Здравословна пица

04.05.14
22:43

Привет на всички! Като за начало нека видим какво ни е необходимо:
4 яйца
100 гр. овесени ядки
Свинко филе 100 гр.
Кашкавал 50 гр.
Доматено пюре
Сирене

Блата на пицата се прави както овесени палачинка. За него са ни нужни:
4 яйца (по ваше желание)
100 гр. овесени ядки
Вземаме купичка и смесваме яйцата с овесените ядки и ги оставяме около 30 мин. да се накиснат. След, което ги мятаме на тигана и изпичаме от двете страни. След като е готов блата го намазваме с доматено пюре и започваме да редим филето и кашкавала и сиренето. След което изпичаме само отгоре на фурна за около 10-15 минути или на парти грил. Разбира се може да добавите каквито добавки вие желаете. :) Поздрави!

Темата беше редактирана от Yordan Ivanov на 04.05.14 22:45.

04.05.14
22:51

много често го правя това (pizza)
“пица” е силно казано, ама пак е вкусно
аз използвам възможно най-широкия тиган за по-голяма площ на блата и по-малка дебелина

Мнението беше редактирано от Pavel D на 04.05.14 22:56.

05.05.14
01:19

Пицата по тази рецепта има над 1000 ккалории.
Не съм сигурен че е непременно по-здравословна от нормална пица.

05.05.14
09:34

казано от Boris Yankov на 05.05.14, 01:19:

От кога големяит брой калории е нездравословно ?

05.05.14
10:09

Добре, да кажем, че такава пица се вписва прилично в една 4000ккалориина диета.

Ако разходът ни на ккалории не толкова висок, приемането на високо калорични храни води до качване на мазнин, води до нездравословни последствия.

Извън контекста на прекаелно многото ккалории, реалистично погледнато, много малко храни са не здравословни, а са си просто храни.

В този смисъл и нормалната пица си е здравословна, единствената разлика с тази биваща, малко по-високия глицемичен индекс на бялото брашно в блата.

Под ‘здравословна пица’ (или подходяща за вдигащи) аз си представям рецепти с някакъв лек блат - виждал съм с най различни зеленчуци, соево брашно примерно в краен случай, и да кажем повече месо вместо сирене и т.н.

05.05.14
10:23

казано от Boris Yankov на 05.05.14, 01:19:

аз не слагам месо (не го обичам много и ми разваля вкуса) а в блата понякога намалявам овеса наполовина и добавям 50-100гр чушки (предварително изпържени в малко масло, дребно нарязани) за по зеленчуков вкус. кашкавал слагам малко, а сиренето е съвсем за “цвят”. така калориите стават по-малко

05.05.14
11:04

Не мисля,че 1000 калроии за един активен човек са проблем,особено ако се занимаваш и с някакъв вид спорт.

казано от Boris Yankov на 05.05.14, 10:09:

Пицата по тази рецепта има над 1000 ккалории...

...Добре, да кажем, че такава пица се вписва прилично в една 4000ккалориина диета.

Ако разходът ни на ккалории не толкова висок, приемането на високо калорични храни води до качване на мазнин, води до нездравословни последствия.

Чисто калорийни погледнато,хората хранещи се 2-3 пъти дневно биха сместили една такава “пица” в менюто.При останалите проблема се решава с изяждане на 1/2 до 3/4 от пицата.Когато си сготвиш тава мусака не се стремиш да изядеш цялата на едно хранене ;)
Аз лично замествам блата с кайма.Всеки с предпочитанията и убежденията си.Имаше из сайта подобна рецепта.

P.S. “Убеждението е вътрешна нагласа, когато човек приема нещо за вярно и истинно, не се съмнява в неговата достоверност и е готов да го защитава и аргументира”

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 05.05.14 11:20.

06.05.14
19:35

Когато я пробвах ми беше, зареждащ ден и останах напълно зареден. Както казаха тези калории за един активен човек не са проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1