22.06.14
10:46
Здравейте :) Наскоро започнах да чета и пиша във форума, доста ми е полезно, за това и се обръщам толкова често към вас. Може ли някой запознат да ми каже влияе ли храненето на възстановяването на отпуснатата кожа след отслабване (от диета, ако има значение), от 2 седмици тренирам.Тоест, ако не съм стриктен относно това, което ям, това ще забави ли/попречи ли на възстановяването (не говоря да се тъпча като прасе, а като има картофи - да ям картофи, като има мусака - мусака) ? Доколкото съм запознат с времето си се оправя кожата, в момента правя и през ден корем и спринтове. Не е много, което трябва да се прибере.
Темата беше редактирана от Дuд0 на 22.06.14 10:49.
22.06.14
20:57
Е, ако си бил 200кила и си отслабнал драстично, едва ли кожата ти може да се свие. Зависи от степента на затлъстяване, от възрастта ти, от състоянието на кожата ти, и т.н. Това за картофите не го разбрах! Смяташ че ако консумираш картофи ще напълнееш, така ли?
Отслабнах с 20 килограма, от 72, кожата не е много, просто искам да го няма и това, което е сега. Това питам, за яденето, не под режим (да не наблягам на бавни въглехидрати, примерно и т.н.), ще попречи ли и забави ли прибирането ?
22.06.14
21:14
20 килограма не са шега работа! Не знам какво ти е положението, но със сигурност трябва да се заредиш с търпение. Нещата не стават с магическа пръчка, и това какво искаш или не, не е само въпрос на желание но и на много други неща. Със сигурност трябва да спазваш хранителен режим, защото ако си спазвал по-време на свалянето, а сега не - то въобще какво коментираме! Що се отнася до въглехидратите, я попрочети малко повече инфо за тях. Въпроса ти е неуместен, честно.
Ето снимка, ако помага ...
Бях на диета и така отслабнах, да.
Относно яденето, примерно днес у нас има картофени кюфтета, утре може да направят дробче с лук, или някаква друга измишльотина, произволна .... това имах предвид
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 22.06.14 21:30.
като правиш лицеви опори увисва ли ти корема? (giggle)
на мене да... по зле е и от тебе, но се свива постепенно. мойта стратегия е продължаване на тренировките и правилното хранене (все още се опитвам да уцеля баланса) и така, дано се оправи напълно
тоя тип има доста по-сериозни проблеми с кожата
едит: сега прочетох за картофени кюфтета - кофти храна. освен че е картоф, даже е смлян и е поел доволно количество олио. най-добре си приготвяй храната ти. аз отдавна ям каквото аз искам и не се съобразявам кой какво е готвил и дали ще се обиди ако не го пробвам и т.н. - всички роднини ме знаят вече
Мнението беше редактирано от Pavel D на 22.06.14 21:42.
22.06.14
21:34
И на мен темата ми е интересна и трудно намерих информация.
Ето това е от форума тук: http://www.bb-team.org/articles/4047_kozha-i-otslabvane-polezni-saveti-za-zdrava-kozha
Ако натрупаш малко повече мускулна маса, това ще помогне за визията в смисъл ще изпълни освободеното място под кожата след свалените килограми.
Това, което съм чела в нета по медицински сайтове е, че кожата сама се свива до 2 години след рязко отслабване, най-добре се получава при млади хора. Това което можеш да направиш сега е ексфолиране с луфа или друга масажна ръкавица под душа и след това нанасяне на (мазен) крем. Колкото по-грубо е ескфолирането, толкова повече ще стимулира производството на колаген и ще помогне за обновяване на кожата.
За храната - тук е ясно, засилване на приема на вода и прием на пресни зеленчуци.
А от снимката не виждам проблем. Много си си добре.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.06.14 21:36.
22.06.14
21:42
Дам, за психиатър си определено! Имай предвид че след сваляне на толкова много килограми, много често остава подкожна вода, която създава впечатлението че кожата е провиснала или имаш “меки паласки”. Аз също смятам че изглеждаш добре, и с малко повече постоянство и тренировки ще станеш супер. Успех
Благодаря :) Няма да прекалявам с храните и ще се надявам с тренировки да постигна каквото искам ... И все пак, разумното ядене, без да прекалявам, но и да не подбирам толкова не би ми попречило, така ли ?
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 22.06.14 23:22.
казано от Newbie Newbie на 22.06.14, 22:52:
И все пак, разумното ядене, без да прекалявам, но и да не подбирам толкова не би ми попречило, така ли ?
предполагам че не. тия 20кг като ги сваляше подбираше ли?
23.06.14
11:52
казано от Newbie Newbie на 22.06.14, 20:33:
Наистина ли няма никой запознат :/
Значи... пускаш темата си в неделя по обяд и същата вечер вече нервничиш, че никой не е писал.
Смяташ ли, че тук някой ти е длъжен и/или има срок, в който трябва да получиш отговор?
В една разкошна лятна неделя хората не висят във форума, за да обръщат внимание на свръх-спешните проблеми като този.
Имай малко търпение.
Храни се възможно най-качествено, говорим непрекъснато какво означава това.
Тренирай редовно и без да се пестиш.
Нещата постепенно ще се получат така, както искаш.
За колко време? Няма как да се прецени.
казано от Pavel D на 23.06.14, 11:43:
казано от Newbie Newbie на 22.06.14, 22:52:
И все пак, разумното ядене, без да прекалявам, но и да не подбирам толкова не би ми попречило, така ли ?
предполагам че не. тия 20кг като ги сваляше подбираше ли?
Диетата беше 90 дневна и се ограничавах по-скоро...
Благодаря
Има вероятност да почнеш да качваш в такъв случай. По-добре почни постепенно да си изграждаш правилни хранителни навици. Колко си висок? 50кг са много малко при всички положения, качвай мускул както ти каза теди. За тая работа, освен редовни тренировки на цялото тяло, ти трябват месо, яйца, извара, леща, овес и т.н. и няма как да са налични винаги в семейния хладилник, ако ти не вземеш нещата в свои ръце.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 23.06.14 13:47.
1.70 съм. От около 2 седмици на тези храни наблягам, ще продължа явно още 2-3, надявам се има резултат, понеже от седмица правя корем през ден и спринтове и намалял ми се вижда ..