провеждана по този начин е крайно неефективна.
Първо, ходиш всеки ден. Ако има упражнения които правиш или ако ти слагат лед, то за 2 посещения ще се научиш какво да правиш и можеш да си го правиш сам вкъщи. Няма никакъв смисъл да ходиш до някакво място, за да ти кажат да си сгъваш ръката - това можеш и сам да го правиш.
Второ, ходиш по 1 път на ден. Болката, както и всички други умения, изискват често повтаряне, но по малко, за да се научиш да не те боли. В случай като твоя, дори ми се струва по-добре да имаш по 3+ процедури на ден.

Когато разгъвам, дърпам, бутам нещо към себе си (в случая беше ръката на доктора) не усещах нищо, но при най-малкото натоварване се засилва страшно много. На външен вид всичко е отлично. При допир също не ме болят, болката идва някъде отвътре. Лявата ръка не я усещам толкова често, но дясната си ме боли 24/7, даже и сега когато пиша...понякога болката се качва и до мишницата/рамото. Пиша тук, тъй като може би сте много по-наясно какво може да ми се е случило. Очаквам съвети!  :)

Една от главните разлики(тук само предполагам) е, че когато си в кабинета на доктора захвата ти е различен от този, който ползваш в залата. Иначе казано: при доктора не е станало ясно дали хвата ти има отношение към болката ти. На мен ми прозвуча като това да е една от големите разлики между положения в които не те боли и такива в които те боли.

Насоки?
Има 2 посоки в които да работиш - обезболяване и възстановяване на функцията.

Обезболяване:
- движение без болка(edgework)
- graded motor imagery, като дори можеш да започнеш с разпознаване ляво-дясно, след това виртуални тренировки, mirror therapy
- neurodynamics или nerve floss

Възстановяване на функцията:
- движение без болка
- самомасаж на предмишницата и рамото(на бицепса по-скоро не)
- декомпресия на палеца(най-често) и засилване на opponens digiti minimi(налучквам, базирано на най-честите); тук възможностите са много и е трудно да се направи онлайн
- nerve floss

Сега отново ми се налага да бягам и не мога да пиша повече. Моля те, прочети какво съм написал и виж има ли нещо което да ти е ясно или неясно, за да знам като имам възможност следващия път какво да пиша.

Не се отчайвай - положението е поправимо.

02.10.13
00:54

Брато, защо се мъчиш?! Най-елементарното е да ходиш да направи 10 дневни бании в Сапарева или Белчин баня. Препоръчвам втората, защото е връщала  хора които са били готови за прераждане.

02.10.13
01:03

Ще ти още елементарни съвети.
Наложи се с кромид лук една нощ, да видим какво ще стане. Освен това всяка вечер или през деня можеш да си слагаш всякакви зелени листа, зеле, маруля, може и плевели да са, но да имат листа. За да има болка има горещина в тялото и това място, а тя ще си отиде след като се наложиш с листа.
А мога и да ти препоръчам друга силна система която ще те оправи, но трябва да караш на сокове и клизми известно време.

Да, и това има възможност да помогне...

Надявам се нещо от изброените неща да помогне... благодаря за съветите, ще пиша след време. :)  Все пак, ако ви хрумне и нещо друго, споделяйте, аз ще следя темата!

04.10.13
01:02

От кромида ще се оправиш, друго няма да ти трябва освен да почерпиш :)

Намазах се с кромид преди да си легна и сложих едно зелево листо. Може да те стресна, но днес ме боли повече. Явно ще трябва да опитам от другите работи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1