06.03.14
11:38
Интересно ми е как се произвеждат въпросните BCAA за останалите аминокиселини (аргинин, глутамин, креатин) лесно се намира информация как са направени, но за ББЦ-а не откривам, ако някой има инфо да сподели?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.03.14 13:16.
06.03.14
13:46
Ферментация в присъствието на разни микроби (щамове). Може да се получи от всяка жива тъкан - растения (царевица и соя основно), животински продукти, вкл. козина и пера (това се отнася особено за китайски производители).
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 06.03.14 14:35.
казано от Solomon Kane на 06.03.14, 13:46:
животински продукти, вкл. козина и пера (това се отнася особено за китайски производители).
:D :D :D Сега ако им кажеш, че най-вероятно около 90% от суровините идват именно от там съвсем ще ги откажеш. :D
06.03.14
13:54
казано от Valdis на 06.03.14, 13:51:
животински продукти, вкл. козина и пера (това се отнася особено за китайски производители).
:D :D :D Сега ако им кажеш, че най-вероятно около 90% от суровините идват именно от там съвсем ще ги откажеш. :D
ма не мога нищо да докажа, затова и си трая.
Нищо, в такъв случай ще си остане наша тайна. :D
ПП От какво ли правят протеина в такъв случай? Въпроса е по-скоро риторичен, не искам отговор. :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 06.03.14 14:00.
казано от Solomon Kane на 06.03.14, 13:54:
Наскоро един колега ми разказа, че още през 80-те в Института по биология са си правели експерименти и са получавали аминокиселинна каша чрез хидролиза на кокоша перушина. :) Предполагам, че досега процесът е напреднал доста.
06.03.14
14:27
казано от Boby_ на 06.03.14, 14:01:
казано от Solomon Kane на 06.03.14, 13:54:
Наскоро един колега ми разказа, че още през 80-те в Института по биология са си правели експерименти и са получавали аминокиселинна каша чрез хидролиза на кокоша перушина. :) Предполагам, че досега процесът е напреднал доста.
То затова и около инсталациите за производство мирише малко като кожарски техникум :)
Но пък благодарение на подобни експерименти се появиха някои родни марки и продукти. Един дърт професор ми разправяше как още 80те г. написал научен труд за аминокиселините, подкрепен с експерименти с мишоци и т.н., но тогава още не знаели как да ги овкусяват, а и вонели ужасно. По-късно разбрах че са го дръпнали в една бг фирма да им бърка аминокиселинни формулки.
Аз доколкото знам има 4 основни метода за производство на аминокиселини: 1) екстракция от хидролизати от животински или растителен белтък; 2) химически синтез; 3)ферментация; 4)ензими. Но най-масово се ползва ферментацията (Ajinomoto например си казват, че техните продукти са на база ферментация на растителни източници, а те са едни от най-големите).
Големият въпрос е откъде повечето гоеми фирми си взимат суровината. Знам, че VPX®, Universal®, Dymatize®, Gaspari®, Optimum Nutrition®, Biotest , SciVation си купуват от PureBulk, но откъде те взимат материала....
Пред няколко години в един американски форум един представител на голяма фирма го каза много точно - “ние знаем, че нашите клиенти не са готови да плащат за качествени суровини”.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 06.03.14 15:50.
19.07.14
15:03
Снощи получих имейл от една американска фирма, която заяви, че огромна част от BCAA се произвеждат от пера и леко ми призля. Като се замисля точно от подобни пумии се произвеждат, които са почти без пари.